Σε αναζήτηση όχι ενός αλλά δύο στόπερ βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά την παραμονή τού Νταβίντ Κάρμο στην Πόρτο, καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ζητήσει την έλευση ζευγαριού σέντερ μπακ επιπέδου. Ο Λορέντσο Πιρόλα φαίνεται πως είναι ο πρώτος "εκλεκτός" για το κέντρο της άμυνας, αλλά θα γίνει ακόμα μία προσθήκη από τους Ερυθρόλευκους στη συγκεκριμένη θέση.

Για αυτό δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχουν στο ρεπορτάζ δύο ονόματα στόπερ που απασχολούν τους Πειραιώτες και, μάλιστα, αμφότεροι αγωνίζονται σε ρωσικές ομάδες. Ίσως είναι πιο εύκολο δηλαδή να έρθουν στην Ελλάδα λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, καθώς πλήθος ποδοσφαιριστών προσπαθεί να αποχωρήσει από τη λίγκα.

ΓΟΥΙΛΙΑΝ ΡΟΤΣΑ: Βραζιλιάνος στόπερ, 29 ετών, με θητεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το 2017, με 1,91 μ. ύψος, σχετικά ταχύς, με πολλά τάκτλιν στο παιχνίδι του, τον περασμένο Γενάρη είχε απασχολήσει έντονα και τη Φενερμπαχτσέ. Έχει market value στα 6 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο, αν και στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού διακινείται η πληροφορία ότι δεν του έχει γίνει πρόταση ανανέωσης. Ενδιαφέρον υπάρχει και από την Μποταφόγκο, στην πατρίδα του, αλλά είναι σαφές ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν επικετρωθεί στον Ζοακίμ, της Σάντος, που επίσης έχει συνδεθεί με τους Πειραιώτες.

ΣΡΝΤΑΝ ΜΠΑΜΠΙΤΣ: Διεθνής Σέρβος στόπερ, 28 ετών, που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026 με τη Σπαρτάκ Μόσχας (την ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει τον Ρέαμπτσιουκ), αλλά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί στον Ερυθρό Αστέρα, τη Φαμαλικάο, τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Αλμερία. Με άλλα λόγια ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά την περίπτωσή του. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο υπολογίζεται στα 4 εκατ. ευρώ, μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί 8 εκατ. ευρώ σε transfer fees και τόσο στο σουλούπι όσο και στο αγωνιστικό στιλ, θυμίζει τον Κάρμο.

"Καλός σε κακή ΤΣΣΚΑ ο Ρότσα - Ηγέτης στη Σπαρτάκ ο Μπάμπιτς - Δεν πωλείται"

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης, δημοσιογράφος που αναλύει αγώνες για το ρωσικό ποδόσφαιρο, μίλησε στο sportdog για τους δύο παίκτες.

"Ο Ρότσα είναι καλή περίπτωση, αλλά από κακή σεζόν με την ΤΣΣΚΑ. Εκείνος βέβαια ήταν σχετικά σταθερός", ανέφερε αρχικά πο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε: "Έπαιξε και σε 3άδα και σε 4άδα στην ΤΣΣΚΑ χωρίς πρόβλημα. Θέλει βέβαια κάποιον καλό δίπλα του, για να αποδώσει. Δεν είναι πολύ γρήγορος, αλλά διαβάζει καλά το παιχνίδι. θα μπορούσε να πάει για βασικός στον Ολυμπιακό".

Πλην του Ρότσα ο Ολυμπιακός έχει στη λίστα του και τον Μπάμπιτς.

"Δεν τον πουλάει η Σπαρτάκ Μόσχας απ' όσο ξέρω. Και θα είναι και πολύ πιο ακριβός από τον Ρότσα. Μέσα σε λίγο καιρό έγινε ο ηγέτης στην άμυνα της Σπαρτάκ".

Σε σχέση με τον Κάρμο τι παίκτης είναι;

"Δεν είναι τόσο καλός, αλλά έχει ηγετικά προσόντα".