Μπορεί ο Ολυμπιακός να ψάχνει για δύο στόπερ αυτό το διάστημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πάρει όποιον κι όποιον παίκτη στο ρόστερ. Το ακριβώς ανάποδο μάλιστα, καθώς μπορεί να του προτείνουν έναν σέντερ μπακ με την προοπτική να έρθει ακόμα και τσάμπα και να τον απορρίψει.

Δεν είναι γενικολογία αυτό που λέμε, αλλά πραγματικότητα. Ξέρετε ποιος παίκτης προτάθηκε στους Πειραιώτες από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που δεν χωράει στην άμυνά της, και ο Ισπανός προπονητής τού έριξε πόρτα; Ο νεαρός Τζόναθαν Πάνζο, 23 ετών, που έχει εξαιρετικό potential. Αλλά ο Μεντιλίμπαρ έχει ήδη έναν τέτοιο στο ρόστερ του, τον Νέλσον Άμπι, που μάλιστα σκοπεύει στη χειρότερη περίπτωση να τον έχει Νο3 φέτος στην ιεραρχία των στόπερ φέτος. 

Με αποτέλεσμα να μην "ανοίξει" θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Για αυτό και ο Πάνζο στάλθηκε, τελικά, πακέτο στη Ρίο Άβε. Που αποτελεί τρομερή αναβάθμιση η παρουσία του στην αμυντική της γραμμή. Να κάνει μια γεμάτη σεζόν και μετά, γιατί όχι, να μοσχοπουληθεί. 

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Μια και γράψαμε για το ρόστερ της αγγλικής ομάδας, ξέρετε ποιον επιθετικό μπορεί να αγοράσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης; Τον Τσούμπα Άκπομ! Που το περασμένο καλοκαίρι ο Άγιαξ είχε δώσει 12.3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά δεν έβγαλε και μάτια στην Ολλανδία. Η επιστροφή στο Νησί και, μάλιστα, με ένα ποσό κοντά στα 10-11 εκατ. ευρώ, πιθανότατα θα ήταν μια λύση που μπορεί να βγάλει όλες τις πλευρές κερδισμένες. Η πιάτσα τής Premier League, πάντως, αυτό σχολιάζει.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ/1: Να το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα; Αν η αγγλική ομάδα αποκτήσει έναν ακόμα επιθετικό, τότε ο Εμάνουελ Ντένις (που δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής στην αγγλική ομάδα επί Νούνο Εσπίριτο!) μπορεί να βρει έρθει στο Λιμάνι, αν τελικά δεν ανανεώσει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Διεθνής Νιγηριανός, 26 ετών, στιλ Μπρεθγουέιτ που παίζει και στην κορυφή αλλά και στα πλάγια. Πάντα ως επιθετικός, όμως, όχι ως εξτρέμ. Και τον περασμένο Γενάρη είχε "παίξει" για Ολυμπιακό, αλλά στο Λιμάνι είχε έρθει ο Ναβάρο και ο Ντένις είχε πάει στη Γουότφορντ. Αν λοιπόν ο Μαρινάκης αγοράσει τον Άκπομ, ο δρόμος για την έλευση του Ντένις στον ολυμπιακό θα έχει ανοίξει διάπλατα... 

Θέμα με Σαμάτα, Εκόνγκ – Η πρώτη αλλαγή Λουτσέσκου στον νέο ΠΑΟΚ

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα συνέβησαν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, στο Χορστ της Ολλανδίας, και τώρα που η ομάδα έχει επιστρέψει στη βάση της μπορούμε με ευκολία να τα πούμε.

Μικρά-μικρά, που έγραφαν παλιά στις εφημερίδες, για πράγματα που για άλλους μπορεί να είναι αδιάφορα και για άλλους όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση δείχνουν την επικαιρότητα που υπάρχει γύρω από μια ομάδα.

Όπως είναι, για παράδειγμα, η νέα τακτική που εφάρμοσε ο βοηθός τού Ραζβάν Λουτσέσκου, Νικολάε Κονσταντίν, στην εκτέλεση πλαγίων άουτ! Ολοι οι παίκτες έμαθαν αυτό που τους έδειξε ο Κονσταντίν και ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό φέτος στις εκτελέσει πλαγίων άουτ, που θα βοηθήσει την ομάδα στην ανάπτυξή της.

ΕΚΟΝΓΚ: Πραγματοποίησε μουδιασμένη προετοιμασία, δεν ήταν στα καλά του κι αυτό το κατάλαβαν όλοι. Δεν αναφερόμαστε αγωνιστικά, αφού έτσι κι αλλιώς σε αυτό το σκέλος ποτέ δεν έπιασε ταβάνι στον ΠΑΟΚ. Αλλά ψυχολογικά, καθώς ήταν και οι αποδοκιμασίες μερίδας οπαδών στην φιέστα τού Δικέφαλου που τον έχει επηρεάσει πολύ. Σε κάποιους θύμισε την περσινή παρουσία του Τόμας Μουργκ στην προετοιμασία, όταν ήταν κλεισμένος στον εαυτό του και απομακρυσμένος από όλους τους συμπαίκτες του - Ακόμα και από τον Σβαμπ, που είναι συμπατριώτης του. Βέβαια η περίπτωση του Μουργκ εξελίχθηκε πολύ καλά για τον Δικέφαλο στην πορεία της σεζόν. Λέτε αυτή η απομόνωση να βοηθήσει και τον Έκονγκ;

ΣΑΜΑΤΑ: Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του για να αναφέρει ότι έχει έναν επιθετικό ακόμα, πάει καλά. Ή αν επιμένει ο Λουτσέσκου, που ίσως θεωρεί ότι μπορεί να πάρει πράγματα από εκείνον. Αλλά ο Σαμάτα δεν είναι μόνο μακριά από τα γκολ, αλλά και εκτός φάσεων. Έτριβαν τα μάτια τους όσοι τον είδαν στην προετοιμασία, καθώς δεν βρίσκεται καν μέσα στις φάσεις για την ομάδα του. Δεν συμμετέχει όχι στο τελικό σουτ, αλλά ούτε καν στη φάση. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να περιγράψουμε τι συμβαίνει με τον Τανζανό, που εδώ και κάμποσα χρόνια βρίσκεται μακριά από τα πολλά γκολ. Αλλά τώρα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη... 

ΤΑΪΣΟΝ: Το είχαμε ξαναγράψει ότι βρέθηκε στην προετοιμασία με τρομερό κέφι. Δεν εννοούμε μόνο με τη θετική του αύρα, αλλά με τρομερή διάθεση για ένταση στις προπονήσεις. Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή του που οι βοηθοί τού Λουτσέσκου τού είχαν ζητήσει να ρίξει τους τόνους. Και ο ίδιος, μάλιστα, από κάποιο σημείο και μετά ένιωθε βαριά τα πόδια του. Σούπερ ποιοτικός, ναι, και πολύ-πολύ χρήσιμος στα αποδυτήρια. Ηγέτης. Αλλά στα 36 του χρόνια χρειάζεται ειδική διαχείριση κι αυτό το γνωρίζουν καλά στο επιτελείο του Λουτσέσκου...