Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ιβάν έχουμε... πρόβλημα, επιστροφή στον Μπόλονι - Φάουλ του ΠΑΟ με Μπρινιόλι - Ούτε ο Ρονάλντο δεν τον σώνει
Ποδόσφαιρο
| 2023-12-17 23:44:00

Ιβάν έχουμε... πρόβλημα, επιστροφή στον Μπόλονι - Φάουλ του ΠΑΟ με Μπρινιόλι - Ούτε ο Ρονάλντο δεν τον σώνει

Του Μιχάλη Σοφιανού

Οι Πράσινοι που δείχνουν μηδέν βελτίωση τον τελευταίο καιρό, τα λάθη στην άμυνα που επαναλαμβάνονται και ο Σέρβος τεχνικός που πρέπει να αλλάξει πράγματα ενόψει συνέχειας.

Παναθηναϊκός: Νύχτα που δύσκολα θα ξεχαστεί γρήγορα για τους Πράσινους στο Περιστέρι! Το Τριφύλλι συνέχισε τις πολύ άσχημες εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό και όντας πλήρως άνευρο έχασε με κάτω τα… χέρια από τον Ατρόμητο, έπεσε από την πρώτη θέση και παράλληλα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια μετά από καιρό. Το βασικότερο από άλλα πάντως είναι το γεγονός ότι εμφάνισε τα ίδια λάθη στην άμυνα, «φωνάζοντας» για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο παιχνίδι του, το οποίο φυσικά είναι και το πιο ανησυχητικό. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός στα τελευταία 10 παιχνίδια του μετράει τέσσερις μόλις νίκες και έξι ήττες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που σίγουρα δεν ταιριάζει σε ομάδα που θέλει τίτλο και πορεία εκτός συνόρων.

Δεν είναι κρυφό, ειδικά τον τελευταίο καιρό, πως οι Πράσινοι έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα στην άμυνά τους. Το γεγονός, άλλωστε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες έχουν δεχθεί πέντε γκολ σε δύο παιχνίδια, κάτι που έχει να συμβεί από τα πλέι οφ επί Μπόλονι και συγκεκριμένα από το 2021 στις σερί ήττες με Ολυμπιακό (3-1) και Άρη (2-1), δείχνει το ζήτημα το οποίο υπάρχει. Ο Γεντβάι για ακόμα ένα παιχνίδι κάνει αβίαστα λάθη, δεν μπορεί να ταιριάξει με τον Σένκεφελντ στο τρόπο μαρκαρισμάτων, ενώ την ίδια στιγμή και ο Ολλανδός στόπερ δεν δείχνει να μπορεί να δώσει την απαραίτητη ασφάλεια.Ενδεικτικό του προβλήματος είναι πως αν κανείς δει το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου και το πρώτο της Μακάμπι, είναι σχεδόν ίδια, με τόσο τον τερματοφύλακα να κάνει λάθος, όσο και τον στόπερ να χάνει τον παίκτη του.

Παράλληλα το ντεφορμάρισμα του Μπρινιόλι, αλλά και σίγουρα και η κακή του ψυχολογία από τις κακές του εμφανίσεις, τον κάνουν να μετράει το ένα λάθος μετά το άλλο, μην θυμίζοντας σε τίποτα αυτά που είχαμε δει τον περασμένο καιρό.  Βέβαια εδώ θα μπορούσε να πει κανείς πως υπάρχει ευθύνη και Γιοβάνοβιτς στο συγκεκριμένο θέμα, μιας και τελικά το ροτέισον Μπρινιόλι και Λοντίγκιν περισσότερο πρόβλημα δημιουργεί παρά λύνει τις «ανισότητες» στο εσωτερικό της ομάδας. Επίσης το tweet της ΠΑΕ κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν ο Μπρινιόλι κάνει λάθος έξοδο και τον Ρομπάιγ να σκοράρει αναφέροντας «'Νέο δώρο στον Ατρόμητο. Σε γρήγορη αντεπίθεση του Ατρομήτου γίνεται κάθετη πάσα του Έντερ στον Ρομπάιγ, ο Μπρινιόλι βγαίνει διστακτικά από την εστία του και ο Ρομπάιγ με «σκαφτό» πλασέ σκοράρει», σίγουρα δείχνει ότι τα πράγματα με τον Ιταλό δεν είναι και τα καλύτερα, μιας και είναι σαν τον «δείχνει» ως υπεύθυνο για το τέρμα, κάτι σίγουρα πρωτοφανές.

Θα πρέπει να σταθούμε και στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός, παρά την κουβέντα που γίνεται εδώ και καιρό, δεν έχει επιθετικό πρόβλημα. Οι Πράσινοι συνεχίζουν και σκοράρουν, όμως δεν κερδίζουν. Αξίζει να πούμε ότι το Τριφύλλι σημειώνει από ένα γκολ σε Λεωφόρο και Γαλλία με τη Ρεν, δύο στην Ισπανία με τη Βιγιαρεάλ, ένα με τη Μακάμπι και δύο στο Περιστέρι όμως και στα πέντε αυτά παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε… πόντο. Και αυτό πρέπει να σημειωθεί μιας και αν το πλάνο είναι όσα… φάμε και θα βάλουμε ένα παραπάνω, τότε δεν σου κάνει επιθετικός ο Ιωαννίδης, αλλά μπορεί να φτάνει ούτε ο… Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το πιο… ζόρικο από όλα είναι πλέον ότι ο Παναθηναϊκός καλείται την Τετάρτη (20/12) να παίξει σε παιχνίδι… τελικό με τον Βόλο και να κερδίσει. Ο λόγος δεν είναι απλά η αγωνιστική άνοδος της ομάδας της Μαγνησίας, αλλά το γεγονός ότι οι Πράσινοι καλούνται να αφήσουν στην άκρη όλα τα προβλήματα που παρουσιάζουν και να θυμίσουν την ομάδα πριν από καιρό και να πάνε με ηρεμία στην περίοδο της διακοπής. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα… αυτοκτονία αφού μπορεί σήμερα το Τριφύλλι να έπεσε από την πρώτη θέση, όμως νέα απώλεια βαθμών θα το κάνει να χάσει την επαφή της με την κορυφή και δεν είναι δύσκολο η χρονιά να χαθεί πριν τελειώσει το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανατροπή του Ατρομήτου, τα πέναλτι στο... βατερλό του ΠΑΟ και οι γκάφες Μπρινιόλι (ΒΙΝΤΕΟ Highlights)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags