Πολλα και πολύ σημαντικά φαίνεται ότι συμβαίνουν στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού τις τελευταίες ώρες, καθώς είναι σαφές ότι οι Πράσινοι θέλουν να πατήσουν το πόδι στο μεταγραφικό γκάζι και να φέρουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα.

Χαρακτηριστικό είναι το ενδιαφέρον για τον Κριστιάν Παβόν, 28χρονο διεθνή Αργεντινό εξτρέμ (με συμμετοχές από την Κ17 της μπιανκοσελέστε μέχρι και την ανδρική ομάδα), που διακρίνετε στη Λατινική Αμερική με τη φανέλα της Γκρέμιο. Και η πληροφορία αναφέρει ότι έχουν βρεθεί άνθρωποι του Τριφυλλιού στη Λατινική Αμερική για να τελειώσουν τη μεταγραφή του.

Ο Παβόν έχει συμβόλαιο με τη βραζιλιάνικη ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026, που μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε δώσει 3,5 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο για να πάρει τα δικαιώματά του, ενώ το market value βρίσκεται στα 4,5 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 20 εκατ. ευρώ!).

Στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες των Μπόκα Τζούνιορς, Λος Αντζελες, Κολόν, Ατλέτικο Μινέιρο και, τώρα, της Γκρέμιο, ενώ έχουν πληρωθεί για εκείνον ως transfer fee κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ. Διεθνής με την εθνική ανδρών της Αργεντινής, ο 28χρονος άσος φαίνεται ότι δεν έχει βγάλει από το μυαλό του να έρθει στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα.

Έχει το σουλούπι, την ταχύτητα και την ενέργεια του (καλού!) Κέβιν Μιραλάς, παίζει και με τα δύο πόδια, σουτάρει, φτιάχνει παιχνίδι, είναι ένας εξτρέμ που γίνεται μόνιμα δεύτερος επιθετικός. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να δώσουμε προέκταση στο ρεπορτάζ.

"Θα μπορούσε να είναι στην Εθνική ομάδα για το Κόπα Αμέρικα. Η Γκρέμιο δεν πηγαίνει καλά, οπότε θα ζητήσουν καλά χρήματα για να πάρουν αντικαταστάτη. Θεωρώ 5 εκατ. μίνιμουμ. Οι Βραζιλιάνοι θέλουν χρήματα. Γιατί αν φύγει από την Γκρέμιο θα την βάλει σε μεγαλύτερους μπελάδες. Ο Παβόν είναι το καλύτερο περιουσιακό στοιχείο της, μπορεί να είναι και πάνω από 5 εκατ. ευρω αυτά που ζητήσει, με τα μπόνους, ποσοστό μεταπώλησης κ.λπ. Θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις για να έρθει", σχολίασε ο καλός συνάδελφος.

2,5 εκατ. ευρώ στον Γερεμέγεφ; - "Δίνουν 1 εκατ. ευρώ στον Λίνγκαρντ - Πληρότητα στους επιθετικούς"

Την ίδια στιγμή στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού υπάρχει η πληροφορία ότι ο η Σεούλ θέλει στο ρόστερ της τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ και, μάλιστα, του προσφέρει 850.000 ευρώ ετήσια αμοιβή για κλειστό τριετές συμβόλαιο - Δηλαδή αμοιβή που φτάνει στα 2,5 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά ο Σουηδός άσος δεν θα πάει στην ομάδα της Νότιας Κορέα, γιατί ο Ντιέγκο Αλόνσο τον υπολογίζει κανονικα για τη νέα σεζόν.

 Θα άφηνε ένα τόσο δελεαστικό συμβόλαιο για να συνεχίσει στους Πράσινους; Δεν θα πίεχε δηλαδή από την πλευρά του για να φύγει, δεδομένου ότι στην ιεραρχία των επιθετικών βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο Δημήτρης Σιώρης, δημοσιογράφος που αναλύει αγώνες στα πρωταθλήματα της Ασίας, μας είπε σχετικά: "Η Σεούλ δίνει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον διεθνή Άγγλο μεσοεπιθετικό Λίνγκαρντ και θα δώσουν 850.000 ευρώ στον Γερεμέγεφ; Είναι πλήρης στη θέση, έχει πάρει επιθετικό από την Πορτογαλία, οπότε δύσκολα θα ισχύει. Η επόμενη κίνηση που γράφουν ότι θα κάνει, θα ειναι στόπερ και όχι επιθετικο".