Η υπόθεση του Αντρέ Όρτα αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό, αφού κλείσουν οριστικά τα θέματα με Κααμπί και Φορτούνη. Βλέπετε επιθυμία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι να διατηρηθεί ο ίδιος κορμός της ομάδας που κατέκτησε το Europa Conference League τη σεζόν 2023-2024. Ο 27χρονος είχε βασικό ρόλο, παίζοντας συνολικά 21 φορές, από το Ιανουάριο και μετά, με 2 τέρματα και ισάριθμες ασίστ. Αποτέλεσε βασικό γρανάζι στην «ερυθρόλευκη» μηχανή.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Μπράγκα, με την οποία ο Πορτογάλος μέσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027. Η πορτογαλική ομάδα εξελίχθηκε σε πολύ σκληρό διαπραγματευτή και φερόταν αρνητική στην πρόταση 6 εκατ.Ευρώ, προκειμένου ο δανεισμός να γίνει κανονική αγορά.

Ωστόσο επιθυμία του παίκτη είναι να αγωνιστεί στην Ελλάδα και τη φετινή σεζόν, ένα στοιχείο αποτέλεσε ισχυρό χαρτή για την ομάδα του Πειραιά. Γι'αυτό δεν παράτησε την υπόθεση. Εξάλλου ο παίκτης δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ της Μπράγκα, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι τον έχουν στις πρώτες επιλογές.

Απ'ότι φαίνεται υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. «Τα βρίσκουν και για Όρτα!», αναφέρει ο τίτλος στο σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής», η οποία υποστηρίζει, επικαλούμενη πληροφορίες από την Πορτογαλία, ότι υπάρχει χρυσή τομή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπράγκα.

O παίκτης πάντως είναι κανονικά παρών στην προετοιμασία της πορτογαλικής ομάδας. Την Κυριακή (14/7) μάλιστα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η Μπράγκα έδωσε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Άντερλεχτ στον οποίο συμμετείχε και ο Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος μέσος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα ματς στο οποίο η πορτογαλική ομάδα επικράτησε με σκορ 2-1.