«Ο Ιωαννίδης είναι ο δυνατότερος επιθετικός που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Ίσως είναι η ώρα να ανταγωνιστεί σε ένα άλλο Πρωτάθλημα, εάν έχει την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού πρέπει να το κάνει. Το να παίξει στο ιταλικό Πρωτάθλημα θα ήταν μόνο καλό για αυτόν. Μιλάμε για κάποιον που έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του και που κατά την άποψή μου είναι δύσκολο να μείνει για πολύ στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού ο Βαγγέλης Μόρας στην "Corriere dello Sport".

Όσον αφορά στον Παυλίδη, ο Μόρας τόνισε ότι: «Είναι ο κλασικός εκτελεστής, κάποιος που γεννήθηκε για να βάζει γκολ, πραγματικά σκοράρει με κάθε τρόπο. Άφησε την Ελλάδα όταν ήταν ακόμα παιδί, έχει ταξιδέψει την μισή Ευρώπη, έχει έναν διαφορετικό τρόπο να σκέφτεται το ποδόσφαιρο σε σχέση με τους άλλους Έλληνες. Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως Ευρωπαίο επιθετικό. Εξελίχθηκε σαν ποδοσφαιριστής στην Γερμανία, αλλά στην Ολλανδία βρήκε τις πραγματικές του διαστάσεις. Έδωσε πολλά στην Άλκμααρ και το ολλανδικό ποδόσφαιρο γενικά και τώρα κοιτάζει για το τελικό άλμα στην ποιότητα».

Ο άλλοτε αμυντικός της Μπολόνια κλήθηκε να αποκαλύψει και ποιον θα προτιμούσε να δει ο ίδιος στην ιταλική ομάδα, επιλέγοντας τον Ιωαννίδη, καθώς θεωρεί ότι είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε συνθήκη, ενώ από την άλλη ο Παυλίδης χρειάζεται μια ομάδα «χτισμένη» γύρω του.