Facebook Pixel Ολυμπιακός: Η πρώτη μεταγραφή - "Νίκησε Πόρτο και Μπενφίκα" ο Μαρινάκης
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-21 20:50:00

Η πρώτη μεταγραφή Ολυμπιακού - "Νίκησε Πόρτο και Μπενφίκα" ο Μαρινάκης - "Ταχυδυναμικός για το 3-5-2"

του Γιώργου Κτενά
Η πρώτη μεταγραφή Ολυμπιακού - "Νίκησε Πόρτο και Μπενφίκα" ο Μαρινάκης - "Ταχυδυναμικός για το 3-5-2"

Έκανε τρομερή σεζόν και ετοιμάζει βαλίτσες για το Λιμάνι. Οι Πειραιώτες ήθελαν να τον φέρουν από τον Ιανουάριο, καθώς η απόκτησή του έχει συμφωνηθεί πριν την άφιξη του Μεντιλίμπαρ. Ποιος είναι και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση δεξιού μπακ στην Πορτογαλία (με βάση την ηλικία αλλά και την προοπτική που έχει) είναι εκείνη του Κοστίνια, της Ρίο Άβε, με market value στα 3,5 εκατ. ευρώ - Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες τής Πορτογαλίας και συμβόλαιο μέχρι το 2026. Έχει γεμάτη σεζόν, με εμφανίσεις, γκολ και ασίστ, και το μέλλον του βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες έχουν κλεισμένο τον 23χρονο άσο, καθώς η Ρίο Άβε ανήκει στο δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και, φυσικά, μπορεί να φέρει στο Λιμάνι όποιον παίκτη θέλει. Μάλιστα, υπήρχε η σκέψη να έπιανε Λιμάνι ήδη από τον περασμένο Γενάρη, αλλά αποφασίστηκε να συνεχίσει στο πορτογαλικό κλαμπ για να το βοηθήσει να "σώσει" την καττηγορία.

Το προσεχές καλοκαίρι, όμως, θα έρθει δεδομένα στον Ολυμπιακό και, μαζί με τον Ροντινέι, θα κρατήσουν τη θέση τού δεξιού οπισθοφύλακα. Δεν θα αναφέρουμε, εδώ, το σενάριο που θέλει τον Βραζιλιάνο μπακ να αποχωρεί το προσεχές καλοκαίρι (άρα να ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για τη φανέλα τού βασικού στον Κοστίνια!) ή την πληροφορία ότι ο επόμενος που θα κάνει το δρομολόγιο Πορτογαλία-Ελλάδα θα είναι ο αριστερός μπακ της Ρίο Άβε, Φάμπιο Ρονάλντο (22 ετών, με 1,2 εκατ. ευρώ mv).

Αυτό που θα αναλύσουμε, όμως, είναι αρχικά ότι το όνομα του Κοστίνια το είχατε διαβάσει από τις 16 Νοεμβρίου στο sportdog, στο θέμα με τίτλο Το πρώτο όνομα από Ρίο Άβε για Ολυμπιακό - Ο "Έλληνας" που... αντέχει τη φανέλα - "Νέος Μάρκο Σίλβα"! (), ως μια από τις λύσεις που υπάρχουν στον πορτογαλικό σύλλογο. Αλλά και ότι η αξία του παίκτη είναι τέτοια που έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στις μεγάλες πορτογαλικές ομάδες!

Γιατί ναι, μεν, τώρα που ο Β. Μαρινάκης απέκτησε τη Ρίο Άβε δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει για άλλη ομάδα ο,τι καλύτερο υπάρχει στο κλαμπ, αλλά ο Κοστίνια έβγαζε μάτια στην Πορτογαλία και πριν από αυτή την εξέλιξη! Για αυτό και… κράζουν την Μπενφίκα (που τον είχε στη λίστα της), αλλά και τις Πόρτο, Σπόρτινγκ και Μπράγκα, που δεν τον είχαν κλείσει νωρίτερα!

Η Ρίο Άβε, άλλωστε, ήταν μια ομάδα που δεν πουλούσε ακρβότερα από 1-1,5 εκατ. ευρώ, κι αυτό κάνει ακόμα πιο εγκληματική την καθυστέρηση που έδειξαν στην περίπτωση του, κατά γενική ομολογία, καλύτερου δεξιού μπακ τού πορτογαλικού πρωταθλήματος φέτος.

"Αθλητικός, ταχυδυναμικός, έξυπνος - Τον προτιμώ από Ροντινέι - Ισορροπημένος και καλός τακτικά"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, προκειμένου να μας δώσει εικόνα του παίκτη και τι μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό. 

Δημήτρη, τι παίκτης είναι ο Κοστίνια που έχει κλείσει ο Ολυμπιακός για το ρόστερ του;

"Είναι φουλ μπακ, δεξιός, έχει πάρει πολλά παιχνίδια φέτος, κάτι που σημαίνει ότι στηρίζεται σε αυτόν ο προπονητής του. Είναι αθλητικός μπακ, αλλά νομίζω ότι είναι παίκτης που ταιριάζει περισσότερο στο 3-5-2. Βοηθάει μπροστά, αλλά δεν είναι εξτρέμ. Είναι ταχυδυναμικός, έξυπνος, και βελτιωνεται διαρκώς".

Τι μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό;

"Στον Ολυμπιακό μπορεί να βοηθήσει, γιατί είναι καλός τακτικά και με καλή τακτική παιδιά".

Σε σχέση με τον Ροντινέι;

"Από το Ροντινέι θα τον προτιμούσα, γιατί είναι περισσότερο ισορροπημένος. Δεν έχει την ντρίπλα και την τεχνική τού Ροντινέι αλλά είναι καλός και αξιόπιστος παίκτης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέλος από τον Ολυμπιακό μεταγραφή του Ιανουαρίου - Βρήκαν τον νέο… Ελ Αραμπί - Ανησυχία για Μάρτινς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags