Facebook Pixel ΑΕΚ: "Όχι" Μελισσανίδη για πώληση τον Γενάρη - Φεύγει μόνο με 4 εκατ.!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-03 13:02:00

"Όχι" Μελισσανίδη για πώληση τον Γενάρη - Φεύγει μόνο με 4 εκατ. - "Κάνει τη διαφορά, με γκολ και ασίστ"!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Όχι" Μελισσανίδη για πώληση τον Γενάρη - Φεύγει μόνο με 4 εκατ. - "Κάνει τη διαφορά, με γκολ και ασίστ"!

Ο Αλμέιδα του έδωσε χώρο και χρόνο και είναι πλέον απαραίτητος. Τόσο που απορρίφθηκε μία σημαντική πρόταση για αυτόν πριν από περίπου έναν μήνα. Το καλοκαίρι όμως όλα είναι ανοιχτά...

Σε πρωταγωνιστή για την ΑΕΚ εχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα ο Νίκλας Ελίασον, 28χρονος διεθνής Σουηδός εξτρέμ που είχε έρθει με αξιώσεις στους Κιτρινόμαυρους και, παρά έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε, κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν από εκείνον.

Λειτουργεί ως πολυεργαλείο στην 11άδα της Ένωσης, καθώς ο Αλμέιδα γνωρίζει πολύ καλά πώς να αντλήσει από εκείνον το καλύτερο που μπορεί, καθώς φέτος έχει 5 γκολ και 9 ασίστ (τυπικά, δηλαδή, έχει συμμετοχή σε συνολικά 14 γκολ!), δίνει λύσεις και στα δύο άκρα της επίθεσης και, πραγματικά μοιάζει ασταμάτητος.

Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι ενώ το market value που είχε όταν ήρθε στην ομάδα, το καλοκαίρι του 2022, ήταν στα 2,5 εκατ. ευρώ, τώρα έχει φτάσει ήδη στα 3 εκατ. ευρώ και αναμένεται στη νέα αναθεώρηση να ανέβει κι άλλο.

Ο Σουηδός εξτρέμ είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Νιμ, με τη φανέλα της οποίας είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ εκτός των άλλων στην καριέρα του είχε αγωνιστεί στην ΑΪΚ Στοκχόλμης και στην Μπρίστολ Σίτι.

Το ενδιαφέρον από Γαλλία - Η ομάδα από την Τουρκία - Το ισχυρό συμβόλαιο με την ΑΕΚ

O 25χρονος άσος, που είναι μισός Σουηδός και μισός Βραζιλιάνος, φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στα μπλοκάκια ομάδων από τη Γαλλία, που έχουν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, για παράδειγμα στο μπλοκάκι της Ναντ, αν και προφανώς έχει μεγαλύτερο κίνητρο στην Ένωση - Η Ναντ είναι ομάδα που βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς αυτή τη στιγμή πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η ΑΕΚ κυνηγάει το πρωτάθλημα και παίζει στην Ευρώπη.

Τον Γενάρη υπήρχε σοβαρό ενδιαφέρον από την Τουρκία και τη Σάμσουνσπορ και, παρά τον κουρνιαχτό που είχε δημιουργηθεί στη γειτονική χώρα περί συμφωνίας μαζί του, ο Ελίασον δεν ήταν προς πώληση τον χειμώνα. Έχει ισχυρό συμβόλαιο με τους Κιτρινόμαυρους, μέχρι το καλοκαίρι του 2027, η ΑΕΚ είχε δώσει 2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, κι αν γίνει κουβέντα για την παραχώρησή του θα είναι μόνο πολύ νωρίς το προσεχές καλοκαίρι (για να υπάρχει χρόνος να βρεθεί ο αντικαταστάτης του) και, προφανώς, σε τιμή που θα είναι διπλάσια σε σχέση με τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί για την απόκτησή του.

"Αυτό μετράει πάνω από όλα για τον Ελίασον - Ήρθε για βασικός στην ΑΕΚ - Αυτές οι καλύτερες ομάδες για μεταγραφή"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Μιχάλη Σινάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, προκειμένου να μας μιλήσει για τη θητεία του στη Ligue 1 με τη φανέλα της Νιμ - Ερμηνεύοντας στην ουσία το πόσο χρήσιμος είναι φέτος στην Ένωση.

"Ήταν χρήσιμος χωρίς να έκανε κάπου το μπαμ. Αλλά έκανε πολλές δουλειές, κάλυπτε ανάγκες, σε όλα μπορούσες να τον υπολογίζεις - Ίσως όχι τόσο πολύ στο γκολ. Αλλά ήταν μέσα στη δημιουργία των φάσεων και αυτό είναι που μετράει πάνω από όλα", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Η Νιμ είχε πέσει μεν, δεν είχε μείνει στη μεγάλη κατηγορία, αλλά αυτός είχε σταθεί με αξιοπρέπεια, ήταν στους 4-5 που ξεχώρισαν από την ομάδα του, από αυτούς που τους κρατάς αν θέλεις να πάρεις την άνοδο".

Στην ΑΕΚ κάνει διαφορά φέτος με συνέπεια.

"Τον Ελιάσον τον παίρνεις για βασικό έτσι κι αλλιώς, είναι παίκτης με επίπεδο, θα βάλει κάποια γκολ, θα δώσει κάποιες ασίστ, θα χτυπήσει κάποια στημένα. Είναι του γρήγορου ποδοσφαίρου, μπροστά η Νιμ είχε ωραία δομή με τρεις καλούς τεχνίτες και έναν συμπαθητικό φορ. Μην έχουμε αρνητική εικόνα επειδή δεν έσωσε την κατηγορία, μιλάμε για το γαλλικό πρωτάθλημα".

Οπότε θεωρείς ότι ήταν πετυχημένη μεταγραφή για την ΑΕΚ;

"Είναι η καλύτερη αγορά οι ομάδες που πέφτουν στη Γαλλία. Γιατί έχουν καλό υλικό, παίκτες δοκιμασμένους και αξίας, που θέλουν να ξεφορτωθούν τα συμβόλαιά τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο Ελίασον".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάρμο Νο2 στον Ολυμπιακό, στόπερ 10 εκατ. - Πλακώθηκε και φεύγει από Νότιγχαμ - "Ηγέτης στην Ελλάδα"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags