Facebook Pixel Ολυμπιακός: Αυτογκόλ με Χουάνγκ! Ελληνική ομάδα δίνει 5.5 εκ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-21 10:00:00

"Αυτογκόλ" Ολυμπιακού με Χουάνγκ - Άλλη ελληνική ομάδα πληρώνει 5.5 εκατ.!

του Παναγιώτη Νικολάου

Ο πρόεδρος που "τρελάθηκε" με τον Νοτιοκορεάτη μέσο, η επιθυμία του να αλλάξει ομάδα και τι δεν προέβλεψαν οι Πειραιώτες όταν τον πούλησαν στη Σερβία.

Παρά την απόκτηση του Λιούμπισιτς, το θέμα του Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ δεν έχει κλείσει για την ΑΕΚ, μιάς και ο Ματίας Αλμέιδα τρέφει τεράστια εκτίμηση στις ικανότητες του διεθνούς Νοτιοκορεάτη μέσου, όπως σας έχει ενημερώσει το Sportdog με σχετικό ρεπορτάζ εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είναι τυχαίο που ήθελε να τον φέρει στην Ένωση την περασμένη μεταγραφική περίοδο, έχοντας εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του στη μία σεζόν που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Σαφώς και πρόκειται για δύσκολη αλλά και κοστοβόρα περίπτωση, από τη στιγμή που μιλάμε για παίκτη, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2026 με τον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο, τα σενάρια περί αποχώρησής του έχουν «φουντώσει» εξαιτίας της φημολογούμενης επιθυμίας του Χουάνγκ να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ακριβώς όπως έκανε στον Ολυμπιακό, έτσι και στη Σερβία ο Νοτιοκορεάτης παρουσιάζει τάσεις φυγής μετά από μόλις μία σεζόν.  

Ο 27χρονος μέσος παρουσιάζεται «ξενερωμένος» τόσο με το σερβικό πρωτάθλημα όσο και με την κακή πορεία του Ερυθρού Αστέρα στην Ευρώπη. Θέλει να παίξει ξανά στο Champions League αλλά αυτή τη φορά σε ανταγωνιστική ομάδα και όχι στον σύλλογο του Βελιγραδίου, ο οποίος τερμάτισε... πανηγυρικά τελευταίος στον όμιλό του φέτος. 

Τί γίνεται όμως με τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης; Στο συμβόλαιο του Χουάνγκ προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 5.500.000 ευρώ, η οποία σίγουρα δεν είναι αμελητέα όχι όμως και απλησίαστη για την ΑΕΚ. Αρκεί να θυμηθούμε πως η Ένωση πλήρωσε περίπου 6,5 εκατ. στη Θέλτα για να κάνει δικό της τον Ορμπελίν Πινέδα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τρέφει τεράστια αδυναμία στον Ματίας Αλμέιδα και δεν του... χαλά χατήρι στις μεταγραφές. Όπως έβαλε το χέρι στην τσέπη για τον Πινέδα, θα το κάνει και για τον Χουάνγκ εφόσον υπάρξει σχετική υπόδειξη από τον Αργεντίνο τεχνικό. 

Ίσως η πιο σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση έχει να κάνει με τον χειρισμό του Ολυμπιακού στην περίπτωση Χουάνγκ όταν τον παραχώρησε στον Ερυθρό Αστέρα, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Και αυτό γιατί οι Ερυθρόλευκοι δεν έβαλαν ειδική ρήτρα για τη μεταγραφή του Νοτιοκορεάτη σε άλλη ελληνική ομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα απλώς να καταβάλλει το ποσό του buy-out στους Σέρβους και να τα βρει με τον παίκτη, δίχως να επιβαρυνθεί περαιτέρω οικονομικά, πληρώνοντας και τον Ολυμπιακό! 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζήτησε κορυφαίο όνομα του Ολυμπιακού ο Τσάμπι Αλόνσο - "Πρόταση 10 εκατ."!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags