Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, μετά από όσα έγιναν στο ντέρμπι βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στου Ρέντη, σχολίασε μέσω του sportdog ο Νίκος Καραγιαννίδης - Ιστορικός διευθυντής τής εφημερίδας Φίλαθλος.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος, που έχει βρεθεί στην καριέρα του πολλές φορές αντιμέτωπος με παρόμοια περιστατικά, δεν μάσησε τα λόγια του και, φυσικά, για άλλη μια φορά όσα είπε παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

"Το θέμα τής βίας είναι αρχαίο - Έτσι πρέπει να δουν το ποδόσφαιρο - Μπίζνα που φέρνει πολλά λεφτά"

"Για μια ακόμα φορά υπάρχει μίμηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα έκανε για λόγους εντυπώσεων και όχι για να δώσει λύση. Το θέμα τής βίας είναι αρχαίο, από τότε που υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, από το 1979 - Για να μην πάμε πιο πίσω. Από τότε λες και είχε δοθεί το σύνθημα και ξεσαλώνουν. Τότε ήταν ο μακαρίτης ο Στασινόπουλος γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ολυμπιακάκιας βέβαια, αλλά από τότε έχει υποτίθεται το κράτος και οι κυβερνήσεις ξεκίνησαν για να δουν τι θα κάνουν", ανέφερε αρχικά ο Ν. Καραγιαννίδης και πρόσθεσε:

"Παρίσταναν τους αγράμματους, με τσίμπλες στα μάτια, λες και είχαν πέσει από τον ουρανό. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν το έχουν δει το ποδόσφαιρο ως οικονομικό μέγεθος. Μόνο τότε θα δώσουν λύση, αν καταλάβουν ότι παράγει χρήματα και βοηθάει στην Οικονομία".

Να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο αυτό;

"Το βλέπουν σαν σπορ, αθλητισμό, αν και δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό μια ΠΑΕ - Παράγει θέαμα αθλητικού περιεχομένου. Ο Μαρινάκης, ο οποίος είναι πρόεδρος της Λίγκας, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, εφοπλιστής, επιφανής. Δεν αποκλείεται σήμερα να βγάζει περισσότερα από το ποδόσφαιρο παρά από τη ναυτιλία. Και δεν αναφέρομαι στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά στο αγγλικό. Πήρε τη Νότιγχαμ και τώρα βγάζει εκατομμύρια, γιατί το αγγλικό πρωτάθλημα είναι El Dorado. Με το που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ήρθαν τα πακέτα από τηλεοπτικά, διαφημίσεις, χορηγίες, εισιτήρια - Έρχονται τα πακέτα και σου χτυπάνε την πόρτα. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Αλλά στην Αγγλία το ποδόσφαιρο το βλέπουν ως μπίζνα και το αξιοποιούν με αυτόν τον τρόπο".

"Της πλάκας τα μέτρα - Μεγάλο κίνητρο για τη χώρα - Είμαι χούλιγκαν και γελάω"

Πώς σχολιάζεις τα μέτρα που ανακοινώθηκαν;

"Αυτά που έγιναν είναι της πλάκας. Δεν μπορεί να γνωρίζει το αντικείμενο κάποιος και να ακούς τα μέτρα αυτά. Πετάμε την μπάλα έξω από το γήπεδο για να μην δουλέψει κανένας μέσα στο γήπεδο. Όταν βγάζεις τους οπαδούς από την κερκίδα δεν σημαίνει ότι παίρνεις μέτρα".

Τι θα έπρεπε να γίνει;

"Στους φακέλους της κυβέρνησης στο υπουργείο Αθλητισμού υπάρχουν μελέτες που έχουν πληρωθεί για να γίνουν, με συγκεκριμένες εκτιμήσεις, προτάσεις, που βγήκαν από ανθρώπους που πλήρωσε το κράτος. Τι έκανε η Ολλανδία, η Αγγλία κ.λπ. με τον χουλιγκανισμό; Υπάρχουν έτοιμα πράγματα. Πώς αντιμετώπισε την κατάσταση μια ξένη χώρα; Για να προστατευτεί το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας που βγαίνει προς τα έξω. Η αλητεία στο γήπεδο είναι κάτι που υποβιβάζει την ίδια τη χώρα - Κι αυτό είναι μεγάλο κίνητρο".

Τι περιμένεις να γίνει;

"Τίποτα! Εγώ που είμαι χούλιγκαν, γελαω πλατιά με αυτά τα μέτρα. Αν παει να χτυπήσει κάτι που αφορά τους χούλιγκαν έτσι, να ξέρει ότι οι χούλιγκαν γελάνε. Δεν είναι μέτρα αυτά, δεν μπορείς να έχεις τέτοιο θέμα τόσα χρόνια. Έχουν να να κάνουμε με οργανωμένη αλητεια, αυτό δεν μπορείς να το συλλάβεις και δεν το βλέπεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Λουκέτο" στο Καραϊσκάκη μέχρι και τα πλέι οφ - Τρεις μήνες χωρίς κόσμο - "Μπάχαλο" για το ντέρμπι με ΠΑΟ!