Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Κουβέντα γύρω από το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στη Σούπερ Λιγκ, δεδομένου ότι φαίνεται πως υπάρχουν διεργασίες που δείχνουν πράγματα για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπήρξε, μάλιστα, ρεπορτάζ από τον πάντα έγκυρο Σάββα Λιβάνιο στη Live Sport, που φέρνει στο επίκεντρο το όνομα του Τάκη Μπαλτάκου για την Ομοσπονδία. Το sportdog έψαξε λίγο παραπάνω το θέμα, δεδομένου ότι ο πεπειραμένος νομικός έχει χρόνια θητεία στην ΚΑΕ και ΠΑΕ Παναθηναϊκός (άρα έχει άριστη γνώση όσων συμβαίνουν στον χώρο τού ελληνικού αθλητισμού) και, προφανώς η περίπτωσή του μπορεί να δώσει ακριβώς αυτό που ψάχνει η κυβέρνηση: Κύρος και εκτόπισμα στην ΕΠΟ.

Η οποία, για να μην το ξεχνάμε, βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς επιτροπείας, κάτι που δεν θα υποστήριζε κάποιος ότι είναι και πολύ κολακευτικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από αυτά που μάθαμε, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις ανάμεσα σε κυβερνητικούς και Μπαλτάκο, που όμως ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο. Εντελώς διερευνητικές.

Η απάντηση που έλαβαν οι θεσμικοί παράγοντες από τον πρώην γενικό γραμματέα τής κυβέρνησης Σαμαρά; Αν προχωρήσει θετικά το θέμα θα χαρεί, αν δεν γίνει δεν θα στεναχωρηθεί γιατί δεν το επιδιώκει να βρεθεί σε αυτή τη θέση. Ποιες είναι οι παράμετροι για να βρεθεί σε αυτή τη θέση; Να υπάρξει ευρεία αποδοχή, ευρεία συναίνεση!

Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά αυτό; Η κυβέρνηση θέλει (εκείνοι τον προσέγγισαν), ο Παναθηναϊκός θέλει, ο ΠΑΟΚ θέλει, η ΑΕΚ θέλει, αλλά δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τον Ολυμπιακό! Είτε λόγω της σχέσης που είχε για χρόνια με ΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Μπαλτάκος τόσα χρόνια είτε λόγω της δίκης που ο Ολυμπιακός στήριξε πολλά (αναφερόμαστε στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης) και ο πεπειραμένος νομικός βρέθηκε με την πλευρά τού Δικέφαλου ως νομικός εκπρόσωπός του και τον; δικαίωσε.

Το (άμεσο) μέλλον θα δείξει αν η περίπτωση Μπαλτάκου θα προκριθεί για την προεδρία της ΕΠΟ, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαφές που θα κάνει η κυβέρνηση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανατροπή" με τη νέα μεταγραφή της ΑΕΚ - Ο Κριχόβιακ... έκοψε Μπουχαλάκη - Πιο ακριβός ο Έλληνας!