Άρης: Το ιδανικό για τον Άρη θα ήταν να πήγαινε στη διακοπή του πρωταθλήματος με μεγαλύτερη ηρεμία. Η «γκέλα» με την Κηφισιά το… απέτρεψε, βάζοντας στην ομάδα πολύ μεγαλύτερη πίεση από αυτή που ήδη υπήρχε.

Και οι επόμενες περίπου δύο εβδομάδες και κάτι, φαίνεται πως θα είναι πολύ σημαντικές ίσως και για το υπόλοιπο της χρονιάς, μιας και φαίνεται πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους, μέχρι να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα.

Ξεκάθαρα θα γίνει προσπάθεια για πιο εξειδικευμένη δουλειά, πάνω σε τομείς που φαίνεται πως υπάρχουν αδυναμίες, ώστε με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, να αλλάξει η εικόνα του Άρη προς το καλύτερο.

Το SFINA.GR αναλύει πού χρειάζεται βελτίωση η ομάδα και αποκαλύπτει πάνω σε ποιους τομείς θα εστιάσουν ο Άκης Μάντζιος και οι συνεργάτες του.

1. Φυσική κατάσταση

Έχει διαπιστωθεί πως σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν ζητήματα. Ίσως και σε αυτό να οφείλεται το γεγονός ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές από ένα σημείο και μετά «κλατάρουν». Κι αυτό φάνηκε πολύ στο διάστημα που ο Άρης είχε συνεχόμενους αγώνες, καθώς και λόγω των ελλείψεων με τραυματισμούς, περιορίστηκαν οι επιλογές και κάποιοι παίκτες… τράβηξαν κουπί. Κι απ’ ότι φάνηκε από ένα σημείο και μετά είχαν προβλήματα.

2. Αύξηση χρονικής διάρκειας έντασης

Όπως έγινε αντιληπτό από όλους τόσο στο ματς με τον Ολυμπιακό όσο και σε αυτό με την Κηφισιά, ο Άρης είναι μία ομάδα, που τη δεδομένη στιγμή δεν βγάζει μεγάλα διαστήματα έντασης. Δεν μπορεί να πιέσει πολύ ψηλά γιατί θα εκτεθεί στο αμυντικό τρανσίζιον. Κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο φυσικής κατάστασης. Στόχος είναι όσο το δυνατόν να αυξηθούν τα χρονικά διαστήματα έντασης μέσα στο παιχνίδι, ώστε να μπορεί να γίνει και η ανάλογη διαχείριση.

3. Να γίνει πιο… aggressive

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, εκείνο που έχει διαπιστωθεί είναι ότι ο Άρης δεν έχει ως στοιχείο του στο παιχνίδι τη δύναμη. Δεν κάνει πολλά φάουλ τακτικής, δεν παίζει δυνατά στην άμυνα, γενικά δεν προκαλεί… δεύτερες σκέψεις στους αντιπάλους τους, που ενδεχομένως θέλουν να πάνε το ματς στη δύναμη. Ο λεγόμενος και ως ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς.

4. Αμυντική τακτική

Άμυνα δεν παίζουν μόνο οι αμυντικοί, αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές μιας ενδεκάδας. Και σε αυτό το κομμάτι έχει διαπιστωθεί ότι, μέχρι στιγμής, ο Άρης σαν σύνολο, δεν έχει ανταποκριθεί πλήρως. Στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να δουλέψει τακτικά πάνω σε αυτό το κομμάτι. Γενικά στην αμυντική λειτουργία ο Άρης δε θυμίζει την ομάδα των προηγούμενων χρόνων.

5. Επιθετική τακτική

Συνεχίζοντας πάνω στο κομμάτι της τακτικής πρόθεση του Άκη Μάντζιου και των συνεργατών του είναι να δουλέψουν στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Οι Κιτρινόμαυροι δε δημιουργούν, δεν βγάζουν αυτοματισμούς και δεν υπάρχει καθαρό μυαλό στην τελική πάσα-προσπάθεια.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που "τελειώνει" ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ - Ψάχνει ήδη ομάδα για Γενάρη - Να γίνει... Ιωαννίδης!