Facebook Pixel ΑΕΚ: "Μπλόκο" στη μεταγραφή στην Τρίπολη!
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-11 22:18:00

"Μπλόκο" σε μεταγραφή της ΑΕΚ στην Τρίπολη! Δικαίωση Γιαννίκη - Τι συμβαίνει με τον Τσούμπερ;

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Μπλόκο" σε μεταγραφή της ΑΕΚ στην Τρίπολη! Δικαίωση Γιαννίκη - Τι συμβαίνει με τον Τσούμπερ;

Ποια μεταγραφή της Ένωσης "κόπηκε" κόντρα στον Αστέρα και γιατί ο προπονητής του Δικεφάλου βγήκε ασπροπρόσωπος; Απαντήσεις στο Sportdog.gr

Η ΑΕΚ αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Η αναμέτρηση στερήθηκε ποιότητας. Γιατί; Εξαιτίας της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου που προκλήθηκε από τη δυνατή βροχόπτωση, η οποία δεν σταμάτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παρότι σε αρκετά σημεία του γηπέδου είχαν μετατραπεί σε μικρές λίμνες, στο παιχνίδι έγιναν φάσεις! Σε αυτές διακρίθηκαν οι δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι έκαναν πολύ σημαντικές επεμβάσεις και αναδείχτηκαν σε πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Τόσο ο Τσιφτσής των γηπεδούχων όσο και ο Τσιντώτας της Ένωσης κράτησαν καθαρές τις εστίες τους. Η κατάσταση του χλοοτάπητα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών πιστώνει ακόμα περισσότερους πόντους στην προσπάθειά τους.

Στο 31' ο Τσιφτσής κέρδισε τον Άμραμπατ σε τετ α τετ, ενώ δύο λεπτά αργότερα αντέδρασε εκπληκτικά στο σουτ του Μάνταλου παρότι κόντραρε στον Καστάνιο. Στο 71' ο 22χρονος τερματοφύλακας εξουδετέρωσε και την προσπάθεια του Τζαβέλλα. Σημειωτέον, ότι το όνομα του γκολκίπερ των Αρκάδων ακούστηκε τον Νοέμβριο στα μεταγραφικά της ΑΕΚ, αλλά η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ διέψευσε τη φημολογία. Είναι γνωστό, ότι έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων και με τέτοιες εμφανίσεις, δεδομένα κάποια στιγμή θα μπορεί να κερδίσει μεταγραφή ακόμα και στο εξωτερικό.

Ο Τσιντώτας έδωσε και αυτός απαντήσεις! Ειδικά σε αυτούς που λόγω των συνθηκών με την επέμβαση του Στάνκοβιτς ισχυρίζονταν, ότι δεν θα ανταποκριθεί, ορμώμενοι από την περσινή κακή χρονιά του Έλληνα τερματοφύλακα. Στο τέλος του ημιχρόνου κράτησε ανέπαφη την εστία του με δύο αποκρούσεις απέναντι σε Βαλιέντε (43') και Ριέρα (44').

Στο 54' είπε ξανά όχι στον Βαλιέντε, ενώ όλα τα λεφτά ήταν η επέμβασή του σουτ του Αλβάρες στο 68'. Στο 82' δε ο τερματοφύλακας της Ένωσης έδωσε ρέστα αποκρούωντας με το κεφάλι το σουτ του Κρέσπι.

Έτσι ο 28χρονος τερματοφύλακας δείχνει, ότι μπορεί να καλύψει το κενό του Στάνκοβιτς, αποτελώντας δύναμη ασφάλειας στα κιτρινόμαυρα μετόπισθεν.

Ο πιο ορεξάτος παίκτης της ΑΕΚ στην Τρίπολη πάντως ήταν ο Άμραμπατ που ήταν μέσα στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες. Ο ποδοσφαιριστής που αξίζει ειδικής μνείας ήταν ο Τζαβέλλας που επέστρεψε στην 11άδα της Ένωσης και έδειξε ότι ταίριαζε γάντι στον χαρακτήρα της αναμέτρησης, η οποία λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου πήγε στη δύναμη και ο διεθνής Έλληνας αμυντικός ήταν ιδανική επιλογή δεδομένων των συνθηκών. Το απέδειξε μέσα στο γήπεδο με την ενέργειά του και δικαίωσε τον Γιαννίκη για την επιλογή του. Η εμπειρία του Τζαβέλλα μέτρησε.

Αντιθέτως ο Τσούμπερ έμεινε ξανά μακρυά από τον καλό εαυτό του...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φέρνει… Χολέμπας η ΑΕΚ, βελτιωμένη έκδοση Σιώπη" - Στη λίστα Γιαννίκη και ο... δυναμίτης Πρέμελ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags