Ο Άντι φαν ντερ Μέιντε, πρώην ποδοσφαιριστής των Άγιαξ, Ίντερ, Έβερτον και PSV Αϊντχόφεν, -μεταξύ άλλων-, 17 φορές διεθνής με την Ολλανδία, δημοσίευσε ένα βιβλίο στο οποίο μιλά για τις περιπέτειες που πέρασε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία σημαδεύτηκε από πάρτι, ναρκωτικά και ποτό.

 Στο «The Next Next Big Thing», ο 45χρονος Ολλανδός λέει ότι η Λίβερπολ είναι μια επικίνδυνη πόλη:  

«Έκανα κοκαΐνη, έπινα αλκοόλ και έκανα πάρτι επτά ημέρες την εβδομάδα. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στο ποδόσφαιρο ή σε οτιδήποτε άλλο. Η ζωή μου ήταν πάρτι. Η Λίβερπουλ είναι επικίνδυνη πόλη αν δεν ξέρεις πώς να ελέγχεις τον εαυτό σου. Κατάλαβα ότι η Λίβερπουλ επρόκειτο να με σκότωσε, έπρεπε να φύγω», λέει ο πρώην εξτρέμ, ο οποίος έζησε στο Λίβερπουλ μεταξύ 2005 και 2009, όταν αγωνιζόταν στην Έβερτον, κάνοντας 24 εμφανίσεις σε 4 σεζόν.

Ο Φαν ντερ Μέιντε θυμάται επίσης ότι η σύντροφός του προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να τον ακολουθήσει επειδή υποψιαζόταν ότι την απατούσε: 
«Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ είχε βίντεο και φωτογραφίες με εμένα και τη νέα μου κοπέλα και μετά η γυναίκα μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε, "Πώς είναι η νέα σου κοπέλα...;". Ήταν όμορφη, καταπληκτική. Μετά από μερικές ώρες πίνοντας, κατευθύνθηκα στο πλησιέστερο στριπτιτζάδικο Το να μεθύσω σε ένα στριπτιτζάδικο στο κέντρο του Λίβερπουλ δεν ήταν πολύ έξυπνο», έγραψε.