ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ: Πάει να γίνει τρομερό μεταγραφικό ντόμινο με τον θηριώδη Γαλλο- Καμερουνέζο στόπερ, ο οποίος μάλλον έχει... ενοχλήσει κάποιους στην ΑΕΚ αφού δεν μπορούν να ξεχάσουν τις μνημειώδεις γκέλες του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξ ου και ότι συζητούν την προοπτική πώλησης του ακόμη και με 5-6.000.000 ευρώ. Παρότι αποδεδειγμένα ο υγιής και χωρίς υποχρεώσεις στο... Κόπα Άφρικα Μουκουντί, κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα (κάτι που φάνηκε την πρώτη του σεζόν).

Εξηγούμαι για τα περί ντόμινο: για τον 27χρονο Καμερουνέζο, με τα 4.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία και που η Σεντ Ετιέν έχει κρατήσει 30% ποσοστό μεταπώλησης, εμφανίστηκε από του πουθενά η Μίλαν ως ενδιαφερόμενη! Οι ροσονέρι που από την Ελλάδα είχαν εδώ και μήνες "κυκλώσει" τον Κουλιεράκη αλλά στην δική τους αξιολόγηση δεν είναι τώρα για +10.000.000 ευρώ ο Χανιώτης στόπερ. Μια ψαγμένη εξήγηση για το πως τους... προέκυψε από τον  "Κούλιε" ο Μουκουντί, έχει να κάνει με τον Πάουλο Φονσέκα. Ο νέος Πορτογάλος κόουτς το καλοκαίρι του 2019 ήθελε τον Μουκουντί (έμενε ελεύθερος από την Χάβρη) στην Ρόμα αλλά είχε προλάβει να τον κλείσει η Σεντ Ετιέν!! 

ΕΚΟΝΓΚ: Πάμε τώρα στον Γουίλιαμ Τρόστ, αντικειμενικά ένα από τα κορυφαία βατόμουρα της περσινής Super League, με την μηδενική προσφορά στον ΠΑΟΚ όλο το 2024 κι ενώ οι ασπρόμαυροι είχαν πληρώσει transfer fee 1.000.000 στην Γουότφορντ, δίνοντας μάχη για χάρη του με τον Παναθηναϊκό. Στον δε 30χρονο διεθνή Νιγηριανό στόπερ για την πρώτη χρονιά του συμβολαίου του 832.000 ευρώ( για την δεύτερη και την τρίτη πάντως οι αποδοχές τους εκτοξεύονται σε 7ψηφιο ποσό)!!!

Για τους περισσότερους στον Οργανισμό ΠΑΟΚ ο Εκόνγκ είναι persona non gratta μετά την περσινή αντι-επαγγελματική συμπεριφορά του, αγωνιζόμενος τραυματισμένος με την Εθνική ομάδα της χώρας του σε σερί αγώνων μέχρι τον Τελικό του Κόπα Άφρικα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάντως δεν είναι το ίδιο... απόλυτος με τον Εκόνγκ ενώ υπάρχει στην μέση και ένα ισχυρό, κλειστό συμβόλαιο  ως το 2026. Κάπου εδώ έρχεται και μπαίνει στην εξίσωση η... Τράμπζονσπορ, που έχει βγεί στο παζάρι για να αποκτήσει 2 σέντερ μπακ. Θέλει τον Μουκουντί της ΑΕΚ αλλά πρόταση ακόμη δεν έχει καταθέσει, παρά μόνο βολιδοσκοπήσεις κάνει... ρίχνοντας ποσά. Με 2 και 3 εκατομμύρια η ΑΕΚ δεν παραχωρεί τον Καμερουνέζο ενώ η Τράμπζονσπορ έχει ... ταβάνι τα 4.000.000 αλλά μόνο για κάτι εξαιρετικά σπέσιαλ (κι ...αν).

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες από την ελληνοτουρκική πιάτσα agents ο Εκόνγκ παίζει για την Τράμπζονσπορ! Το πως είναι ένα ερώτημα για δύσκολους λύτες: Πρώτον, ο Εκόνγκ προτάθηκε από ατζέντηδες -με το boostάρισμα του ΠΑΟΚ που θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του -  στο τουρκικό κλαμπ; Δεύτερον η Τράμπζονσπορ έχει δείξει ενδιαφέρον για τον Εκόνγκ, ακόμη και για ανταλλαγή με κάποιον δικό της παίκτη που δεν υπολογίζεται για την νέα σεζόν από τον κόουτς Αβτσί; Τρίτον, ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στο σημάδι παίκτη της Τράμπζονσπορ και μέσα στα ανταλλάγματα περιλαμβάνει και τον Εκόνγκ, γνωρίζοντας πως η τουρκική ομάδα ψάχνει για έμπειρους και υψηλόσωμους στόπερ; Το μόνο βέβαιο είναι πως στο ρόστερ της Τράμπζονσπορ (βάζοντας και τους δανεικούς που επιστρέφουν) υπάρχουν ονόματα -κυρίως μεσοεπιθετικά - που κάνουν γκελ στην... Τούμπα! Κρατείστε το τελευταίο, με ότι κι αν αυτό σημαίνει. Και κάτι τελευταίο : ο Κουρμπέλης για την Τράμπζονσπορ είναι μια παρόμοια περίπτωση... Εκόνγκ του ΠΑΟΚ. Τι, όχι; Και η μετάφραση/ερμηνεία δική σας...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr