Με τον ΠΑΟΚ έχει συνδεθεί το όνομα του Λεονάρντο Λόπες, 25χρονου κεντρικού χαφ που πριν από λίγες μέρες έμεινε ελεύθερος από την Σερκλ Μπριζ.

Ο διεθνής (με την U20) Πορτογάλος άσος έχει μακρά θητεία στην Αγγλία, μεταξύ άλλων σε Γουίγκαν και Χαλ, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν στο Βέλγιο με τη φανέλα της Μπριζ.

Ο Λόπες αγωνίζεται στη θέση 8 (αλλά και ως 6άρι και, υπό προϋποθέσεις, δεξιός χαφ), δεν είναι ο κλασικός θηριώδης αμυντικός μέσος: Είναι μόλις 1,68 μ. και το στιλ του θυμίζει κάπως τον Ιμπαγάσα - Χωρίς φυσικά να έχει αυτή την ποιότητα!

Παρόλα αυτά είναι βραχύσωμος, κοντρολαρισμένος, ταχύς και καλός τακτικά, που πολλές φορές λειτουργεί ως ένας ακόμα επιθετικός μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Το γεγονός ότι δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του είναι σημαντικό στοιχείο για τον ΠΑΟΚ αν όντως θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό του, αλλά με τα 4,5 εκατ. ευρώ που έχει φτάσει το market value προφανώς και θα σημάνει καμπανάκι κι από άλλες ομάδες.

ΜΠΑΛΑΝΤΑ: Με την ευκαιρία του Λόπες στο ρεπορτάζ του Δικέφαλου, υπήρχε μια ακόμα λύση από το Βέλγιο που τέθηκε στα υπόψη των ανθρώπων του συλλόγου αλλά δεν προχώρησε. πρόκειται για τον Έντερ Μπαλάντα, που έμεινε ελεύθερος από τη Μπριζ, 31 ετών διεθνής κολομβιανός αμυντικός χαφ, στο στιλ του Μεϊτέ, αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Είχε θητεία σε Ρίβερ Πλέιτ, Βασιλεία, Μπριζ και Σάλκε, αλλά κατέληξε στην Αμέρικα, στην πατρίδα του.

Ελ ΑΡΑΜΠΙ: Διαβάσατε ήδη στο sportdog ότι πολύ-πολύ δύσκολα θα υπήρχε συμφωνία του Γιουσέφ με τον ΑΠΟΕΛ, παρά τα όσα έγραφαν στην Ελλάδα (αλλά όχι στην Κύπρο!). Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν στη λίστα τους την περίπτωση του Τζορτζ Πούσκας, της Τζένοα, αλλά και εκείνη του Αντρέα Φαβίλι (της ίδιας ομάδας). Λύσεις με διαφορετικό potential από εκείνο που 37χρονου Αραμπί, που για την ώρα έχει στα χέρια του προτάσεις από την Ινδία (Ιστ Μπένγκαλ) και το Μαρόκο (Γουιντάντ Καζαμπλάνκα). Μάλιστα, το φθινόπωρο του 2023 είχε υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον από τη Καζαμπλάνκα για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της. Απλά δεν υπήρχε περίπτωση να έπαιρνε το συμβόλαιο που είχε στον Ολυμπιακό...

ΚΛΕΪΤΟΝ: Μια πληροφορία από την Πορτογαλία που έφτασε στα αυτιά μας και έχει βάση: Στο τρίγωνο Ολυμπιακός-Νότιγχαμ-Ρίο Άβε όλες οι ομάδες θα συνεργάζονται. Για παράδειγμα ο Μπράντον Αγκιλέρα, 21χρονος επιθετικός χαφ από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, βρίσκεται ήδη εδώ και λίγες ημέρες στην Πορτογαλία με τη μορφή δανεισμού. Ποιον άλλον παίκτη έχει στη λίστα της η Ρίο; Τον Κλέιτον Σίλβα, 25χρονος Βραζιλιάνο επιθετικό που πριν από λίγους μήνες απέκτησε η Βάσκο Ντα Γκάμα έναντι 3 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις της. Η Ρίο Άβε είναι κοντά στο να πετύχει τον δανεισμό του πληρώνοντας μόνο το συμβόλαιό του, καθώς στην Πορτογαλία την προηγούμενη διετία είχε 16 γκολ και 1 ασίστ με την Κάζα Πία, ομάδα που δεν έχει παράδοση στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος και ούτε παίζει θετικά.

Μάλιστα, από τις 450.000 ευρώ που ήταν το market value που είχε όταν είχε φτάσει στην Πορτογαλία ως ένας άγνωστος 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, έχει εκτοξευτεί με τις εμφανίσεις και τα γκολ του στα 2,5 εκατ. ευρώ. Στην Πορτογαλία λέγεται ότι η Ρίο Άβε δεν τον παίρνει τυχαία, αφού από πίσω υπάρχει η προοπτική του Ολυμπιακού αν τα πάει καλά φέτος. Που έχει παράδοση στο να κάνει step up σε Βραζιλιάνους, καθώς το κλίμα τους ταιριάζει στο Λιμάνι. Ίδωμεν...