Κόλπο και μάλιστα μεγάλο είναι αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός με τον Λορέντσο Πιρόλα. Δεν αγοράζει και κάθε μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο αρχηγούς εθνικών ομάδων της Ιταλίας στο ποδόσφαιρο, έστω κι αν μιλάμε για την Κ21 της «σκουάντρα ατζούρα». Αυτό είναι ο Πιρόλα, ο αρχηγός της Κ21 της Ιταλίας με τη χρηματιστηριακή του αξία να βρίσκεται ήδη στα 5,5 εκατ.ευρώ.

Θεωρητικά (και θα δούμε στο γήπεδο πόσο θα ισχύσει πρακτικά) ο Ολυμπιακός βρήκε στον 22χρονο Ιταλό τα στοιχεία που είχε ο Νταβίντ Κάρμο. Είναι αριστεροπόδαρος και αρκετά ψηλός. Όχι βέβαια όσο ο Ανγκολέζος που βλέπει τον κόσμο από τα 196 εκατοστά αλλά δεν τα λες και λίγα τα 188 του Πιρόλα ο οποίος είναι και 2,5 χρόνια νεότερος, στα 22,5 και ο Κάρμο μόλις έκλεισε τα 25.

Έχει σίγουρα αξία να αναφέρουμε ποιος βοήθησε πολύ, πάρα πολύ, στη μεταγραφή του Ιταλού στόπερ. Ένας παίκτης που επέστρεψε πρόσφατα στο μεγάλο λιμάνι για να μείνει αλλά είχε άδοξο και πρόωρο τέλος η δεύτερη θητεία του και εύλογα (θα) του άφησε μια πίκρα. Για τον Κώστα Μανωλά ο λόγος. Ο 33χρονος Έλληνας ήταν συμπαίκτης του Πιρόλα στη Σαλερνιτάνα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Εκεί πήγε ο Μανωλάς φεύγοντας από τη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Από τον Φεβρουάριο ο Κώστας ήταν στη Σαλερνιτάνα, πρόλαβε μάλιστα να παίξει σε 4 ματς μαζί με τον Λιρόλα.

Ο Έλληνας στόπερ λοιπόν έκανε δύο πράγματα για να βοηθήσει στη μεταγραφή του αρχηγού της εθνικής Ιταλίας Κ21. 

1) Είπε τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό στον 22χρονο ποδοσφαιριστή υπογραμμίζοντας πως και θα έχει την ευκαιρία να παίξει και να βελτιωθεί και τίτλους να κερδίσει και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις να παίξει και καλά χρήματα να πάρει. 

2) Έδωσε στον Ολυμπιακό το πλήρες προφίλ του Λορέντσο. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε με τον Μανωλά ρωτώντας τον τα πάντα για τον Ιταλό αμυντικό. Και η ακτινογραφία από πλευράς Μανωλά (που τον έζησε και στις προπονήσεις και τα αποδυτήρια) έχει μεγαλύτερη αξία από σκέτα στατιστικά ή μεμονωμένα βίντεο. Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος ρόλο σε έναν παίκτη παίζει και ο χαρακτήρας, ο τρόπος που συμπεριφέρεται και συνδιαλέγεται με τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ.

Μένει λοιπόν να φανεί αν ο Ολυμπιακός θα μείνει έτσι στα στόπερ (μοιάζει απίθανο) ή θα προχωρήσει σε απόκτηση κι ενός πιο έμπειρου. Μην ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι για το κέντρο της άμυνας έχουν Ρέτσο, Ντόη, Άμπι και Μπιανκόν στην προετοιμασία συν τον Βέζο που δεν είναι καν στην προετοιμασία αφού δεν υπολογίζεται. Ούτε ο Μπιανκόν φαίνεται να υπολογίζεται ωστόσο εκτός αν αλλάξει γνώμη ο Μεντιλίμπαρ που σημαίνει ότι θα άλλαζαν και τα δεδομένα. Οψόμεθα...