Η μεταγραφή του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς έφερε 11 εκατ.Ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ! Έτσι ο 19χρονος ποδοσφαιριστής κατάφερε να εξαργυρώσει τις πολύ καλές του εμφανίσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και να κάνει από πολύ νωρίς το όνειρό του πραγματικότητα και να παίξει στο εξωτερικό και στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα στον πλανήτη.

Η μετάβαση από την Ελλάδα στο Νησί μόνο εύκολη δεν είναι για κάθε ποδοσφαιριστή, πόσω μάλλον για τον νεαρό εξτρέμ. Ο συμπατριώτης μας μετρά 11 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, παρότι είχε κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο με τη φανέλα της Νόριτς έχοντας δύο γκολ και δύο ασίστ κόντρα στη Μπόρνμουθ για το Carabao Cup.

Στη συνέχεια όμως δεν μπήκε στην αποστολή στο αμέσως επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Λέστερ. Όπως σας είχε ενημερώσει το Sportdog, είχε ενοχλήσεις στη γάμπα μετά το ντεμπούτο για το Λιγκ Καπ, δεν τις ξεπέρασε, με αποτέλεσμα ο Ντάνιελ Φάρκε να τον αφήσει προληπτικα εκτός στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Συνολικά φέτος έχει 15 παιχνίδι με 533 αγωνιστικά λεπτά, στα οποία τις περισσότερες φορές έμπαινε στα ματς ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ έχει μόνο ένα 90λεπτο κόντρα στη Μπόρνμουθ για το Carabao Cup.

Ο μέσος όρος του δηλαδή είναι 35,6 λεπτά!

Τί συμβαίνει με τον νεαρό ποδοσφαιριστή; Θα μπορούσε να πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχών;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η Νόριτς φέτος εκτός από τον συμπατριώτη μας απέκτησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Transfermarkt, τον Οζάν Καμπάκ έναντι 4 εκατ.Ευρώ, τον Ματίας Νόρμαν για 2 εκατ.Ευρώ και τον Μίλοτ Ράσιτσα με το ίδιο ποσό που απέκτησε τον Τζόλη. Η αγγλική ομάδα μετρά μέχρι στιγμής τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δεκατέσσερις ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ και δίνει αγώνα επιβίωσης. Βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (έχει 16 βαθμούς με δύο περισσότερα ματς και ακολουθούν Γουύτφορντ, Νιούκαστλ και Μπέρνλι με 14, 12 και 11 αντίστοιχα).

Συν τοις άλλοις στα μέσα Νοεμβρίου η ομάδα προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Ο πρώην προπονητής της Άστον Βίλα, Ντιν Σμιθ, ήταν ο εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία μετά την απομάκρυνση του Ντάνιελ Φάρκε.

Η Νόριτς αρχικά έπαιζε 4-3-3 με τον νέο προπονητή να το έχει γυρίσει σε 4-4-2, τραβώντας τον Κοσοβάρο, Ράσιτσα με τον Αμερικανό, Τζόσουα στα δύο άκρα.

Ο Τζόλης όποτε κλήθηκε να παίξει δεν ήταν κακός. Η ομάδα του όμως αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και εξαιτίας του κορωνοϊού. Μάλιστα δεν έχει κάνει καν μεταγραφικές κινήσεις τη χειμερινή περίοδο και αρκέστηκε μόνο στην επιστροφή των Ερνάντεζ και Μάρτιν από δανεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι Betarades.

Πηγές του Sportdog που παρακολουθούν πολύ στενά την Πρέμιερ Λιγκ και βλέπουν την πορεία του σημειώνουν, ότι και ο νέος προπονητής δεν τον έχει… ξεγραμμένο και πως θα βρει χρόνο.

Η Νόριτς βγάζει πολλά προβλήματα τραυματισμών σε τέτοιες καταστάσεις πίεσης και υπάρχει η εκτίμηση, ότι θα πάρει και άλλο χρόνο. Προς το παρόν όμως οι Ράτιτσα και Τζόσουα δεν βγαίνουν εύκολα από το σχήμα.

Κάποιοι μάλιστα θεωρούν, ότι αν έπεφτε η Νόριτς θα του έκανε περισσότερο καλό. Γιατί η ομάδα θα ξεφορτωνόταν τα βαριά συμβόλαιο και έτσι ο Τζόλης θα μπορούσε να πάρει περισσότερο χρόνο στην Championship. Και να καταλάβει τι εστί Αγγλία.

Γιατί, όπως σημειώθηκε και στην αρχή του ρεπορτάζ, δεν είναι εύκολη η μετάβαση από τη Super League στην Πρέμιερ Λιγκ. Και φυσικά είναι ζόρικο από εκεί που είναι κάποιος... πρώτος μάγκας στη Θεσσαλονίκη, να αντιμετωπίσει τις συνθήκες στο Νησί.

Τρανταχτό παράδειγμα ο Τσιμίκας, ο οποίος διήνησε μία απόσταση 1,5 χρόνου μέχρι να φτιάξει το κορμί του. Έφαγε πολύ πάγκο και ο Κλοπ δεν τον έβαζε ούτε στο Λιγκ Καπ.

Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για τον συμπαίκτη του, τον Γιαννούλη. Όσοι παρακολουθούν τα αγωνιστικά πεπραγμένα της Νόριτς, θεωρούν, ότι ο συμπατριώτης μας είναι πολύ καλύτερος από τον Μπράντον Γουίλιαμς. Ο τελευταίος όμως είναι δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της. Οπότε έχει λάβει βασικές αρχές του αγγλικού ποδοσφαίρου, στοιχεία που προτιμά ένας ποδοσφαιριστής.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάποιο σενάριο δανεισμού του Τζόλη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα τούμπα λόγω Ολιβέιρα, πώληση τον Φεβρουάριο; - "Διώχνει" τρεις στόπερ - Φέρνει εξτρέμ ο Μπότο!