Παναθηναϊκός: Δεν θα ήταν λίγοι φίλοι των Πρασίνων αυτοί που πριν το ντέρμπι της Τούμπας θα… αγόραζαν την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως σίγουρα το Τριφύλλι δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα της Super League δείχνει κάτι από… Ευρώπη μιας και μετά το 35ο λεπτό ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα και έχασε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες στα φινάλε των δύο ημιχρόνων, με τον Πελίστρι να χάνει το… άχαστο και τον Κοτάρσκι στο φινάλε να νικάει τον Ιωαννίδη κρατώντας το 0-0. Βέβαια για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να αναφερθούμε στο πρώτο μισάωρο του ντέρμπι, όταν οι Πράσινοι έπαθαν… Άγιαξ στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης
Intime - ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Οι παίκτες του Αλόνσο, αλλά και ο Ουρουγουανός τεχνικός, φοβήθηκαν περισσότερο από όσο έπρεπε τον ΠΑΟΚ μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο χωρίς πάθος, αδρανείς και περιμένοντας τον αντίπαλό τους. Αυτό βέβαια συνεχίζει και συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει το Τριφύλλι, εκτός από αυτό απέναντι στη Λανς στο ΟΑΚΑ, με το… πάθημα να μην γίνεται μάθημα και μέχρι τώρα να μην αλλάζει. Την ίδια στιγμή ακόμα ένα… φάουλ, το οποίο διορθώθηκε μετά από ένα σημείο, ήταν το γεγονός ότι ο Μπάμπα έγινε… Ρομπέρτο Κάρλος, μιας και ο Βαγιαννίδης δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει, ενώ και ο Τετέ φάνηκε ασυνεπείς στα αμυντικά του καθήκοντα. Βέβαια γνωρίζουμε καλά πως ο νεαρός Έλληνας αμυντικός υστερεί στις ανασταλτικές του ικανότητες, κάτι που θα έπρεπε να ξέρει και ο Ουρουγουανός τεχνικός και να βρει τρόπο να προστατέψει και τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του.

Στα θετικά πρέπει να κρατήσουμε πως για ακόμα μια φορά ο Ντραγκόφσκι δείχνει ότι πρόκειται για έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα, που όποτε χρειάζεται κατεβάζει… ρολά και δίνει αυτοπεποίθηση στην άμυνά του. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Τούμπα, την ίδια στιγμή που για πρώτη φορά το δίδυμο Γεντβάι, Ίνγκασον να δείχνει ότι βρίσκει πατήματα, με τον Ισλανδό πάντως για ακόμα ένα παιχνίδι να δείχνει τον λόγο που ο Παναθηναϊκός δαπάνησε τα χρήματα για τον ντύσει στα Πράσινα. Την ίδια στιγμή ένα ακόμα… καμπανάκι για τον Αλόνσο είναι η δημιουργία φάσεων, μιας και όπως σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος το Τριφύλλι έχει ένα μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού, συνήθως από την πλευρά που αγωνίζεται ο Τετέ, κάτι που διαβάζεται από τους αντιπάλους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν φάσεις στην αντίπαλη εστία.

Πάντως αυτό που αφήνει η εικόνα του Παναθηναϊκού μετά την Τούμπα είναι σίγουρα περισσότερη αισιοδοξία από αυτή που υπήρχε πριν τη διακοπή. Οι Πράσινοι έδειξαν να είναι αυτοί που ήθελαν παραπάνω τη νίκη και, παρά τα προβλήματα που είχαν, το έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο, θυμίζοντας αρκετά την ομάδα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Παράλληλα λάθη, όπως το αμυντικό τρανζίσιον στις αντεπιθέσεις, κάτι που ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ήταν σχεδόν άψογο κάτι που δεν είχαμε δει στα προηγούμενα ματς. Το σίγουρο είναι ότι πλέον, έτσι όπως τα έχει καταφέρει το Τριφύλλι, κάθε εβδομάδα είναι… τελικός και ο επόμενος είναι κόντρα στον Πανσερραϊκό. Εκεί ο Παναθηναϊκός δεν οφείλει απλά να κερδίσει, αλλά να συνεχίσει από εκεί πουν σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα, ώστε να συνεχίσει να ελπίζει. Οτιδήποτε άλλο θα είναι νέο πισωγύρισμα.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον
Intime - ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ