Ενίσχυση στο δεξιό άκρο τής άμυνας έχει στα σχέδιά του για το φετινό καλοκαίρι ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς o Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δεν πρόκειται να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί, ήδη, διάφορα σενάρια για τη θέση και ποιος μπορεί να την καλύψει, αλλά να ξεχωρίζει για την ώρα το όνομα του Ρικ Κάρσντορπ.

Ο διεθνής Ολλανδός άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2025 με τη Ρόμα, η οποία είχε πληρώσει το καλοκαίρι τού 2017 ένα ποσό κοντά στα 16 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά φαίνεται ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του κλαμπ.

Παρόλα αυτά είναι μόλις 29 ετών, με θητεία σε Φέγενορντ και Ρόμα, και προφανώς θα είναι επιτυχία για την Ένωση αν τον ντύσει με τη φανέλα της. Το ζήτημα είναι πόσο εύκολα μπορεί να το κάνει, δεδομένου ότι εύκολα θα μπορούσε να βρει συμβόλαιο στην Ιταλία ή να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το market value ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ (αν και παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 15 εκατ.) και φέτος αν και δεν είχε στάτους βασικού, έπαιξε συνολικά σε 28 ματς (τα 8 από τα οποία ήταν σε επίπεδο Europa League) και μοίρασε 3 ασίστ.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες για το ιταλικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη γειτονική χωρα, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορταζ.

"Δεξιός φουλ μπακ - Δυνατός αλλά γκαφατζής - Τον είχε κράξει δημόσια ο Μουρίνιο"

Γιάννη, ποια είναι η άποψή σου για τον Κάρσντορπ;

"Δεξιός φουλ μπακ είναι, βρίσκεται πολλά χρόνια στη Ρόμα χωρίς όμως να τον θυμάσαι για κάτι συγκεκριμένο".

Τα στοιχεία του;

"Δυνατός αλλά γκαφατζής και με πρόβλημα συγκέντρωσης. Κάνει λίγο από όλα και τίποτα πολύ καλά. Ο Μουρίνιο πριν δύο χρόνια τον είχε κράξει δημόσια σε ένα ματς με αντίπαλο τη Σασουόλο".

 

"2 εκατ. ευρώ για να έρθει - Δεν συγκρίνεται με Σιντιμπέ"

Θεωρείς ότι μπορεί να έρθει στην ΑΕΚ;

"Ναι, αφού η καριέρα του παίκτη και η χρηματιστηριακη αξία είναι σε πτωτική πορεία. Με αυτή την έννοια ίσως να πέσει και το ποσό που χρειάζεται για να έρθει".

Πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για να μείνει ελεύθερος;

"Θεωρώ ότι με ένα ποσό κάπου στα 2 εκατ. ευρώ μπορεί να τον αποκτήσει μια ομάδα".

Έχει νόημα να συγκρίνουμε την περίπτωσή του με τον Σισέ;

"Όχι, γιατί είναι άλλοι παίκτες. Άλλη σωματοδομή ο Σιντιμπέ και άλλη ο Κάρσντορπ".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr