Η είδηση ότι οι Γιώργος Αθανασιάδης και Τσίτσαν Στάνκοβιτς αποφασίστηκε από την ΑΕΚ να μην ακολουθήσουν την αποστολή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, δεν προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό εντύπωση!

Εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως η ΑΕΚ κινείται στην αγορά για την απόκτηση όχι για έναν, αλλά για δυο τερματοφύλακες. Αυτό αυτόματα σήμαινε πως Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς δεν υπολογίζονταν. Πολλοί ωστόσο περίμεναν πως και οι δυο ή έστω ένας εκ των δυο, από τη στιγμή που έχουν συμβόλαιο, θα πήγαιναν στην προετοιμασία και όταν αποκτηθούν οι δυο νέοι τερματοφύλακες θα αποχωρούσαν από την ομάδα.

Η απόφαση όμως της ΑΕΚ και φυσικά του Αλμέιδα να μην τους πάρει μαζί στην Ολλανδία, δείχνει σεβασμό προς τους ίδιους! Δεν υπολογίζονται, δεν κρύβεται κανείς, τους το είπαν ξεκάθαρα και τους αφήνουν στην Αθήνα προκειμένου να βρουν φόρμουλα, ώστε να αποχωρήσουν από την ομάδα.

Το παν στην ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι οι παίκτες του να είναι ταγμένοι στο σύνολο! Ο προπονητής δεν θέλει κανέναν παίκτη του στις προπονήσεις, το σώμα του να είναι εκεί, αλλά το μυαλό του… αλλού.

Από εκεί και πέρα η είδηση ότι τελείωσαν ουσιαστικά Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης από την ΑΕΚ, προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου! Τι δείχνει η ΑΕΚ με αυτή την απόφαση που πήρε; Ότι όλοι μέσα στην ομάδα αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα και η τελική κρίση – απόφαση που παίρνεται γίνεται αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια. Ο Αλμέιδα δεν είναι προπονητής που αδικεί τους παίκτες του. Δίνει ευκαιρίες, κάνει υπομονή, στηρίζει. Όταν όμως δεν βλέπει πρόοδο, τότε η υπομονή εξαντλείται και πάμε παρακάτω…

Έτσι και η ΑΕΚ πάει παρακάτω στο θέμα του τερματοφύλακα. Το «παρακάτω» σε πρώτη φάση σημαίνει: Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός πορτιέρε μένει και τυπικά ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό τέλος Ιουνίου. Από εκεί και μετά κι άνευ συγκλονιστικού απροόπτου θα σφραγιστεί επίσημα η συμφωνία του με την ΑΕΚ και θα μεταβεί στην Ολλανδία για να πιάσει κι αυτός δουλειά.

Εκτός του Μπρινιόλι η ΑΕΚ θα πάρει κι άλλον τερματοφύλακα με τα ονόματα των Στρακόσια και Μπάρκα να «παίζουν», ενώ εξετάζεται κι άλλη μία περίπτωση. Ειδικά του Αλβανού διεθνή πάντως είναι πρώτο στη λίστα και γίνεται προσπάθειά απόκτησής του.

Είναι σαφές λοιπόν πως έχουν καταλάβει πολλά στην ΑΕΚ και κάνουν πράξη την επιθυμία του Αλμέιδα για αναβάθμιση του ρόστερ σε κάποιες θέσεις. Ήδη την βλέπουμε στη θέση του τερματοφύλακα. Θα δούμε αναβάθμιση και σε υπόλοιπες θέσεις…