Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Θεόδωρος Ελευθεριάδης μίλησε στο «ΦΩΣ» για τον Φώτη Ιωαννίδη και εξήγησε το λάθος που έγινε στην Κ15 των Πειραιωτών με τον διεθνή στράικερ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Πάμε να μου πεις για τον Φώτη Ιωαννίδη. Πώς χάθηκε από τον Ολυμπιακό; Δεν έχουμε ξαναμιλήσει δημοσίως για το θέμα.

«Εγώ ήρθα στον Ολυμπιακό Ιούλιο, είχαν ήδη φτιαχτεί τα ρόστερ για τη νέα σεζόν. Είδαμε μέσα στη λίστα των παικτών προς αποχώρηση το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη.

Από σεβασμό προς τον πατέρα του που ήταν βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, της Καλαμαριάς και του Πανιωνίου, τον πήρα τηλέφωνο να έρθει να το επανεξετάσουμε. Με ευχαρίστησε, αλλά…».

Είχε πικραθεί. Το γνωρίζω Ποιος τον είχε κόψει;

«Γίνονται κάποιες αξιολογήσεις στο τέλος της χρονιάς και αποφασίζουν ο προπονητής, ο τεχν. διευθυντής, είχαν αποφασίσει ότι δεν χωράει στο ρόστερ.»

Ποιοι υπήρχαν τότε στο ρόστερ;

«Ο Βοΐλης και ο Τσιριγώτης.»

Μάλιστα…

«Στις αξιολογήσεις γίνονται και λάθη. Και εγώ έχω κάνει λάθη. Διότι η ηλικία που μπορείς να είσαι πιο σίγουρος για έναν παίκτη είναι από τα 16 και μετά.

Ο Φώτης εκτινάχθηκε πιο αργά. Το ξέρεις ότι ο Παυλίδης που πήρε τώρα μεταγραφή στη Μπενφίκα ήταν ο μόνος από ερασιτεχνική ακαδημία που καλούσα στην Εθνική K15; Κάποια παιδιά δείχνουν από πιο μικρά. Βέβαια έγινε λάθος με τον Ιωαννίδη.»

Πώς βλέπεις τώρα το ότι απορρίπτει ο Παναθηναϊκός προτάσεις 20εκατ. ευρώ;

«Πιστεύω ότι έχει τη στρατηγική του. Είτε να πετύχει η ομάδα αγωνιστικά και να πάρει ένα πρωτάθλημα που τόσο πολύ το θέλει , είτε την εμπορική εκμετάλλευση του Φώτη θεωρώντας ότι δεν γίνεται να πάει προς τα κάτω.

Και πραγματικά τα τρία τελευταία χρόνια το παιδί αυτό πάει συνέχεια προς τα πάνω. Έχει ξεφύγει σε όλα και στο τεχνικό του κομμάτι.»