Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί ο αργεντίνικος Τύπος, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση Έντσο Ντίαζ για να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνάς του.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε βρεθεί στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού το όνομα του αριστερού μπακ Πέδρο Ρεμπρότσο, 29χρονου άσου με θητεία σε Πορτογαλία, Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία και Σαουδική Αραβία, αφού οι Πρασινοι έψαχναν για μια ακόμα λύση που μαζί με τον Μλαντένοβιτς θα καλύψουν τις ανάγκες της θέσης. Ο Πορτογάλος άσος είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της εθνικής του ομάδας μέχρι την U21, έχει market value στις 800.000 ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 6 εκατ.) και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπαιξε μπάλα στη Σαουδική Αραβία με τη φανέλα τής Αλ Καλίγ. Παρόλα αυτά ήταν έντονες οι αντιδράσεις που υπήρξαν από τους οπαδούς των Πράσινων, με αποτέλεσμα η περίπτωση του να μείνει πίσω.

Με τον Ντίαζ να έρχεται στο προσκήνιο για το Τριφύλλι, αν και για τον 28χρονο άσο μόλις το περασμένο καλοκαίρι η Ρίβερ Πλέιτ είχε δώσει 2,3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του - Και έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2026. Παρόλα αυτά είναι μια από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θέλουν/μπορούν να κάνουν το πέρασμα στην Ευρώπη και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του.

Για να είμαστε ακριβείς ο μάνατζέρ του τον έχει προτείνει και στον Ολυμπιακό, αν και ήδη από το περασμένο καλοκαίρι στο Λιμάνι υπάρχει ο Ορτέγκα. Μάλιστα, το στιλ τού Ντιαζ είναι πολύ κοντινό σε εκείνο του Ορτέγκα, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το market value τού παίκτη βρίσκεται στα 4 εκατ. ευρώ.

"Γρήγορος, δυνατός, καλύπτει χώρους - Δεν έχει προτεραιότητα τις πωλήσεις η Ρίβερ - 3 εκατ. ευρώ και μπόνους"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, βαθύ γνώστη του ποδοσφαίρου στην Αργεντινη, προκειμένου να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα.

"Καλή περίπτωση, έχει φανεί στη Ρίβερ το τελευταίο διάστημα και είναι στην κατηγορία παικτών που μπορεί να έρθει στην Ευρώπη. Γρήγορος, δυνατός, μπορεί να καλύψει πολλούς χώρους στο γήπεδο και, κυρίως, να κάνει και δουλειά που δεν φαίνεται", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Στη Ρίβερ υπάρχει κουβέντα αν θα μείνει ή θα φύγει ο προπονητής Μαρτίν Ντεμικέλις, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ξέρω αν υπάρχει προτεραιότητα για πωλήσεις αυτη την περίοδο".

Πόσο θα μπορούσε να τον πουλήσει η Ρίβερ σε κάθε περίπτωση;

"Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να μπει ένα βασικό ποσό, ας πούμε κάπου στα 2,5-3 εκατ. ευρώ από τη στιγμή που είχε δώσει 2,3 εκατ. για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι, και μετά διάφορα μπόνους που είναι ρεαλιστικά για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, την Ευρώπη, αν κληθεί στην εθνική ομάδα κ.λπ. Κι αυτό φορτώνει το ποσό και μπορεί να το φτάσει, συνολικά, στα 4-5 εκατ. ευρώ".