Μπορεί ακόμα να μην έχει καθίσει καλά-καλά στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μεντιλίμπαρ, αλλά υπάρχουν ήδη ρεπορτάζ που συνδέουν τους Πειραιώτες με ποδοσφαιριστή από το εξωτερικό.

Το παράδοξο, βέβαια, είναι ότι δεν πρόκειται για παίκτη από την Ισπανία ή, έστω, που έχει περάσει από τη Σεβίλλη, αλλά για αθλητή που παίζει αυτό το διάστημα στο MLS.

Ο λόγος γίνεται για τον Λεονάρντο Καμπάνα, της Ίντερ Μαϊάμι, που φαίνεται ότι ψάχνει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο νυν συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι στις ΗΠΑ είναι 23 ετών, διεθνής με την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, και η θέση του είναι εκείνη του φουνταριστού. Το market value βρίσκεται στα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στην καριέρα του έχει περάσει από τη Γουλβς, τη Φαμαλικάο, τη Γκρασχόπερς (άρα έχει ευρωπαϊκή εμπειρία) και, τώρα, την Ίντερ στο Μαϊάμι.

Πρόκειται για μια περίπτωση που έχει ενδιαφέρον και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Οι Πειραιώτες βρίσκονται κοντά στην απόκτησή του. Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιαννη Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στο MLS, προκειμένου να μας δώσει πληροφορίες για τον Καμπάνα και την προοπτική να έρθει στην Ελλαδα.

"Ποδοσφαιριστης από το σύστημα του Μέντες - Τράμπα στο διεθνές ποδόσφαιρο - Έξοδα για τους μάνατζερ"

"Είναι ποδοσφαιριστής που ανήκει στο γνωστό πορτογαλικό σύστημα του Ζόρζε Μέντες. Τον είχε πάρει η σχολή Μέντες, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε Γουλβς και Φαμαλικάο και, τώρα, βρίσκεται στην Ίντερ Μαϊάμι", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι 23 ετών, επιθετικός έχει αλλάξει 4 ομάδες αλλά σε καμία δεν πήγε για να παίξει. Μάλλον όλο αυτό που γράφει το ρεπορτάζ, αφορά τράμπες στο διεθνές ποδόσφαιρο με παίκτες που ουσιαστικά δεν ενδιαφέρουν τις ομάδες. Αλλά τους μεταφέρουν οι μάνατζερ δεξιά και αριστερά για να δικαιολογούν έξοδα".

"Στη Ρίο Άβε μέσω Ολυμπιακού - Κυνισμός στο διεθνές ποδόσφαιρο - Deals Ολυμπιακού με Μέντες"

Δεν θεωρείς ότι είναι για το επίπεδο του Ολυμπιακού δηλαδή;

"Δε νομίζω ότι είναι για αυτό το επίπεδο. Δεν έχει σχέση με το επίπεδο του Ολυμπιακού, εκτός αν τον θέλει για τη Ρίο Άβε και κάπως έτσι συνδέθηκε το όνομά του με τους Πειραιώτες".

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έληξε νωρίτερα τον δανεισμό του Φρέιρε, μπορεί να επηρεάσει τη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες;

"Δεν υπάρχουν αυτά, υπάρχει κυνισμός σε αυτό το επίπεδο. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει έτσι κι αλλιώς deals με τον Μέντες, άρα ίσως δεν είναι για τους Ερυθρόλευκους η περίπτωσή του έτσι κι αλλιως".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρεμβάσεις Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Ο… νέος Εν-Νεσίρι και οι εντολές σε Φορτούνη, Ορτέγκα, Ροντινέι