Μια ενδιαφέρουσα λύση για το αριστερο άκρο τής άμυνας τής ΑΕΚ υπάρχει στο ρεπορτάζ των Κιτρινόμαυρων, καθώς το όνομα του Ντομινίκ Σμιντ, της Βασιλείας, φαίνεται ότι απασχολεί την ομάδα τού Ματίας Αλμέιδα.

Το φετινό καλοκαίρι, άλλωστε, είναι δεδομένο ότι η Ένωση θα κινηθεί για την ενίσχυση στη θέση του αριστερού μπακ και ο Σμιντ έχει πολλα θετικά μαζεμένα: Είναι σε άριστη ηλικία (26 ετών), με αναγνωρισμένη καριέρα και προοπτική (έχει market value στα 2 εκατ. ευρώ), έχει αγωνιστεί σε σημαντικές ομάδες στην Ελβετία (Βασιλεία και Γκρασχόπερς) και μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις (εκτός από αριστερός μπακ, μπορεί να παίξει και ως 6άρι).

Το αρνητικό στην περίπτωσή του είναι ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και η ομάδα του μόλις το περασμένο καλοκαίρι είχε δαπανήσει 900.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Αυτή, όμως, είναι η μοναδική θέση που χρειάζεται (άμεσα!) ενίσχυση η Ένωση; Προφανώς όχι, κι εδώ είναι που αρχίζει να αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ρεπορτάζ.

Γιατί οι Κιτρινόμαυροι είναι γνωστό ότι ψάχνουν σημαντική ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα. Με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι να φαίνεται ότι θα είναι εκείνος που θα υπογράψει άμεσα, ενώ δεν έχει εγκαταλειφθεί και η περίπτωση του Θωμά Στρακόσια - Αν υπογράψουν και οι δύο, η Ένωση θα έχει τρομερό δίδυμο τερματοφυλάκων. Ειδικά από τη στιγμή που και οι δύο έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και δεν χρειάζονται καθόλου χρόνο προσαρμογής.

Το ζήτημα είναι ότι η Ένωση έχει αφήσει εκτός ομάδας τόσο τον Στάνκοβιτς όσο και τον Αθανασιάδη, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν έρθει ο Στρακόσια μετά τον Μπρινιόλι στο ρόστερ, θα χρειαστεί ένας ακόμα τερματοφύλακας. Πολύ περισσότερο αν, τελικά, υπογράψει μόνο ο Ιταλός.

Ψαχνοντας λίγο παραπάνω το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή ποιες λύσεις μπορεί να εξετάζει η ΑΕΚ για Νο2 ή ακόμα και Νο3 υπό προϋποθέσεις, φτάσαμε στο όνομα ενός τερματοφύλακα που τελικά είναι διαθέσιμος (όπως έχει ενημερώσει ο μάνατζέρ του) για όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Γιατί και ο Ολυμπιακός ψάχνει για μια Νο3 λύση πίσω από Τζολάκη-Πασχαλάκη, και ο Παναθηναϊκός θέλει κάποιον πίσω από Ντραγκόφσκι-Λοντίγκιν, ενώ και ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν αρνητικός για να έρθει κάποιος ως Νο2 και να αφήσει τρίτο στην ιεραρχία τον Τσιφτσή.

Τυπικά, δηλαδή, αν το καλοσκεφτεί κανείς όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες ψάχνουν για τερματοφύλακα που θα είναι κάτι ανάμεσα από Νο2 και Νο3 και η λύση τού Κοσούκε Νακαμούρα - 29χρονος διεθνής Ιάπωνας (με όλα τα κλιμάκια της Εθνικής!) της πορτογαλικής Πορτιμονένσε.

Ο Νακαμούρα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του, αλλά η Πορτιμονένσε υποβιβάστηκε και πολύ δύσκολα θα τον κρατήσει. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τον είχε αποκτήσει δωρεάν το καλοκαίρι του 2021, θα τον αφήσει να φυγει ζητώντας ελάχιστα ανταλλάγματα.

Η περίπτωσή του είχε/έχει απασχολήσει και την Πόρτο, για λύση Νο2-Νο3 στους Δράκους, αλλά μην αποκλείσετε να τον δούμε στα μέρη μας μέσα στο επόμενο διάστημα. Γιατί είναι τερματοφύλακας επιπέδου (θυμίζει πολύ σε στιλ και σουλούπι τον Μπρινιόλι!), έρχεται τσάμπα, και όλοι οι μεγάλοι ψάχνουν για ενίσχυση στη θέση που αγωνίζεται... 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr