Ξέρετε τι έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται ξανά στη θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα; Τι γίνεται με το νέο αθλητικό κέντρο τού ΠΑΟΚ στην περιοχή της Θέρμης, αλλά και για τις πιθανότητες που υπάρχουν ώστε να ανακινηθεί άμεσα το θέμα της Νέας Τούμπα. Δύο διαφορετικά θέματα και με τα δικά τους δεδομένα σε κάθε περίπτωση. Αλλά ας τα δούμε ένα-ένα.

Το αθλητικό κέντρο στη Θέρμη που μπορεί να φέρει έσοδα στην ΠΑΕ!

Η ενεργοποίηση γύρω από το νέο αθλητικό κέντρο τής ΠΑΕ στη Θέρμη είναι σημαντική και, όπως έχετε διαβάσει ξανά στο sportdog, ο Ιβάν Σαββίδης αθόρυβα τόσο καιρό είχε αγοράσει τις εκτάσεις στην περιοχή, σε μια επένδυση που μπορεί να ξεπεράσει στο τέλος τα 10 εκατ. ευρώ.

Θα φτιαχτούν 4+2 γήπεδα, κλειστή πισίνα, γυμναστήριο, ξενοδοχείο αλλά και ένα γήπεδο με μικρή εξέδρα ως έδρα για τη β΄ ομάδα αλλά και για να δίνει φιλικά η πρώτη ομάδα. Το έργο θα αλλάξει την υποδομή που υπάρχει στον σύλλογο τόσο για την πρώτη ομάδα όσο και για τις ακαδημίες. Αλλά μπορεί να φέρει περαιτέρω έσοδα στην ομάδα.

Με ποιον τρόπο; Πέρα από το να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ακαδημιών αλλά, φυσικά, και της πρώτης ομάδας, το νέο αθλητικό κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει ομάδες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη για τη χειμερινή προετοιμασία τους - Ο,τι γίνεται σε Τουρκία, Πορτογαλία και Ισπανία, δηλαδή. Στόχος του Σαββίδη, άλλωστε, είναι το νέο προπονητικό κέντρο να είναι το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα... 

Intime / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι γίνεται με τη Νέα Τούμπα - Χρονικά περιθώρια και ο... Πούτιν - 150 εκατ. ευρώ

Αυτό που ακούστηκε στη Θεσσαλονίκη μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, είναι ότι ο τίτλος μπορεί να ζεστάνει τον Ιβάν και στο θέμα του νέου γηπέδου! Γιατι δεν έχει βγάλει ποτέ από το μυαλό του τη Νέα Τούμπα, άσχετα αν δεν υπάρχουν εξελίξεις τους τελευταίους (πολλούς) μήνες. Μπορεί να μπαίνουμε στα τέλη του 2024, να μην κινείται τίποτα εδώ και κάμποσο καιρό σε αυτο το πεδίο, αλλά αν μπουν στο φουλ οι μηχανές άμεσα (στο φουλ και στο πεδίο της γραφειοκρατίας βέβαια!), δεν είναι απίθανο την σεζόν 2027-28 ο ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο στη Νέα Τούμπα. 

Βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι εργασίες κατεδάφισης στη Νέα Τούμπα είναι να βρει ο Δικέφαλος άλλο γήπεδο, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ευρυχωρία, για να καλύψει τις ανάγκες του. Δηλαδή το Καυτανζόγλειο. Αλλά δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το πεδίο.

Γιατί αν μπει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και γίνει με τους όρους που έχει βάλει ο Σαββίδης (δηλαδή για 3 χρόνια να δίνει 1 εκατ. ευρώ την κάθε χρονιά για εργασίες βελτίωσης, αλλά όχι και ενοικιο από πάνω), τότε όταν αποχωρήσει ο Δικέφαλος θα μείνει στη γγΑ άλλο γήπεδο: Ανακαινισμένο και σύγχρονο!

Intime / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Ιβάν είναι ξανά ενεργός οικονομικά στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα και τα 140-150 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για τη Νέα Τούμπα, είναι ποσό που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα σε βάθος τριετίας αν το πάρει απόφαση. Με μια μικρή παράμετρο, όμως, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις: "Η καθυστέρηση υπάρχει λόγω όσων συμβαίνουν ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ο πρόεδρος θα είναι πιο ελεύθερος για να διαχειριστεί τέτοιες αποφάσεις, καθώς τώρα ο Πούτιν έχει ακόμα λόγο για σημαντικά κεφάλαια που φεύγουν από τη Ρωσία, τότε θα το πράξει το συντομότερο δυνατόν"'.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αν υπάρξει συμφωνία για το Καυτανζόγλειο και αρχίσουν οι εργασίες, η ομάδα χρειάζεται τρία χρόνια για να φτιάξει το νέο σπίτι της. Από όταν ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά και μπουν στο φουλ οι μηχανές, θα χρειαστούν τρία χρόνια για να υλοποιηθεί το έργο. Οπότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι υπάρχει μπροστά...