Τσίτσαν Στάνκοβιτς και Γιώργος Αθανασιάδης δεν θα συμμετέχουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Πρόκειται για μία εξέλιξη όχι τόσο αιφνίδια, αφού οι εδώ και καιρό κινήσεις της Ένωσης δείχνουν, ότι δεν ψάχνεται για έναν αλλά για δύο τερματοφύλακες. Σε αυτό το κείμενο, δεν θα αναφερθούμε στη μεταγραφολογία.

 Ο Αυστριακός και ο Έλληνας γκολκίπερ πλήρωσαν την κακή τους εικόνα την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε, κατά την οποία η απόδοσή τους δεν ήταν σταθερή. Αμφότεροι είχαν τα πάνω τους και τα κάτω τους και αποδείχτηκε, ότι η ομάδα δεν είχε καθόλου ασφάλεια στα μετόπισθεν, αν και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση.

Ποιά ήταν όμως τα παιχνίδια που καθόρισαν αυτήν την αρνητική απόφαση για τους δύο τερματοφύλακες. Το Sportdog έψαξε στο αρχείο του τις αναμετρήσεις, στις οποίες είτε έφεραν ευθύνες για το τελικό αποτέλεσμα είτε αποδείχτηκαν μοιραίοι παίκτες για την Ένωση.

26 Οκτωβρίου 2023 | Μαρσέιγ – ΑΕΚ (3-1)

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς στο Βελοντρόμ έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις στο 20’ και στο 23’. Η γκάφα στο 55’, δύο λεπτά μετά την ισοφάριση ήταν τεράστια! Έκανε πέναλτι, άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στην ουσία ήταν ο μοιραίος παίκτης. Αν δεν γινόταν αυτή η φάση, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν θετικό για την Ένωση, γιατί είχε αφυπνιστεί η ομάδα και είχε ελπίδες να πάρει κάτι από τη Μασσαλία.

 

10 Νοεμβρίου 2023 | ΑΕΚ – Μαρσέιγ (0-2)

Εξαιτίας της αποβολής του Στάνκοβιτς την 3η αγωνιστική, θέση βασικού πήρε ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έφερε ευθύνη στο 1-0 των Γάλλων, γιατί έκανε κακή εκτίμηση στην έξοδο.

13 Δεκεμβρίου 2024 | Άγιαξ – ΑΕΚ (3-1)

Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ στο Άμστερνταμ, με την ομάδα του «Δικέφαλου» αετού να έχει ζωντανές ελπίδες για κατάληψη της τρίτης θέσης και ευρωπαϊκής συνέχειας μέσω Europa Conference League. Ο Έλληνας τερματοφύλακας Ενώ είχε σωστή αντίδραση στο 4’ σε λανθασμένη προσπάθεια του Βίντα να απομακρύνει, στο κόρνερ που κέρδισε ο Άγιαξ έκανε λανθασμένη έξοδο με αποτέλεσμα να σκοράρει ο Άκπομ. Έφερε όμως μεγάλη ευθύνη και στο 3-1, καθώς σε ένα άψυχο σουτ του Άκπομ εκείνος έπιασε αέρα, η μπάλα πέρασε μέσα από την αγκαλιά του και κατέληξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια έπιασε τρία (!) τετ α τετ με αντίπαλο τον πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ; Το κακό βέβαια είχε ήδη γίνει. Ίσως να βλέπαμε άλλο ματς, αν δεν έμπαιναν αυτά τα τέρματα.

 

21 Δεκεμβρίου 2023 | Πανσερραϊκός – ΑΕΚ (2-2)

Η κακή εικόνα του Αθανασιάδη συνεχίστηκε και στις Σέρρες. Η ΑΕΚ προηγήθηκε 1-0 με τον Ρότα, ισοφαρίστηκε με κεφαλιά του Θυμιάνη, αλλά βρήκε ξανά το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μέρος με γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Παρότι ο Πανσερραϊκός όμως έπαιζε με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου με τον Θυμιάνη με το τελικό σκορ να γράφει 2-2. Μοιραίος ξανά ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος στη φάση της ισοφάρισης, στο 94’ είδε τη μπάλα να γλιστράει από τα χέρια του.

3 Μαρτίου 2024 | Άρης – ΑΕΚ (3-3)

Βασικός στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League ήταν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός δεν έκανε και εδώ καλό παιχνίδι. Έδειχνε φόβο στις φάσεις που δημιουργούσε ο Άρης, δεν έβγαινε με αποφασιστικότητα να καθαρίσει. Στην ισοφάριση του Φετφατζίδη είχε πολύ κακή αντίδραση, ενώ στο 2-1 είχε πάλι ευθύνη, γιατί στην πρώτη προσπάθεια του Σαβέριο απέκρουσε στο κέντρο και όχι στα πλάγια με αποτέλεσμα ο παίκτης του Άρη να επανακτήσει τη μπάλα.

28 Απριλίου 2024 | ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (3-2)

Ο Αθανσιάδης, αν και έκανε καλό ματς, έχει ευθύνες και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα για την 8η αγωνιστική της Super League, ένα καθοριστικό αποτέλεσμα για την έκβαση του πρωταθλήματος, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Στις καθυστερήσεις αντί να καθαρίσει μια σέντρα έδιωξε με γροθιές και αεροπλανική έξοδο, δίνοντας στην ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να σκοράρει και να πάρει το ματς.

10 Μαΐου 2024 | Ολυμπιακός-ΑΕΚ (2-0)

Το ματς είναι μια αγωνιστική μετά την ήττα στην Τούμπα. Ο Αλμέιδα βγάζει Αθανασιάδη αναγνωρίζοντας, ότι έχει ευθύνες για το αποτέλεσμα με ΠΑΟΚ και επαναφέρει τον Στάνκοβιτς, ο οποίος δέχεται ένα γκολ- σκέτη απογοήτευση στο 2-0 από τον Όρτα.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr