Σύμφωνα με δανέζικα ΜΜΕ το μεταγραφικό σενάριο εμπλέκει τους πρωταθλητές σε ένα έντονο ενδιαφέρον για τον 22χρονο Βόσνιο χαφ, Αρμίν Γκίγκοβιτς, κάνοντας λόγο μάλιστα και για πρόταση απόκτησης του από την Ροστόφ!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «tipsbladet», ο νεαρός χαφ που γεννήθηκε στην Σουηδία, όμως επέλεξε να εκπροσωπήσει σε διεθνές επίπεδο την Βοσνία (έχοντας ήδη δυο συμμετοχές με την ιδιαίτερη πατρίδα του) δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μίντιλαντ επιστρέφοντας στην Ροστόφ που κατέχει τα δικαιώματά του

Όπως αναφέρουν οι Δανοί, ο Γκίγκοβιτς θέλει να εκμεταλλευτεί την διάταξη της UEFA, που επιτρέπει σε παίκτες που αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία να αποχωρήσουν λόγω της ανασφάλειας που υπάρχει για τον πόλεμο των δύο χωρών, με τον ίδιο να φαίνεται πως τις επόμενες μέρες θα μείνει ελεύθερος στην αγορά.

Το δημοσίευμα, μάλιστα αναφέρει ότι ο Δικέφαλος έχει καταθέσει ήδη την πρότασή του στον Γκίγκοβιτς, με τις δύο πλευρές να έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την μεταξύ τους συνεργασίας.

Για τον Γκίγκοβιτς υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες, ενώ το συμβόλαιό του με την Ροστόφ ολοκληρώνεται το 2025, κάτι που σημαίνει ότι το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να μετακινηθεί ως ελεύθερος σε όποια ομάδα θέλει.

Είναι παιδί από τις ακαδημίες της Χέλσιγκμποργκ. Πήρε μεταγραφή στη Ροστόφ, η οποία τον Οκτώβριο του 2020 έδωσε 2.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Έχει παίξει τόσο στην Οντένσε, όσο και στη Μίντιλαντ, αμφότερες στη Δανία οι δυο ομάδες, ενώ στην ρωσική ομάδα που επιστρέφει από τον δανεισμό του δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο μέλλον.

Ο 22χρονος Βόσνιος χαφ την σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε 35 συμμετοχές με την φανέλα της Μίντιλαντ, έχοντας στο ενεργητικό του ένα γκολ και τρεις ασίστ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην τελευταία αγωνιστική, όντας συμπαίκτης του Ίνγκι Ίνγκασον, του πρώην αρχηγού του Δικεφάλου που από την περασμένη σεζόν αγωνίζεται στην δανέζικη ομάδα.

Από την στιγμή που ο Γκίγκοβιτς ανήκει στο ρόστερ της Ροστόφ, της πόλης που εδρεύει ο κύριος όγκος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, φαίνεται να είναι μια ρεαλιστική περίπτωση, αν και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λογίζεται πως πρόκειται για μια λύση ως «αντί – Μεϊτέ». Με τα χαρακτηριστικά του παίκτη, την ηλικία και το στυλ παιχνιδιού του περισσότερο ως μια ακόμα εναλλακτική λύση στα χαφ μοιάζει ο Γκίγκοβιτς, παρά ως κάτι περισσότερο.

ΠΗΓΗ: sfina.gr