Οριστική εξέλιξη στο θέμα του Μαουρίτσιο Σάρι, καθώς ο Παναθηναϊκός... βαρέθηκε να περιμένει τον Ιταλό προπονητή και πλέον στρέφεται άμεσα στην περίπτωση του Ντιέγκο Αλόνσο!

Πρόκειται για τον 49χρονο Ουρουγουανό τεχνικό, με τον οποίο έχει γίνει η σχετική προεργασία και μάλιστα φαίνεται ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο, με τους Πράσινους να τον φέρνουν στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ώρες ώστε να πιάσει δουλειά, καθώς η προετοιμασία ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Αλόνσο έχει στο παλμαρέ του μία εξαιρετική πορεία στο Μεξικό τόσο με την Πατσούκα (2014-2018, πρωτάθλημα 2016, Champions League CONCACAF το 2017) όσο και με την Μοντερέι (Champions League CONCACAF του 2018). Κατόπιν βρέθηκε στον πάγκο της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS με καλά αποτελέσματα, που του έδωσαν και τη δουλειά στην Εθνική Ουρουγουάης, την οποία οδήγησε στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, όπου αποκλείστηκε στο όριο στη φάση των ομίλων, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο διαδέχθηκε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλης.

Από τη Σεβίλλη αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς νίκη στο ενεργητικό του στο πρωτάθλημα, αλλά σε μία «άρρωστη» κατάσταση ποδοσφαιρικά από το ξεκίνημα της συγκεκριμένης σεζόν, μένοντας μόλις 67 ημέρες στον πάγκο της.