Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Δύο στα... δύο από Τερίμ - Η μεγάλη διαφορά με Γιοβάνοβιτς - Κέρδος ένας παίκτης για ΠΑΟ - "Φωνάζει" μεταγραφή
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-10 23:53:00

Δύο στα... δύο ο Τερίμ, η μεγάλη διαφορά με Γιοβάνοβιτς - Κέρδος ένας παίκτης για ΠΑΟ, "φωνάζει" για μεταγραφή

Του Μιχάλη Σοφιανού
Δύο στα... δύο ο Τερίμ, η μεγάλη διαφορά με Γιοβάνοβιτς - Κέρδος ένας παίκτης για ΠΑΟ, "φωνάζει" για μεταγραφή

Ο Τούρκος τεχνικός που το... ξανάκανε μετά τον Παναιτωλικό και απέναντι στον Ολυμπιακό, ο ποδοσφαιριστής που έδειξε αναγεννημένος και πλέον μένει να δούμε αν θα έχει συνέχεια και η... τρύπα στην άμυνα των Πρασίνων που δεν λέει να... κλείσει.

Παναθηναϊκός: Διπρόσωποι για ακόμα μια φορά, τη φετινή χρονιά, οι Πράσινοι που λίγο έλειψε να χάσουν κάτι παραπάνω από μισή χρονιά, σε ένα εικοσάλεπτο κόντρα στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, όμως και πάλι είναι… ζωντανοί για την πρόκριση και τη συνέχεια στο Κύπελλο. Στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε νωθρός, ακόμα και στις στιγμές που είχε την κατοχή της μπάλας, δηλαδή το πρώτο 20λεπτο. Οι Πράσινοι αν και προσπαθούσαν να πιέσουν τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, δεν μπορούσαν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια, με τον Ιωαννίδη εμφανώς μόνο του, ενώ τον Αϊτόρ να μην μπορεί να δώσει καμία βοήθεια, όντας σε αρκετά κακή ημέρα.

Την ίδια στιγμή και η μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού δεν λειτουργούσε σωστά, με τον Πέρεθ να κάνει αρκετά λάθη, προσπαθώντας να φτιάξει παιχνίδι με βαθιές μπαλιές, ενώ και ο Τσέριν δεν μπορούσε να ανοίξει το παιχνίδι, κάτι που κάνει εξαιρετικά μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά. Όσο περνούσε ο χρόνος και με την άνοδο των Ερυθρόλευκων η πίεση γινόταν όλο και μεγαλύτερη στα μετόπισθεν των Πρασίνων, κάτι που έφερε για ακόμα μια φορά τα προβλήματα στην άμυνα. Ο Γεντβάι για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έδειχνε να δίνει ασφάλεια στους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γυρίζουν ακόμα περισσότεροι παίκτες προς τα πίσω, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να κυριαρχήσει στο κέντρο. Ενδεικτικό του προβλήματος στην άμυνα είναι και φάση του γκολ των παικτών του Καραβαλιάλ, με την Πράσινη άμυνα να «κολλάει» για ακόμα μια φορά φέτος και τον Αλεξανδρόπουλο να σκοράρει πρακτικά χωρίς αντίπαλο.

Στο δεύτερο μέρος ο Τερίμ θα το… κάνει όπως με τον Παναιτωλικό βάζοντας άμεσα στο παιχνίδι τον Σπόραρ, αλλά και τον Βέρμπιτς θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική κάτι που έγινε.  Μάλιστα ο Τούρκος τεχνικός δείχνει πολύ πιο παρεμβατικός και πολύ πιο άμεσος από τον Γιοβάνοβιτς, κάτι που μέχρι στιγμής του έχει… βγει. Το Τριφύλλι θα είναι πιο επιθετικό, πίεζε ψηλά και είχε την απόλυτη κατοχή της μπάλας, όμως και πάλι χωρίς να δημιουργήσει την κλασσική φάση, εκτός από ένα καλό σουτ του Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος εξτρέμ πάντως ήταν αρκετά καλός στο δεύτερο 45λεπτο που αγωνίστηκε, δείχνοντας ότι θέλει να δείξει πράγματα και να διεκδικήσει ξανά μια θέση στο ροτέισον της ομάδας ενόψει συνέχειας.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι και αλλαγή, που έκανε πολλούς να μην πιστεύουν αυτό που βλέπουν, την οποία έκανε ο Τούρκος τεχνικός, πέτυχε, μιας και ο Κώτσιρας σε θέση «6» που έπαιξε μετά την αλλαγή του Πέρεθ, βοήθησε πολύ, ενώ ο Βαγιαννίδης από τα δεξιά δημιούργησε πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του, ενώ παράλληλα ανέβασε την απόδοση και του Μαντσίνι. Παρά βέβαια την καλή εμφάνιση του δευτέρου μέρους δεν πρέπει να αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι οι Πράσινοι μετά από καιρό φάνηκε να έχει ζήτημα στην δημιουργία φάσεων, κάτι που σίγουρα θα χτύπησε σαν… καμπανάκι στον Τερίμ ενόψει συνέχειας, αλλά και μεταγραφών.

Αυτό που πρέπει να μείνει είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα εμφανιστεί χειρότερος, από ότι στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης, ενώ σίγουρα και ο Τερίμ αφού πήρε την πρώτη… κρυάδα από ντέρμπι σίγουρα κατάλαβε πολλά ενόψει ρεβάνς. Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε και πάλι ότι οι παρεμβάσεις του Τούρκου τεχνικού ήταν καθοριστικές και μάλιστα λίγο έλειψε να φέρουν και την ανατροπή, αν ο Ιωαννίδης στο τέλος σημάδευε καλύτερα απέναντι από τον Πασχαλάκη.

Πλέον αυτό που… καίει τους Πράσινους δεν είναι άλλο από την ενίσχυση και ιδιαίτερα στα στόπερ, με τον Σαμέτ Αϊκαντίν να είναι προ των πυλών, όμως είναι πολύ πιθανό η απόκτηση ενός ακόμα αμυντικού να δώσει περισσότερες λύσεις, κάτι που το ξέρουν καλά όλοι μέσα στην ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρης όπως Παναθηναϊκός του... Τερίμ! Τι έδειξαν Αραούχο και Φερνάντες στον Αλμέιδα - Καταστροφέας ο Γιόνσον

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags