ΠΑΟΚ: Ο Ζοσέ Μπότο, σε συνεργασία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία, έχουν ήδη προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ρόστερ που ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων. Έχουν ανακοινωθεί οι μεταγραφές των Ράφα Σοάρες και Νίκολας Κουαλιάτα ενώ, επίσης, επέκτειναν τη συνεργασία τους με τον «Δικέφαλο του Βορρά» οι Αντρέ Βιεϊρίνια και Ζόαν Σάστρε. Κι αν η άμυνα δείχνει να διαμορφώνεται, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά για αρκετές θέσεις στο έμψυχο δυναμικό της σεζόν 2022/23.  

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Η αποχώρηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αφήνει... ορφανή τη φανέλα με το Νο1. Χρειάζεται να αποκτηθούν δύο τερματοφύλακες, μιας και οι νεαροί Χρήστος Ταλιχμανίδης και Κωνσταντίνος Μπαλωμένος θα είναι πίσω στην ιεραρχία. Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του 22χρονου Ντόμινικ Κοτάρσκι από την Γκόριτσα, θα υπάρχει έλλειμα εμπειρίας.  

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Η παραμονή των Βεϊρίνια και Σάστρε, σε συνδυασμό με τη μεταγραφή του Ράφα Σοάρες και το εξαιρετικό β’ μισό που έκανε την περασμένη σεζόν ο Λευτέρης Λύρατζης, καθιστούν πλήρη τον ΠΑΟΚ στα πλάγια μπακ. Επιπλέον, υπάρχει και ο Λούκας Τέιλορ που, κατά συνθήκη όπως και ο Βιεϊρίνια, μπορούν να αγωνιστούν ως εξτρέμ. Στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο, υπάρχει ερωτηματικό, αφού μόνος έμπειρος στόπερ είναι πια μόνο ο Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον, έπειτα από τη φυγή του Φερνάντο Βαρέλα και το διαφαινόμενο διαζύγιο με τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο. Ο Ενέα Μιχάι δεν έπιασε κι από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Λουτσέσκου ενώ είναι άγνωστο σε τι κατάσταση - και πότε - θα γυρίσει από το σοβαρό τραυματισμό του ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Η μεταγραφή του 26χρονου Ιβάν Νάσμπεργκ από τη Βαλερένγκα μοιάζει «τελειωμένη» ωστόσο θα χρειαστούν και κάτι ακόμα οι «ασπρόμαυροι».  

ΜΕΣΟΙ

Οι Χάρης Τσιγγάρας, Γιασμίν Κούρτιτς και Ντάγκλας Αουγκούστο ήταν σε πολλά παιχνίδια της περυσινής περιόδου η «ραχοκοκκαλιά» του ΠΑΟΚ. Τον Ιανουάριο προστέθηκε σε αυτούς και ο Φιλίπε Σοάρες που αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο. Ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Ομάρ Ελ Καντουρί, με τον Μαροκινό να είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Στέφαν Σβαμπ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ προσέφεραν πολλά για να φτάσει ο ΠΑΟΚ ως τους «8» του Conference League, όμως δεν είναι και τόσο σίγουρο πως θα συνεχίσουν στην Τούμπα. Ούτε και ο Νίκο Νινούα που είναι μόνιμα δανεικός. Επιπλέον, ήρθε από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς ο ταλαντούχος Κουαλιάτα κι υπάρχει και ο φέρελπις Γιάννης Κωνσταντέλιας - αμφότεροι αγωνίζονται και στα άκρα της επίθεσης. Επομένως και στα χαφ θα χρειαστεί οπωσδήποτε ένεση ποιότητας και ποσότητας.  

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Άπαντες στον ΠΑΟΚ πιστεύουν πως φέτος θα είναι η σεζόν του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο 30χρονος Πορτογάλος στάθηκε άτυχος την περασμένη σεζόν, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της. Αν είναι υγιής και με την παρουσία του Αντόνιο Τσόλακ και του νεαρού Γιώργου Κούτσια, οι «ασπρόμαυροι» δείχνουν κομπλέ μέσα στην περιοχή. Στα άκρα, όμως, πλην του Αντρίγια Ζίβκοβιτς όλα είναι ανοιχτά. Ο Τόμας Μουργκ πήρε ευκαιρίες χωρίς όμως να πείσει ιδιαίτερα ενώ και ο Λεό Ζαμπά πιο πολλά προβλήματα δημιούργησε από το καλοκαίρι του 2018, παρά έλυσε. Η παραμονή του Αλεξάντρου Μιτρίτσα μάλλον πρέπει να αποκλειστεί ενώ υπάρχει κι ο Λάζαρος Λάμπρου που (ξανα)επιστρέφει από δανεισμό, αλλά δεν γεμίζει το μάτι του Λουτσέσκου.  

Τερματοφύλακες, χαφ και εξτρέμ είναι πλέον τα ζητούμενα για τον ΠΑΟΚ που σχεδιάζουν Μπότο και Λουτσέσκου ενώ δεν αποκλείεται να γίνει κίνηση και για (επιπλέον) στόπερ και κεντρικό επιθετικό. Υπάρχει χρόνος ακόμα...