Facebook Pixel Μοναδικό σενάριο που θέλει ο ΠΑΟΚ για να γίνει πρωταθλητής
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-25 07:56:00

Κι όμως υπάρχει! Μοναδικό σενάριο που θέλει ο ΠΑΟΚ για να γίνει πρωταθλητής

Sportdog Team
Κι όμως υπάρχει! Μοναδικό σενάριο που θέλει ο ΠΑΟΚ για να γίνει πρωταθλητής

Η ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League είχε μεγάλη νικήτρια την ΑΕΚ, η οποία παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφορά τόσο από τον Παναθηναϊκό, όσο και από τον ΠΑΟΚ.

Η Ένωση πέτυχε σπουδαία νίκη κόντρα στους "πράσινους" και εδραιώθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ να μένει στο -4 από την πρώτη θέση. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ με τη γκέλα στη Λαμία απομακρύνθηκε από την ΑΕΚ και πλέον βρίσκεται στο -7 από την κορυφή, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στο -8 μετά την ισοπαλία με τον Άρη, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η κατάκτηση για τον ΠΑΟΚ περνάει (και) από το Καραϊσκάκης

Καθώς οδεύουμε προς το φινάλε των playoffs τα σενάρια για τον φετινό πρωταθλητή λιγοστεύουν και στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν περνάει πλέον μόνο από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του.

Το μοναδικό σενάριο που θα στέψει πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ: Η ομάδα του Λουτσέσκου πρέπει να κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, ενώ ταυτόχρονα θέλει ήττα ή ισοπαλία της ΑΕΚ με Ολυμπιακό (εκτός) ή Λαμία (εντός). Επίσης, για να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό θέλει νίκη κόντρα στους πράσινους, καθώς έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, και φυσικά να κερδίσει τα υπόλοιπα παιχνίδια, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού στις τελευταίες αγωνιστικές.

Βέβαια, υπάρχει ακόμη ένα σενάριο για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ νικήσει ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και ηττηθεί από τον Άρη θα έχει 77 βαθμούς. Για να στεφθεί πρωταθλήτρια η ομάδα του Λουτσέσκου πρέπει η ΑΕΚ να μαζέψει έναν ή δύο βαθμούς με Ολυμπιακό και Λαμία. Αν όμως η ΑΕΚ πάρει δύο βαθμούς, πρέπει ο ΠΑΟΚ να νικήσει την Ένωση με δύο γκολ διαφορά στην Τούμπα, για να είναι από πάνω στην ισοβαθμία, ενώ ταυτόχρονα θα έχει την ισοβαθμία και με τον Παναθηναϊκό, αν οι πράσινοι νικήσουν τον Άρη και τον Ολυμπιακό.

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας:

1) Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια (τόσο στα playoffs όσο και στην κανονική διάρκεια).

2) Η διαφορά τερμάτων που προκύπτει για τις ομάδες που ισοβαθμούν από τα μεταξύ τους παιχνίδια (τόσο στα playoffs όσο και στην κανονική διάρκεια).

3) Η θέση που κατέλαβαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Η βαθμολογία:

1. ΑΕΚ 75

2. Παναθηναϊκός 71

3. ΠΑΟΚ 68*

4. Ολυμπιακός 67*

5. Άρης 48

6. Λαμία 35

*ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags