Το θωρηκτό Φραντζί Πιερό (ύψους 1,94 μ.) φαίνεται ότι έχει στη λίστα του ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυσή του στην επιθετική γραμμή, καθώς ο 29χρονος άσος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι τού 2025 με την Μακάμπι Χάιφα.

Έχει θητεία σε MLS, Βέλγιο και Γαλλία, έχει πετύχει 78 γκολ και 26 ασίστ σε 222 ματς στην καριέρα του και είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Αϊτής - Με τη φανέλα τής οποίας έχει 30 συμμετοχές και 21 γκολ. 

Αναμφίβολα πρόκειται για επιθετικό με εκτόπισμα στην αντίπαλη περιοχή, με καλά τελειώματα (την τελευταία διετία με τη φανέλα τής Μακάμπι έχει 40 γκολ και 16 ασίστ), που μπορεί να δώσει στον Δικέφαλο λύσεις που δεν έχει τα τελευταία χρόνια στο ρόστερ του, στη θέση του επιθετικού.

Το sportdog επικοινώνησε με τον τερματοφύλακα Νίκο Γιαννακόπουλο, που είχε θητεία στο Ισραήλ μέχρι πρόσφατα με την ομάδα τής Πετάχ Τίκβα (ενώ στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης), προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες για τον Πιερό και την προοπτική του ΠΑΟΚ.

"Όλη η δύναμη τής Μακάμπι ο Πιερό - Ανίκητος και δυνατός - Φόβος των αμυντικών"

"Είναι φορ περιοχής, ψηλός, δυνατός, με πολύ καλά τελειώματα. Είναι όλη η δύναμη της Μακάμπι", ανέφερε αρχικά ο Ν. Γιαννακόπουλος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Δεν του παίρνεις την μπάλα, είναι ανίκητος, διαφορετικό βέβαια το πρωτάθλημα εκεί. Η Χάιφα έπαιζε για τον Πιερό, ήταν στημένη γύρω από αυτόν".

Μπορεί να "κολλήσει" στον ΠΑΟΚ;

"Θα ταιριάξει πιστεύω, θα δώσει δύναμη στο ψηλό παιχνίδι αλλά ευρύτερα θα είναι φόβος των αμυντικών. Είναι ψηλός και δυνατός, θα υπάρχει εκτόπισμα στην επίθεση".

Μπορεί δηλαδή να πετύχει και στην Ελλάδα τόσα γκολ όπως και στη Μακάμπι;

"Αναλόγως και η ομάδα πώς θα πάει, είναι πολλοί παράγοντες για έναν ποδοσφαιριστή για να πετύχει σε μια ομάδα".