Τρεις νίκες σε τρεις αγωνιστικές μετρούσε ο Ολυμπιακός πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά δεν έπειθε. Η γκέλα… μύριζε και αυτή, εντέλει, ήρθε στην 4η «στροφή» του πρωταθλήματος και ήταν και βαριά γκέλα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Παναιτωλικός πήρε βαθμό ως φιλοξενούμενος σε αναμέτρηση με τους Πειραιώτες! Οπότε, γίνεται αντιληπτό και το μέγεθος της αποτυχίας της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Intime

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μεγάλο πρόβλημα, πολύ μεγάλο για την ακρίβεια και όποιος δεν το βλέπει απλά εθελοτυφλεί ή δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το άθλημα. Ο τωρινός Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει τρομερό έλλειμμα ποιότητας στο δημιουργικό κομμάτι, με παίκτες που μπορεί να έχουν μόνο εκλάμψεις στο παιχνίδι τους και δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε διάρκεια και με σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Θα πει κανείς ότι μόλις έκαναν το ντεμπούτο τους οι ανέτοιμοι Γουίλιαν και Ολιβέιρα (μπήκαν ως αλλαγή στο ματς από το 60’ και μετά), αλλά ακόμη και αν προσαρμοστούν αμφότεροι και προσφέρουν τα προσδοκώμενα, πώς να κάνουν τη διαφορά όταν ο Βέλντε είναι… εξαφανισμένος και ο Μαρτίνς κόντρα σε κλειστές άμυνες δεν δείχνει ικανός να αντεπεξέλθει.

Τα περί… 10αριού Τσικίνιο είναι απλά ανέκδοτο, ο Στάμενιτς για τον οποίο γίνεται κουβέντα ότι θα προσφέρει δημιουργικά για την ώρα αρκείται σε ανασταλτικά καθήκοντα και… κρύβεται στην επίθεση, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο αποψινό παιχνίδι να αναλωθεί σε σέντρες. Για την ακρίβεια, έκανε… υπερκατανάλωση σεντρών με 70 ή 71 (χάσαμε και το μέτρημα)! Απίθανα πράγματα δηλαδή…

Ο Μεντιλίμπαρ εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση σταδιακά, ωστόσο ο μοναδικός παίκτης στο ρόστερ που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο είναι ο προερχόμενος από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ19 Αντώνης Παπακανέλλος. Για την ώρα, βέβαια, ο Βάσκος κόουτς απλά τον… εμπιστεύεται στην εξέδρα, όπως και τους άλλους της ταλαντούχας παρέας (Μπακούλας και Μουζακίτης τι λιγότερο θα πρόσφεραν από τον Στάμενιτς;), στη λογική ότι δεν πρέπει να τους… κάψουν. Μα μιλάμε σοβαρά τώρα;

Για να μην πολυλογούμε, ναι, Φορτούνης και Ποντένσε ήθελαν στα… λόγια να μείνουν και όχι στις πράξεις, επαγγελματίες είναι και καλά έκαναν και διάλεξαν τα χρήματα της Αραβίας, ωστόσο το κενό τους βγάζει μάτια και αυτό δεν έχει καλυφθεί.

Intime / InTime / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με τρόπο παιχνιδιού τη σέντρα στη σέντρα και ξανά σέντρα ο Ολυμπιακός θα μετρήσει και άλλα αρνητικά αποτελέσματα, με τον Παναιτωλικό να δίνει και το παράδειγμα κιόλας σε ομάδες αντίστοιχου επιπέδου για το πώς μπορούν να πάρουν βαθμούς κόντρα στους κατόχους του Conference League.