Στο γήπεδο της Αγιάς Σοφιάς, με διαπίστευση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρέθηκε ο Αλέξης Κούγιας στον τελικό εναντίον της Φιορεντίνα και πανηγύρισε με τους Ερυθρόλευκους την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο γνωστός ποινικολόγος μπορεί να υπέβαλε την παραίτησή του πριν από λίγο καιρό από την αντιπροεδρία της ΠΑΕ, παρόλα αυτά διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια των Πειραιωτών - Αυτός ήταν ο λόγος που πήρε στα χέρια του την κούπα και τη σήκωσε ψηλά.

 

Σε έναν βαθμό, άλλωστε, οι αλλαγές που έγιναν πριν κάποιους μήνες και αφορούσαν και τη δική του έλευση στην ομάδα, όπως και των Μεντιλίμπαρ-Κοβάσεβιτς, έφεραν το χθεσινό αποτέλεσμα και την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου από την ομάδα.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Αλέξη Κούγια, προκειμένου να μας μιλήσει για την τεράστια επιτυχία τού Ολυμπιακού αλλά και τη δική του παρουσία στο γήπεδο.

"Για αυτό χάθηκε το πρωτάθλημα - Έτσι σήκωσα το Κύπελλο - Έφυγα ευτυχισμένος"

"Ονειρεμένο αποτέλεσμα, ήταν η μεγαλύτερη μέρα της 100χρονης Ιστορίας του Ολυμπιακού. Είχα τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, από την πρώτη στιγμή που είχα βρεθεί στην ομάδα, είχα πει να μην διαγράψετε τον Ολυμπιακό. Είχα τονίσει όταν υπήρχε ανάθεμα σε δικά μας παιδιά, τον Ρέτσο, τον Ντόη, που έλεγαν διάφοροι που δεν έχουν κλωτσήσει ποτέ μπάλα ότι δεν κάνουν για την ομάδα, ότι ο Ολυμπιακός θα χτυπήσει και το πρωτάθλημα και στο Conference. Το πρωτάθλημα το έχασε λόγω της υπερκόπωσης, κυρίως γιατί τα παιδιά που ήρθαν από τον Γενάρη και μετά έπαιζαν Τετάρτη-Κυριακή και λύγισαν, αλλά στην Ευρώπη τα καταφέραμε όπως περιμέναμε", ανέφερε αρχικά ο Α. Κούγιας στο sportdog.

Πήγατε στο γήπεδο, σηκώσατε και το Κύπελλο.

"Είμαι ευτυχισμένος που μετά από 41 χρόνια ως ιδιοκτήτης ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων, μου έγινε η τιμή να γίνει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και στο τέλος σήκωσα το Κύπελλο Ευρώπης. Ο κόσμος του Ολυμπιακού από την πρώτη στιγμή όχι απλώς με αποδέχτηκε και με αγκάλιασε, ήταν λες και έβλεπε έναν άνθρωπο που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός ως ασπίδα. Χαίρομαι που έφυγα ευτυχισμένος".

"Άρρωστοι με Ολυμπιακός Βαγγέλης και Μιλτιάδης - Ούτε με τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο ο Κααμπί - Οικογένεια με Μαρινάκη"

Η επόμενη μέρα πώς πρέπει να είναι μετά από αυτόν τον θρίαμβο;

"Ο Βαγγέλης είναι άρρωστος με τον Ολυμπιακό, όπως και ο Μιλτιάδης ο γιος του. Και θα κάνει ο,τι χρειαστεί η ομάδα που χτίστηκε μέσα σε έξι μήνες, για να παραμείνει ως έχει και να γίνει πιο δυνατή. Είμαι βέβαιος ότι ο Μαρινάκης θα τα λύσει όλα τα θέματα, όπως η παραμονή του Τζολάκη, του Μασούρα, του Κάρμο, του Όρτα, του Ποντένσε. Είναι δύσκολα θέματα αλλά πρέπει να τους κρατήσει. Με το πάθος που έχει και μετά από αυτές τις στιγμές ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κρατήσει αυτόν τον ταπεινό και σοφό προπονητή, τον Μεντιλίμπαρ, για χρόνια".

Υπάρχει τρόπος για να μην σκοράρει ο Κααμπί;

"Ο Ελ Κααμπί δεν μπορεί να κρατηθεί ούτε με τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο. Είναι βέβαιο ότι θα βρει τρόπο να σκοράρει, η φάση αυτή που σκόραρε δεν μπορείς εύκολα να αντιληφθείς τι έκανε το σώμα του, με κρεμασμένο πάνω του τον στόπερ της Φιορεντίνα. Παρόλα αυτά βρήκε τον τροπο στην καταπληκτική πάσα του Έσε για να σκοράρει και να χαρίσει το τρόπαιο".

Τι θέλετε να συμπληρώσετε;

"Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ο Ολυμπιακός αναγνώρισε την προσφορά μου και με διαπίστευσε για τον τελικό. Είμαι οικογενεια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε έξι μήνες έζησα όσα δεν είχα ζήσει τόσα χρόνια που ήμουν ιδιοκτήτης σε τόσες ομάδες".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr