Τον Αλφρέντο Μορέλος της Σάντος προσέγγισε ο Ολυμπιακός σύμφωνα με βραζιλιάνικα δημοσιεύματα, τα οποία υποστηρίζουν, ότι ο παίκτης είναι στο στόχαστρο της Ατλέτικο Νασιονάλ. Ο παίκτης παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 δεν είναι στα πλάνα της ομάδας του. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, από τη στιγμή που η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού επιθετικού ανεξάρτητα της έκβασης της υπόθεσης του Κααμπί.

Από την πατρίδα του Εσκoμπάρ στην Ευρώπη

Η ιστορία ξεκινά από το Σερετέ της επαρχίας της Κόρντομπα στην βόρεια Κολομβία, όπου γεννήθηκε το 1996. Ήταν παιδί φτωχικής οικογένειας, η οποία σημαδεύτηκε από τον θάνατο της μικρής του αδελφής, ο οποίος στιγμάτισε και τον ίδιο. «Από τότε που πέθανε η μικρή μου αδερφή, είπα στη μητέρα μου μια μέρα θα φροντίσω εσένα και όλη μου την οικογένεια», είχε αποκαλύψει σε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που είχαν δημιουργήσει οι Ρέιντζερς της Γλασκώβης, στο οποίο περιέγραφε την ιστορία του. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν, μια πόλη, η οποία έχει μείνει στην ιστορία ως η πατρίδα του ξακουστού βαρόνου των καρτέλ της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ.

Το 2016 έφυγε για πρώτη φορά εκτός Κολομβίας, προκειμένου να παίξει (αρχικά ως δανεικός) στη Φινλανδία και την Ελσίνκι, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που έχουν πολλοί Κολομβιανοί ποδοσφαιριστές, δηλαδή να αγωνιστούν στην Ευρώπη. Δεν ξέχασε ποτέ όμως την πατρίδα του, τους γονείς του, την ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να παίξει ποδόσφαιρο και δεν έχασε ποτέ την πίστη του στον Θεό. Έναν χρόνο αργότερα η φινλανδική ομάδα τον πούλησε έναντ 1,2 εκατ.Ευρώ στους Ρέιντζερς. Στη Γλασκώβη έμεινε για 6 χρόνια, στα οποία κατέστη ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές της σκωτσέζικης ομάδας, τόσο εντός των συνόρων όσο και στην Ευρώπη.

Έγραψε ιστορία στους Ρέιντζερς

Στη Σκωτία τον είχαν σαν είδωλο! Γιατί έπαιξε συνολικά 272 ματς, σημείωσε 124 γκολ και μοίρασε 58 ασίστ. Με τις επιδόσεις του έγραψε ιστορία, αφού εγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στους Ρέιντζερς, όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη, καταρρίπτοντας (με 20 τέρματα) μάλιστα το επίτευγμα του Άλι ΜακΚόιστ.

Τον Αύγουστο του 2023 έμεινε ελεύθερος, τον ήθελε η Γαλατάσαραϊ (και δεν πήγε λόγω του ορίου των ξένων στην ομάδα) αλλά πήρε μεταγραφή για τη Σάντος, με την ελπίδα ότι θα συνεχίσει τις φλογερές εμφανίσεις, μετά την επιτυχημένη εξαετία που είχε στο Νησί. Ωστόσο στάθηκε άτυχος.

Όταν άρχισε να κερδίζει χώρο στην αρχική σύνθεση, του προέκυψε τραυματισμός, ο οποίος ουσιαστικά τον έθεσε εκτός μάχης σε μια τραγική σεζόν για τη βραζιλιάνικη ομάδα, η οποία υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία. Παρότι ταλαιπωρήθηκε και δέχτηκε σφοδρή κριτική από οπαδούς και παλαίμαχους άσους, ο ιστορικός σύλλογος πίστεψε στον Μορέλος και όταν ήρθε η πρόταση της Σαμσούνσπορ από Τουρκία τον περασμένο Ιανουάριο την απέρριψε.

Κακοποιός αλλά φανταστικό ταλέντο κατά Τζέραρντ

Αγωνιστικά, για να καταλάβετε τι στυλ επιθετικού είναι, αρκεί να διαβάσετε ποιο είναι το παρατσούκλι του. Από όταν πρωτοξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο τον φωνάζουν «βούβαλο» (The Buffalo), επειδή κρατά μπάλα και είναι πολύ σκληρός ως παίκτης. Του αρέσει να κάνει άνω κάτω τις άμυνες, να συγκρούεται και να κερδίζει κεφαλιές στον αέρα. Διακατέχεται από μεγάλο πάθος, είναι πάντα αφοσιωμένος στην ομάδα που υπηρετεί και παλεύει για αυτήν.

Ωστόσο εξαιτίας του εκρηκτικού χαρακτήρα του, πολλές φορές τιμωρήθηκε με κόκκινες κάρτες, είτε απευθείας είτε με δύο κίτρινες, ενώ στο βιογραφικό του έχουν καταγραφεί και πειθαρχικά παραπτώματα παράβασης εσωτερικών κανονισμών. Τη σεζόν 2018-2019 αποβλήθηκε 5 φορές, το 2019-2020 2. Χαρακτηριστικά όμως ήταν τα λόγια του Στίβεν Τζέραρντ, τον οποίο είχε προπονητή στους Ρέιντζερς.

«Δεν πρόκειται να κάτσω εδώ και να ζωγραφίσω έναν άγγελο, είναι ένας κακοποιός. Μου αρέσει να δουλεύω μαζί του, είναι ένα φανταστικό ταλέντο ως παίκτης, είναι ακόμα νέος, εξακολουθεί να κάνει λάθη. Αν του δώσεις μια μπάλα και ένα γήπεδο με γρασίδι, θα πάρεις χαμόγελα από τον Αλφρέντο. Πολλοί άνθρωποι τον παρεξηγούν, αλλά είναι υπερβολικά γενναιόδωρος», είχε δηλώσει ο Τζέραρντ για τον Μορέλος, ο οποίος τρέφει τα ίδια αισθήματα για τον Άγγλο μέντορά του. «Μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι πάντα στην αρχική ενδεκάδα. Είχαμε μια ωραία σχέση που ελπίζω να συνεχιστεί. Έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν και συνεχίζω να χρησιμοποιώ όσα μου έμαθε», είχε δηλώσει για τον Τζέραρντ ο Κολομβιανός.

Πράξεις ανθρωπιάς

Ο Τζέραρντ δεν τον χαρακτήρισε τυχαία γενναιόδωρο. Ο Μορέλος έχει δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Κολομβία. Όπως τονίστηκε και παραπάνω, δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του, η οποία ταλαιπωρείται από φτώχεια. Πολλές φορές αγοράζει στις γιορτές δώρα στα παιδιά και αγωνίζεται σε φιλανθρωπικά ματς τα έσοδα από τα οποία πηγαίνουν σε άπορες οικογένειες.

Χριστούγεννα είχε μοιράσει πάνω από 300 σακούλες με τρόφιμα, τα οποία βγήκε στον δρόμο και τα παρέδωσε προσωπικά, χέρι με χέρι σε συμπατριώτες του στην πόλη Σερέτε. Ήταν παρών και στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που έκαναν οι Ρέιντζερς. Πάντα ήταν ο πρώτος που έβαζε το χέρι στην τσέπη και έδινε πολλά χρήματα...