Στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται ο Χρήστος Τζόλης στέκεται ο Τύπος στο Βέλγιο, με αφορμή τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδας αλλά και το πώς έχει αρχίσει τη σεζό με τη φανέλα της Μπριζ.

Μετά την περιπέτεια της Premier League για λογαριασμό της Νόριτς, σε ηλικία μόλις 19 ετών και μετά από μια σεζόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Χρήστος έκανε μόνο σωστές επιλογές στην καριέρα του: Πήγε αρχικά στην Ολλανδία και μετά στη Γερμανία, σε ομάδες που έπαιξε αρκετά, έμαθε τακτική, βελτιώθηκε, και το καλοκαίρι του 20024, σε ηλικία 22 ετών, έφυγε για την Μπριζ.

Η βελγική ομάδα είναι μια μηχανή παραγωγής και ανάδειξης ποδοσφαιριστών, καθώς μόνο το περασμένο καλοκαίρι μάζεψε από πωλήσεις 55+ εκατ. ευρώ, αλλά έδωσε και 27-28 εκατ. ευρώ για να ενισχυθεί (μεταξύ των οποίων και τα 6,5 εκατ. ευρώ για τον Τζόλη). Κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο που ασχολούνται μαζί του από τη στιγμή που τα πηγαίνει εξαιρετικά (σε 7 ματς έχει πετύχει,ήδη, 3 γκολ), αφού παίζει σε ομάδα και πρωτάθλημα που παραδοσιακά κάνει πωλήσεις σε Γερμανία, Αγγλία αλλά και αλλού.

Intime / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Λεζάντα

"Καλύτερα στη Μπριζ παρά στη Νόριτς - Τρομακτικές πωλήσεις - Λάθος αν επέστρεφε στην Ελλάδα"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Στέφανο Γιωτάκη, που αναλύει αγώνες στο βελγικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα τι συμβαίνει εκεί, προκειμένου να δούμε τι κάνει φέτος ο Έλληνας άσος.

"Αριστερό εξτρεμ τον βάζει, τα πηγαίνει πολύ καλά. Η Μπριζ τον ήθελε και πριν από δύο χρόνια, πριν πάει στη Νόριτς. Θα τον είχε βοηθήσει πολύ αν είχε πάρει νωρίτερα στην Μπριζ. Στην Τβέντε βελτιώθηκε πολύ τακτικά, ενώ και στη Γερμανία πέρσι έκανε ξεπέταγμα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Η Μπριζ κάνει τρομακτικές πωλήσεις, το περασμένο καλοκαίρι έδωσε με 33 εκατ. ευρώ και 21 εκατ. δύο παίκτες και συνολικά έβαλε στα ταμεία της πάνω από 55 εκατ. ευρώ. Πήγε σε ομάδα που ξέρει να δουλέψει τέτοιους παίκτες ο Τζόλης. Παίρνει χρόνο συμμετοχής, πηγαίνει καλά, θα έχει εξέλιξη".

Το περασμένο καλοκαίρι είχαν υπάρξει, ξανά, σενάρια περί επαναπατρισμού του.

"Θα ήταν λάθος να επέστρεφε πίσω. Πήγε ομάδα σε υψηλούς στόχους, σε υψηλό επίπεδο. Έπαιξε ο ΠΑΟΚ με την Μπρίζ και έπαθαν πλάκα όλοι που την είδαν. Αλλά είναι σε υψηλό επίπεδο. Μου άρεσε πολύ η επιλογή του. Στην Τβέντε και στη β΄ Γερμανίας πήγε καλά, δεν θα επέστρεφε με τίποτα Ελλάδα".

Intime / ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Λεζάντα

"Έχει ανοίξει το παιχνίδι η Μπριζ - Σε Αγγλία και Γερμανία ο Τζόλης - 15+ εκατ. ευρώ η πώληση"

Πώς λειτουργεί η Μπριζ ως κλαμπ;

"Η Μπριζ είναι πολύ καλό μαγαζί στο Βέλγιο, πήρε πρωτάθλημα πέρσι, παίζει Τσάμπιονς Λιγκ. Τρέχει, πρεσάρει, σύγχρονη ομάδα. Έχει ανοίξει το παιχνίδι και έχει πουλήσει παίκτες σε πολλές ομάδες. Πούλησε στη Μίλαν παίκτη πριν από δύο χρόνια με 25 εκατ. ευρώ, δεν είναι εκείνο το παλαιότερο αυστηρό που πήγαιναν μόνο στην Γερμανία".

Αν έχει υγεία και συνεχίσει όπως τώρα, τι βλέπεις για το μέλλον του Τζόλη;

"Και στην Αγγλία θα μπορούσε να πάει, αλλά και στη Γερμανία έχει αφήσει πολύ καλό όνομα. Θεωρώ ότι εύκολα θα μπορούσε να δώσει 15+ εκατ. ευρώ μια ομάδα για να τον αποκτήσει - Ίσως και παραπάνω. Θα κάνει καλά νούμερα φέτος, με γκολ και ασίστ. Και στην Εθνική φάνηκε ότι είναι προσγειωμένος, του έκανε καλό ότι δεν πήγε καλά στην Premier League και στη συνέχεια βρεθηκε σε πρωταθληματα που του ταιριαζαν και μπορουσαν να τον διαχειριστούν καλύτερα".