Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Γύρισε 47 χρόνια πίσω ο ΠΑΟΚ - Η ιστορική 4αρα στον Ολυμπιακό πριν αυτή της ομάδας του Λουτσέσκου (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-11-05 22:01:00

Γύρισε 47 χρόνια πίσω ο ΠΑΟΚ - Η ιστορική 4αρα στον Ολυμπιακό πριν αυτή της ομάδας του Λουτσέσκου (vid)

Του Μιχάλη Σοφιανού
Γύρισε 47 χρόνια πίσω ο ΠΑΟΚ - Η ιστορική 4αρα στον Ολυμπιακό πριν αυτή της ομάδας του Λουτσέσκου (vid)

Ο Δικέφαλος του Βορρά γύρισε τον χρόνο... 47 χρόνια πίσω και κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στους Ερυθρόλευκους σκοράροντας 4 γκολ στο Φάληρο.

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε το βράδυ της Κυριακής (5/11) να μετατρέψει το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Φάληρο, με παράσταση για ένα ρόλο παίρνοντας εμφατική νίκη με 2-4, με τους γηπεδούχους μάλιστα να σημειώνουν δύο γκολ στο τέλος του αγώνα, καταφέρνοντας να αποφύγουν ένα πολύ βαρύ σκορ.

Μάλιστα για να δούμε τους Ασπρόμαυρους να σκοράρουν τέσσερις φορές στο "Γ. Καραϊσκάκης" θα πρέπει να γυρίσουμε 47 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 4 Ιανουαρίου 1976 σε ένα ιστορικό παιχνίδι για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, όταν η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ διέλυε με 0-4 τους Πειραιώτες στον δρόμο για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος προπονητής του ΠΑΟΚ είχε καταλάβει το πρόβλημα φυσικής κατάστασης που είχαν κυρίως οι αμυντικοί των Ερυθρόλευκων, ενώ  ιαπίστωσε ότι έπαιζαν πολύ λάθος το τεχνητό οφσάιντ και πατώντας πάνω στην ταχύτητα του Κούδα, που πέτυχε δύο γκολ και τους Τερζανίδη που σημείωσαν άλλο ένα, είδε την ομάδα του να φτάνει στο τελικό 0-4, με τον κόσμο του Ολυμπιακού μάλιστα να τους χειροκροτά μετά το τέλος του ντέρμπι. Μάλιστα το συγκεκριμένο σκορ παραμένει η πιο βαριά ήττα των Πειραιωτών εντός έδρας σε αγώνα πρωταθλήματος.

«Βουβός, πνιγμένος σχεδόν ενθουσιασμός, άφησε άφωνο έναν κόσμο, τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ. με την λαχτάρα και την γλύκα μιας νίκης που έφθασε στο ασύγκριτο επίπεδο του 4-0 σε βάρος του Ολυμπιακού. Τον άφησε άφωνο στο αντίκρυσμα του ηλεκτρονικού ταμπλώ του σταδίου Καραϊσκάκη που δεν δίσταζε να αλλάζει κάθε τόσο σκηνικό γράφοντας: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ: 0-1, 0-2, 0-3, 0-4… Εκεί το ηλεκτρονικό σύστημα σταμάτησε στην παθιασμένη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου», που αχόρταγοι μπαινοβγαίναν με την μπάλα, άπληστοι στα δίκτυα του Κελεσίδη», είχε γράψει τότε ο απεσταλμένος της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" Γιάννης Χατζηιωάννου, στην εισαγωγή της ανταπόκρισης του μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε... απόγνωση ο Μπαρτζώκας - "Αναγκασμένος" να διώξει παίκτη-όνομα από τον Ολυμπιακό - Φέρνει NBAer!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags