Αλλά δεν είναι η αποτυχία, κάνει την εξέδρα να ξεχειλίσει από αγανάκτηση, όσο το επαναλαμβανόμενο λάθος πλευράς Αρσέν Βενγκέρ να επιμένει στο δόγμα του ότι η ομάδα του δεν χρειάζεται ενίσχυση!

Πριν από τρία χρόνια, η Άστον Βίλα πέρασε σαν σίφουνας από το βόρειο Λονδίνο νικώντας με 3-1 αναγκάζοντας τον Αλσατό τεχνικό να ανοίξει άρον άρον το πουγκί και να βγάλει 42 εκατομμύρια λίρες προκειμένου να αποκτήσει τον Μεσούτ Οζίλ από τη Ρεάλ. Πριν 12 μήνες η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που άλωνε το Emirates, μετατρέποντας την πρεμιέρα πάλι σε έναν εφιάλτη για την Άρσεναλ.

Τώρα, έχω την εντύπωση με μεγάλη καθυστέρηση, παραδέχεται ο Βενγκερ πως η ομάδα του χρειάζεται μεταγραφές αφού η Λίβερπουλ με την επικράτηση με 4-3 έβγαλε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα μιας ομάδας που "φώναζε" πριν καν την έναρξη της προετοιμασίας πως χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό κλάσης (ανεξαρτήτως της παρουσίας ή όχι Κοσιελνί και Μερτεζακερ) και ενός φορ των 20 γκολ στη σεζόν! Το ερώτημα είναι γιατί πρέπει κάθε φορά να πατάει τη νάρκη στο ξεκίνημα της σεζόν για να αντιλαμβάνεται την επιτακτική ανάγκη της ενίσχυσης;

Η έκρηξη των οπαδών, με το γιουχάισμα στη λήξη του παιχνιδιού αλλά και νωρίτερα όταν ο Μανέ είχε βάλει μπροστά την Λίβερπουλ με 4-1 στο σκορ ήταν η πολλοστή υπενθύμιση προς τον Αλσατό τεχνικό πως η υπομονή έχει εξαντληθεί!

Γιατί, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους οπαδούς των "κανονιέρηδων" πως δεν έχουν στηρίξει την ομάδα τους όλα αυτά τα χρόνια, αγοράζοντας τα πιο ακριβά εισιτήρια διαρκείας και ενισχύοντας την στα δύσκολα! Όμως με την ομάδα να κάνει και πάλι ένα νωχελικό ξεκίνημα και από της ουσίας χωρίς να έχει διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα εδώ και 12 χρόνια, ο μέσος οπαδός της Άρσεναλ νιώθει προδομένος! Η αίσθηση πως και πάλι στο ίδιο έργο θεατές θα είναι φέτος έκανε κάποιους να φεύγουν από το γήπεδο από τη στιγμή που η ομάδα τους βρέθηκε με τρία γκολ πίσω στο σκορ ωστόσο εκείνο που τους ενοχλεί είναι περισσότερο η εμμονή του Βενγκερ να πηγαίνει κόντρα στην γενική αίσθηση πως η ομάδα δεν χρειάζεται ενίσχυση.

Σαφέστατα η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον άνθρωπο που άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα την εικόνα του αγγλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο της Άρσεναλ με τον ερχομό του το 1996 όμως πια η παρουσία του είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη του συλλόγου! Με τη φετινή χρονιά να ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, αν θέλει να αφήσει μια τελευταία καλή εντύπωση χρειάζεται άμεσα μέχρι το τέλος του μήνα να ξοδέψει και να ψωνίσει ενισχύοντας το ρόστερ της ομάδας. Αν δεν το κάνει κινδυνεύει στο τέλος μιας ανοιχτής σε όλα σεζόν να είναι ακόμα και εκτός τετράδας, το μίνιμουμ δηλαδή που θεωρείται ως επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: england365.gr