Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Έδειξε με το... καλημέρα γιατί ήρθε ο Τερίμ - Δεν βγαίνει ο Γενάρης χωρίς στόπερ - Θύμισε τα παλιά ο Ζέκα
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-07 20:13:00

Έδειξε με το... καλημέρα γιατί ήρθε ο Τερίμ - Δεν βγαίνει ο Γενάρης χωρίς στόπερ - Θύμισε τα παλιά ο Ζέκα

Του Μιχάλη Σοφιανού
Έδειξε με το... καλημέρα γιατί ήρθε ο Τερίμ - Δεν βγαίνει ο Γενάρης χωρίς στόπερ - Θύμισε τα παλιά ο Ζέκα

Ο Τούρκος τεχνικός που έδειξε από το δεύτερο κι όλας παιχνίδι τη διαφορά του με τον Γιοβάνοβιτς, η ανεπάρκεια του Γεντβάι και ο στόπερ που... φωνάζει και ο διεθνής χαφ που κατάφερε να γυρίσει πίσω στον.. χρόνο.

Παναθηναϊκός: «Οι συνεχόμενες νίκες κάνουν καλό στην ψυχολογία μας», είπε ο Φατίχ Τερίμ μετά τη δεύτερη σερί επικράτηση των Πρασίνων, αυτή τη φορά κόντρα στον Παναιτωλικό, σε μια αναμέτρηση πάντως που οι παίκτες του Τούρκου τεχνικού έκαναν τα εύκολα… δύσκολα. Το Τριφύλλι… πέταξε στα σκουπίδια, για ακόμα μια φορά φέτος ένα ημίχρονο, μιας και οι επιπόλαιες μεταβιβάσεις δεν έδιναν τη δυνατότητα να δημιουργηθούν κλασσικές ευκαιρίες στην εστία του Καπίνο.

Την ίδια στιγμή και αμυντικά το Τριφύλλι «φώναζε» αβεβαιότητα, μιας και ο Γεντβάι συνεχίσει να δείχνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του στόπερ που θα φτιάχνει παιχνίδι, κάτι που δημιουργεί ζητήματα και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Κάπου εκεί έρχεται για πρώτη φορά η καθοριστική παρέμβαση Τερίμ, που σε αντίθεση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να δράσει άμεσα και δεν περίμενε να περάσει ο χρόνος. Ο Τούρκος τεχνικός με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Σπόραρ, δείχνοντας ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα, ενώ παράλληλα αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2, κάτι που κάνει τον Παναθηναϊκό πολύ πιο απειλητικό, ενώ ο Σλοβένος με την υπεραριθμία που δημιουργήθηκε, έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ανοίγει το σκορ. Μάλιστα ο Τερίμ δείχνει να διαβάζει άψογα το παιχνίδι, κάτι που γνωρίζαμε από πριν αλλά τελικά το βλέπουμε και στην πράξη, καθώς κατάφερε να δει την άνοδο των φιλοξενούμενων και πάλι άμεσα βγάζει εκτός του Ιωαννίδη και βάζοντας στο γήπεδο τον Μπερνάρ, με σύστημα να μετατρέπεται με 4-3-3 και τους Πράσινους να καταφέρνουν να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας.

Όσον αφορά τις ατομικές ενέργειες αυτός που σίγουρα έδειξε τον ρόλο που υπάρχει στην ομάδα δεν είναι άλλος από τον Ζέκα. Ο διεθνής μέσος κατάφερε να είναι κομβικός στον αγώνα, δίνοντας τεράστιες βοήθειες στην αμυντική λειτουργία και πολλές φορές «έκρυψε» τα λάθη από πλευράς στόπερ. Παράλληλα ο έμπειρος χαφ έδωσε λύσεις και επιθετικά μιας και βοήθησε στην ανάπτυξη, όντας σχεδόν αλάνθαστος. Την ίδια στιγμή και ο Αϊτόρ όσο αγωνίστηκε έδωσε λύσεις, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό, δείχνοντας ότι μπορεί να είναι καθοριστικός στην συνέχεια της σεζόν.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά του Τριφυλλιού η απόκτηση στόπερ δεν είναι πλέον επιτακτική, αλλά θα έπρεπε να έχει γίνει… χθες. Αυτό γιατί μιας και εκτός από το αριθμητικό, πρόβλημα υπάρχει και στην ποιότητα, αφού ο Γεντβάι δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί με κανέναν δίπλα του, ενώ οι συνεχόμενοι τραυματισμοί έχουν κάνει το Αράο να παίζει συνεχόμενα 90λεπτα και ένα πιθανό πρόβλημα θα φέρει… κρίση. Παράλληλα ο Τερίμ πρέπει να σκεφτεί ότι ίσως πρέπει να αποκτηθεί και παίκτης που παίζει και φορ, με άλλα χαρακτηριστικά από τους Σπόραρ, Ιωαννίδη, Γερεμέγιεφ, αν θέλει να παίξει ξανά με 4-4-2 αφού ο Έλληνας επιθετικός, όταν έγινε αυτό στο ματς με τον Παναιτωλικό… χάθηκε.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του 10 ημέρες που παίζει κάτι παραπάνω από τη μισή χρονιά. Τα ματς με Ολυμπιακό, για το Κύπελλο, αλλά και η αναμέτρηση της ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα θα δείξουν που βαδίζει το Τριφύλλι και πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή να δείξει σε όλους ότι το νταμπλ είναι μονόδρομος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγή πλάνου ξαφνικά στον Ολυμπιακό - Το ζήτησε και πωλείται ξένος άσος - Δύο "διαζύγια" μετά την ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags