Κατά τους Ισπανούς, το ζήτημα του Σάντι Μίνα τελείωσε εν τη γενέσει του με την άρνηση του ποδοσφαιριστή στην πρόταση του Αρη, ωστόσο, πληροφορίες της «Μ» και του metrosport.gr αναφέρουν ότι ο 27χρονος επιθετικός δεν έχει απορρίψει την προσφορά (δίχως αυτό να σημαίνει ότι την αποδέχθηκε κιόλας) καθώς επίσης και ότι υπάρχει ανοιχτή διαπραγμάτευση με τη Θέλτα.

Είναι ευνόητο ότι ο Ισπανός επιθετικός διατηρεί ενδοιασμούς για τη μετακόμισή του στην Ελλάδα. Γνωρίζει ότι θα λειτουργήσει σ’ ένα περιβάλλον με κοινωνικές ευαισθησίες και με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης να εκκρεμεί στο Εφετείο έπειτα από την πρωτόδικα καταδικαστική απόφαση φυλάκισης τεσσάρων ετών, είναι λογικό να έχει αμφιβολίες. 

Αυτές όμως δεν οδήγησαν στην απόρριψη της προσφοράς του Αρη όπως έγραψαν αρκετά ισπανικά media στη διάρκεια της χθεσινής μέρας. Πληροφορίες της «Μ» οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από το περιβάλλον του Αρη αναφέρουν ότι Αρης, Θέλτα και Σάντι Μίνα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Στην πραγματικότητα, η ισπανική ομάδα θέλει μεν να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο του παίκτη αλλά δεν έχει την πρόθεση να (του) καταβάλλει περισσότερα από 500-600 χιλιάδες ευρώ.

 Οι «κίτρινοι» έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, σκοπεύουν να διαθέσουν ένα ποσό της τάξεως των 600-700 χιλιάδων ευρώ και μένει το υπόλοιπο του συμβολαίου. Ο Αρης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ανεβάσει περισσότερο την προσφορά του οπότε η… μπάλα είναι στο γήπεδο της Θέλτα. Αν η ομάδα από το Βίγκο καλύψει μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου, τότε θα δημιουργηθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις. Κι εκεί ο παίκτης θα κληθεί να αποφασίσει γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει.

«Επαφή» με Ματίγια

Μεταξύ φαντασίας και σεναρίων εκτός πραγματικότητας κινούνται πολλά απ’ όσα γράφτηκαν για τον Χαβιέρ Ματίγια. Ο Ισπανός δεν ζήτησε ποσό μισού εκατομμυρίου ευρώ για δύο χρόνια και είναι αλήθεια ότι μετά την πρόταση που πήρε από τον Αρη, έριξε τις απαιτήσεις του. Εδώ και τουλάχιστον δύο ημέρες, υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών η οποία μάλιστα επρόκειτο να ξεκαθαρίσει αργά χθες το βράδυ, αν όχι, το Σαββατοκύριακο. Ο 34χρονος θέλει να παραμείνει στην ομάδα, τον θέλει ο Χερμάν Μπούργος και το ζήτημα βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του Θόδωρου Καρυπίδη.

Πηγή: metrosport.gr