Ο Ντιέγκο Αλόνσο που εμφανίζεται πλέον σαν ο... Νο 2 υποψήφιος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό έχει μια ιδιαίτερη... σχέση/ μια τρομερή... σύνδεση και με τον... Μεντιλίμπαρ και με τον Αλμέιδα! Αν τελικά αναλάβει το τριφύλλι θα το έχει κάνει με την προηγούμενη ομάδα του να είναι η Σεβίλλη (το ίδιο συνέβη και με τον Βάσκο στον Ολυμπιακό), στην οποία όμως κάθισε μόλις 66 ημέρες, έχοντας διαδεχθεί στις 10 Οκτωβρίου (2023) τον... Μεντιλίμπαρ!!! Περίεργη σύμπτωση και ενδεχόμενος... οιωνός!

Επίσης, με τον Αλμέιδα ο Ντιέγκο Αλόνσο ήταν ... μεγάλοι ανταγωνιστές στο Μεξικό στην 4ετία που βρισκόντουσαν σε πάγκους αντίπαλων ομάδων, μοιράζοντας πρωταθλήματα και ... CONCACAF Champions League (πήρε 1+2 τέτοια τρόπαια ο Ουρουγουανός ενώ 1 +1 αντίστοιχα ο Αργεντινός συν ένα Σούπερ Καπ και 2 Κύπελλα Μεξικού)). Και το σημαντικότερο : ο Αλόνσο πάει να έρθει στον Παναθηναϊκό με το ίδιο "καρμπόν" που είχε γίνει η επιλογή προ 2ετίας του Αλμέιδα στην ΑΕΚ! Στην προκειμένη περίπτωση δεν θα είναι σύμπτωση (αλλά η... αντιγραφή μιας πετυχημένης επιλογής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά), μπορεί όμως, κι αυτός να είναι ενδεχόμενος... οιωνός!!

Στον Παναθηναϊκό βέβαια περιμένουν ακόμη το "ναι" του Μαουρίτσιο Σάρι (τουλάχιστον έτσι λένε) παρότι ο σπουδαίος Ιταλός τεχνικός δήλωσε στο Skysports Italia πως σε ένα ή δυο μήνες θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο μετά τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπισε το προηγούμενο δίμηνο κι ενώ δεν ανέφερε καν την πρόταση του Παναθηναϊκού (!) παρά μόνο της... Σεβίλλης. Ίσως γιατί με τους Ανδαλουσιάνους οι συζητήσεις διακόπηκαν νωρίς λόγω "διαφοράς στο πλάνο" ενώ με το τριφύλλι παραμένουν ανοικτές παρά την παραδοχή Σάρι πως δύσκολα θα δουλέψει στο εξωτερικό....

Στον Παναθηναϊκό όμως, την ίδια ημέρα (χθες) που δημοσιεύτηκε η ... πεσιμιστική (για το τριφύλλι)συνέντευξη Σάρι, διέρρευσε και το "όνομα" που είναι ο Νο 1 υποψήφιος "αντι-Σάρι" αν και εφόσον ο Ιταλός απαντήσει αρνητικά. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Αλόνσο, μαζί με τη ... υποσημείωση (στα ρεπορτάζ) πως ο Ουρουγουανός τεχνικός είναι η "επιλογή Παπαδημητρίου", την οποία ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων δουλεύει εδώ και μια εβδομάδα (διάστημα που προφανώς οι υπόλοιποι στον Οργανισμό περίμεναν το "ναι" ή το "όχι" του Σάρι).

Η αλήθεια είναι πως ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει ένα προπονητικό προφίλ... Αλμέιδα Νο 2, που φωτογραφίζει 100% Γιάννη Παπαδημητρίου!!! Όπως επίσης και το background της υπόθεσής του θυμίζει αρκετά και το πως τελικά η ΑΕΚ είχε πάει στον Αργεντινό Πρωταθληματικό τεχνικό της. Όταν όλοι είχαν πέσει πάνω στο "ναι" του Φερνάντο Σάντος και περίμεναν τον Πορτογάλο σαν Μεσσία, ο Ευβοιώτης  τεχνικός διευθυντής "δούλευε" την περίπτωση Αλμέιδα στην Ένωση. Κάτι παρεμφερές , προφανώς, συμβαίνει τώρα με τους Ντιέγκο Αλόνσο και Σάρι στον ΠΑΟ. Μένει να δούμε αν τελικά όπως ο Σάντος... έγινε Αλμέιδα στην ΑΕΚ το 2022  έτσι και αν ο Σάρι καταλήξει να... γίνει Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό, πάνω κάτω την ίδια εποχή, δυο χρόνια μετά (2024 πλέον) και με τον Παπαδημητρίου πάλι σε ρόλο... υποβολέα!

Πάμε τώρα να πιάσουμε τις ... ομοιότητες Ντιέγκο Αλόνσο κι Αλμέιδα, που είναι και συνομήλικοι (1,5 χρόνο μικρότερος ο πρώτος).

1. Όπως ο Αργεντινός διετέλεσε μεγάλος παίκτης ως αμυντικός χαφ με ευρωπαϊκή καριέρα κυρίως στην Ιταλία (Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ, Μπρέσια,) έτσι και ο Ουρουγουανός ως σέντερ φορ αγωνίστηκε σε Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάλαγα, Σανταντέρ, Μούρθια...

2. Και οι δυο στα προπονητικά τους ξεκινήματα, πριν κλείσουν τα 40 του χρόνια, πέρασαν από κορυφαίο κλαμπ της πατρίδα τους:  ο Αλμέιδα από την Ρίβερ Πλέιτ το 2011, ο Αλόνσο από την Πενιαρόλ το 2013...

3. Η καριέρα και των δυο εκτοξεύθηκε στο Μεξικό. Ο Αλμέιδα πήρε την Κλαουσούρα 2016 /17, το Σούπερ Καπ την ίδια σεζόν και το CONCACAF Champions League 2017/18, όλα με την Τσίβας ενώ ο Ντιέγκο Αλλονσο την Κλαουσούρα 2015/16 και δυο CONCACAF Champions League, του 2016/17 με την Πατσούκα και του 2018/19 με την Μοντερέι!! Δηλαδή στο Τσάμπιονς Λιγκ της Κεντρικής Αμερικής, την 3ετία από το '17 ως το '19 οι νικητές ήταν Αλόνσο - Αλμέιδα - Αλόνσο!!!

4. Το επόμενο βήμα του Αλμέιδα μετά το Μεξικό ήταν το MLS και μια καινούργια ομάδα όπως οι Σαν Χοσέ αρχές του 2019. Το επόμενο βήμα του Αλόνσο ήταν το MLS και μια νεοσύστατη ομάδα όπως η Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ, στις 30 Δεκεμβρίου του 2019 (κι αυτός). Μάλιστα μεταγραφή του Αλόνσο στο Μαιάμι (11.000.000 ευρώ παρακαλώ) ήταν ο Ροντόλφο Πιζάρο, με τον υποψήφιο νέο τεχνικό του ΠΑΟ να έχουν συνυπάρξει με τον Μεξικάνο νυν μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ στην Μοντερέι!

5. Στόχος/φιλοδοξία και των δυο μετά το ΜLS ήταν να έρθουν σε ευρωπαϊκό πάγκο. Ο Αλμέιδα το έκανε με την ΑΕΚ, το 2022. Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν μπορούσε να αρνηθεί το χρίσμα του προπονητή της Εθνικής Ουρουγουάης, διαδεχόμενός Γενάρη του 2022 στον πάγκο της τον εμβληματικό Όσκαρ Ταμπάρες (ήταν και πρότασή του), με την οποία πήγε και στο Μουντιάλ του Κατάρ. Τελικά το ευρωπαϊκό προπονητικό του βάπτισμα ο Αλόνσο το έκανε μεσούσης της περασμένης σεζόν, σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, όπως η Σεβίλλη, που τα τελευταία χρόνια ο πάγκος της είναι... ηλεκτρικός. Άντεξε δυο μήνες και κάτι...