Ο ΠΑΟΚ έκανε μία πολύ δυνατή κίνηση ενίσχυσης της δεύτερης ομάδας, με την απόκτηση του Δημήτρη Πιτσώτη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υπήρξε αρχηγός στις ομάδες των Ακαδημιών του «Τριφυλλιού».

Το παρασκήνιο της υπόθεσης έχει και αυτό το ενδιαφέρον του, αφού ο 19χρονος αμυντικός ήταν από το 2015 στις Υποδομές των «πρασίνων» και θεωρείτο από τα κορυφαία ταλέντα της ομάδας στο Κορωπί. Σε ηλικία 16 ετών, τον Οκτώβριο του 2021 ήταν ανάμεσα στους 9 ποδοσφαιριστές (Κυριόπουλος, Νταμπίζας, Προδρομίτης, Μπιλάλ, Φρόκου, Παυλάκη, Κωστόπουλο, Βολάκη), οι οποίοι υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια και η εξέλιξη πλασαρίστηκε επικοινωνιακά πολύ δυνατά. Όλα έδειχναν, ότι ο παίκτης είχε εκείνη την εποχή όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί, ανάλογα με τον τρόπο που θα δουλευόταν.

Ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει τις συζητήσεις σε συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου του και ΠΑΟΚ που περίμενε στη γωνία και τον απέκτησε για τρία χρόνια, μία σεζόν, στην οποία ανανεώθηκε το προπονητικό τιμ. Υπενθυμίζεται, ότι από τον Ιούλιο το επιτελείο στη β' ομάδα άλλαξε, με τους Αποστόλη Παπαβασιλείου και Δημήτρη Ταξίδη να αναλαμβάνουν την τεχνική ηγεσία των «ασπρόμαυρων» στη Super League 2.

Είχε προηγηθεί βέβαια η σεζόν 2023-2024, κατά την οποία ο παίκτης παραγκωνίστηκε, παίζοντας μόνο σε 5 παιχνίδια. Όπως έγραφε τον Οκτώβριο του 2023, το Sportdog, από κει που ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην Κ 19, έμεινε εκτός για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Αυτό οφειλόταν στο ότι η πλευρά του 18χρονου στόπερ ήθελε κάποιες εγγυήσεις για να υπογράψει το νέο επαγγελματικό συμβόλαιο εκτός από το οικονομικό. Την ίδια εποχή είχε παρουσιαστεί ενδιαφέρον για τον παίκτη από τη Σαμπντόρια, την οποία τότε κοούτσαρε ο Αντρέα Πίρλο, ενώ στο ρόστερ της βρισκόταν ο γνωστός από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Παϊτίμ Κασάμι.

Ο Πιτσώτης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2005 στην Αθήνα. Είναι δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός και διακρίνεται για τη σωματοδομή του, καθώς βλέπει τον κόσμο πάνω από τα 1,90 μ. Όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται κάνουν λόγο για ένα στόπερ που μπορεί να ελέγξει τον χώρο και να οργανώσει τους συμπαίκτες του στα μετόπισθεν. O νέος παίκτης του ΠΑΟΚ Β' είναι ο τρίτος παίκτης που προέρχεται από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού που αποχωρούν τον τελευταίο καιρό, μετά τους Καλοσκάμη (Ατρόμητος) και Ρομάνο (Ίντερ).