Ο Μάριος Ηλιόπουλος είχε προειδοποιήσει: "Δέστε τις ζώνες σας και απολαύστε το". Τι έχει συμβεί από τότε; Ανακοινώσεις: Μπρινιόλι, Στρακόσια, Περέιρα, Κοϊτά, έκανε το μπαμ του καλοκαιριού με Λαμέλα και τα δίνει όλα για τον Χοακίν Κορέα, που ακόμα... αργεί να απαντήσει λόγω ενός εξωαγωνιστικού θέματος!

Δεν είναι μόνο η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ (off Αθανασιάδης-Στάνκοβιτς και on Μπρινιόλι-Στρακόσια, για παράδειγμα), αλλά και οι πιο μεγάλες αμοιβές αλλά και τα χρήματα που πληρώνονται - Η Ένωση πλήρωσε 3,6 εκατ. ευρώ στη Σεντ Τρουιντεν για να τον ντύσει με τη φανέλα της. Με λίγα λόγια γίνεται δουλειά και, μάλιστα, σημαντική και ακριβή στην ομάδα.

Παρόλα αυτά δεν γίνεται μια ομάδα μόνο να αγοράζει! Δεν είναι αυτό το σύγχρονο αθλητικό marketing, που θέλει παράλληλα και πωλήσεις. Ήδη ο Πόνσε βρίσκεται στο MLS, αφού ο Αλμέιδα έκρινε ότι με τα χρήματα που προσφέρθηκαν μπορεί να βρει άλλη λύση για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει κι άλλη πώληση.

Όχι, δεν είναι ο Πινέδα. Τουλάχιστον, με βάση όσα μαθαίνουμε από το περιβάλλον του Αλμέιδα, είναι περίπου αδύνατο να φύγει ο Πινέδα. Ο Ελίασον από την άλλη, που ήρθε το καλοκαίρι του 2022 στην Ένωση, φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν αλλά φαίνεται ότι έχει πιάσει το ταβάνι του, μην αποκλείσετε να πωληθεί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν μετριαστεί (μέχρι και εξαφανιστεί) τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Ολυμπιακό να κινείται για την απόκτηση αριστερού μπακ. Δεν είναι μόνο η σοβαρή επένδυση που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι με τον Ορτέγκα, που έχει πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού. Αλλά και το γεγονός ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Αποστολόπουλο. Ο νεαρός άσος δεν είχε καταφέρει να διακριθεί με τη δεύτερη ομάδα τού Ολυμπιακού πέρσι, αλλά σε μια σεζόν που τελικά υποβιβάστηκε δεν προκαλεί και εντύπωση αυτό. Ο Μεντιλίμπαρ, όμως, είναι άριστα ευχαριστημένος από τη συνεργασία τους, τον τρόπο που μπορεί να αντεπεξέλθει ο Αποστολόπουλος σε όσα του ζητάει. Μην αποκλείσετε να πάει με δίδυμο Ορτέγκα-Αποστολόπουλο τη νέα σεζόν, εκτός κι αν επιστρέψει στο τέλος και ο Ρίτσαρντς. Γιατί από την Αγγλία αυτό μαθαίνουμε...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/1: Nα πούμε κάτι ακόμα που έφτασε στα αυτιά μας από το εξωτερικό; Ο Νταβίντ Κάρμο ναι μεν δήλωσε ότι θέλει να μείνει στην Πόρτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μέλλον του βρίσκεται απαραίτητα στους Δράκους. Γιατί υπάρχει σενάριο που αναφέρει ότι κατά τα τέλη τού Αυγούστου είναι πολύ πιθανό να φύγει από την Πορτογαλία για την αγαπημένη του Αγγλία (η Σαουθάμπτον θα μπορούσε να δώσει καλό συμβόλαιο) ή τη Γαλλία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/2: Τυπικά, βέβαια, την προοπτική τής Γαλλίας την είχε απορρίψει νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι ο Κάρμο. Η Λιλ, όμως, έχει την προοπτική τού Τσάμπιονς Λιγκ και γεμάτο πορτοφόλι: Αναμένεται να πουλήσει τον στόπερ Λένι Γιορό στην Παρί πάνω από 60 εκατ. ευρώ, συν τον επιθετικό Τζόναθαν Νταβίντ με 25-30 εκατ. ευρώ. Δεν θα της λείπουν χρήματα δηλαδή. Ούτε και η επαγγελματική προοπτική που μπορεί να προσφέρει στον Κάρμο...