Η σεζόν στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και για αυτό άλλωστε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές, σε ρόστερ και στελέχη, με την αρχή να έγινε από τον Ματίας Αλμέιδα.

Όσον αφορά τους παίκτες, πρόθεσή του είναι να αποχωρήσουν όσοι δεν βοήθησαν φέτος, ακόμα και αν έχουν συμβόλαιο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Νταμιάν Λε Ταλέκ, ο οποίος ήρθε με πολλές φιλοδοξίες το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα, αλλά η πορεία του απογοήτευσε, τόσο την ομάδα όσο και τον ίδιο.

Από την εποχή που στην άκρη τού πάγκου ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος τον είχε φέρει στην ομάδα, είχε φανεί ότι δύσκολα θα βρει θέση στην 11άδα, κάτι που συνεχίστηκε και με τον Αργύρη Γιαννίκη και στο φινάλε με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

Βέβαια, η περίπτωσή του δεν είναι τόσο απλή, καθώς πρόκειται για τον τέταρτο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του ρόστερ, με συμβόλαιο μεγαλύτερο των 700.000 ευρώ (χωρίς τα μπόνους), αλλά πραγματικά πρόκειται για τσάμπα λεφτά!

Γιατί ο Λε Ταλέκ εδώ και κάμποσο καιρό τα είχε παρατήσει ακόμα και στις προπονήσεις, έχει πάρει κάποια κιλάκια και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να τελειώσει η σεζόν, για να αποχωρήσει! Γιατί ναι μεν είχε επιλέξει την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά είχε κι άλλες προτάσεις στα χέρια του.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Οφρυδόπουλος είχε προσπαθήσει, αρχικά, να τον βάλει στην ομάδα και να εμφανιστεί η επάνοδος του Λε Ταλέκ ως "μεταγραφή", αλλά ο ίδιος ο παίκτης είτε πνευματικά δεν ήταν σε θέση να το παλέψει είτε δεν ήθελε να προσπαθήσει.

Θα μπορούσε, ίσως, να είχε δοκιμαστεί στην άμυνα, την εποχή που η ομάδα πελαγοδρομούσε, αλλά σε κάθε περίπτωση με βάση τα χρήματα που λαμβάνει η μεταγραφή του είναι η πιο αποτυχημένη του περασμένου καλοκαιριού...
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμπλοκή Αλμέιδα σε... στόχο του Ολυμπιακού - Έρχεται από top ομάδα - "Κλείδωσαν" έξι μεταγραφές!