Τόπο στα νιάτα έδωσε στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους εναντίον της Μαλίν, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Εξάλλου όπως είχε δηλώσει και μετά το ματς με τον Άγιαξ ο Βάσκος τεχνικός, δεν υπάρχει πίεση, οπότε αυτά τα ματς είναι ιδανική ευκαιρία, για να χρησιμοποιηθούν τέτοιοι παίκτες, οι οποίοι δεν είναι όποιοι και όποιοι ποδοσφαιριστες. Μιλάμε για ταλέντα που προέρχονται από την ομάδα Κ-19, με την οποία αναδείχτηκαν μεγάλοι πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του Youth League την περσινή σεζόν.

Με τη Μέχελεν εκτός από τους Κωστούλα και Αποστολόπουλο, τους οποίους είδαμε στην αρχική 11άδα στην αναμέτρηση με τον Αίαντα, φανέλα βασικού πήραν και οι Παπακανέλλος και Μουζακίτης, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν, Ο Μπακούλας, ο Κουτσίδης με τον τερματοφύλακα Μπότη.

Πάμε να δούμε τι είδε ο Μεντιλίμπαρ από τους πιτισρικάδες που εμπιστεύτηκε στο δεύτερο τεστ προετοιμασίας.

Χαράλαμπος Κωστούλας: Η ιστορία του είναι πολύ γνωστή. Με τον Αίαντα ο γιος του βετεράνου άσου των Πειραιωτών, Θανάση Κωστούλα, αγώνιστηκε στην τριπλέτα της επίθεσης μαζί με Μπιελ και Μασούρα. Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, στο 6', όταν ο Κουτσίδης έβγαλε την μπαλιά πίσω από το κέντρο, εκείνος βγήκε από τα δεξιά τετ α τετ έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Με τη Μαλίν έπαιξε στην κορυφή με Μάτινς δεξιά, Αποστολόπουλο αριστερά και Παπακανέλλο σε θέση δεκαριού από πίσω του. Σε αυτό το δεύτερο φιλικό είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, στο 28', όταν δέχτηκε πάσα από τον Ορτέγκα και έδωσε έτοιμο γκολ με ασίστ πάρε-βάλε στον Ζέλσον Μάρτινς. Και στους δύο αγώνες ο νεαρός επιθετικός έπαιξε για 45 λεπτά. Ο παίκτης ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Το υπερστοιχείο του είναι, ότι μπορεί να βάλει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο, με το δεξί, με το αριστερό, με μακρινό σουτ (με τις Ακαδημίες έχει σκοράρει από το κέντρο), με κεφαλιά, με ψαλιδάκι. Έχει ένστικτο στο σκοράρισμα, αλλά έχει και το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, θράσος, προσωπικότητα και δουλεύει πάρα πολύ.

Απόστολος Αποστολόπουλος: Είναι ένας παίκτης, τον οποίο ο Μεντιλίμπαρ τον είχε εμπιστευτεί την περσινή σεζόν. Ο Βάσκος τον χρησιμοποίησε ως εξτρέμ, μπροστά από τον Ορτέγκα, γιατί δεν είναι ένας παίκτης μόνο με ανασταλτικά καθήκοντα, μπορεί να προωθηθεί και να βγάλει σέντρες ακριβείας.. Έφτιαξε μία ευκαιρία σε κεφαλιά του Μασούρα, στο 81'. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην πτέρυγα, αλλά η φυσική του θέση είναι αριστερό μπακ ως αριστεροπόδαρος. Μπορεί όμως να καλύψει όλες τις θέσεις στην άμυνα. Από νεαρή ηλικία είχε χτίσει ένα πολύ δυνατό προφίλ λόγω του σοβαρού και αξιόλογου χαρακτήρα του. Διακρίθηκε για την με καλή τεχνική, η οποία τον βοήθησε τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι.

Διαθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση αλλά και πνευματική διαύγεια που του δίνει το πλεονέκτημα στη γρήγορη λήψη αποφάσεων και του επιτρέπει επίσης να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου. Τον βάφτισαν, δε, νέο Τσιμίκα, επειδή αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, πολύ περισσότερο όμως επειδή μοιράζονται την ίδια καταγωγή.

Χρήστος Μουζακίτης: O Μουζακίτης στο φιλικό με τη Μαλίν χρησιμοποιήθηκε στα χαφ δίπλα στον Ντόη στο 4-2-3-1 του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Σημείωσε καταπληκτικό γκολ στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, κάνοντας σεφτέ για τον Ολυμπιακό για τη φετινή σεζόν, Εκτός από το τέρμα (το πρώτο της χρονιάς) που σημείωσε, είχε μία πολύ καλή εκτέλεση στο 18' που απομάκρυνε με υπερένταση ο τερματοφύλακας Ντε Βολφ, ενώ στο 26' είχε κλέψιμο, μετά από πίεση ψηλά, όταν πάσαρε στον Ροντινέι, το σουτ του οποίου δεν ήταν καλό, σπαταλώντας την πολύ καλή ενέργεια του πιτσιρικά.  Δεν διέπρεψε όμως μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Είχε εξαιρετική εμφάνιση και στο φιλικό της Παρασκευής (19/7) με τον Άγιαξ, όπου αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και τα στατιστικά του ήταν αξιοπρόσεκτα. Είχε 25 επαφές με τη μπάλα, 20/21 ακριβείς πάσες και 2/3 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις! Επίσης, κέρδισε και τις δύο μονομαχίες που έδωσε στον αέρα, ενώ δημιούργησε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, η μία στο 50ο λεπτό, όταν έβγαλε με εκπληκτική κάθετη πάσα τον Μασούρα τετ α τετ, αλλά και στο 61ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Άγιαξ. Ο «Μούζα» είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης, που έχει ως πρότυπο τον Κροάτη Λούκα Μόντριτς.

Αντώνης Παπακανέλλος: Αγωνίστηκε σε θέση δεκαριού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, στο πρώτο ημίχρονο, Κωστούλα. Ήταν πολύ δραστήριος από το ξεκίνημα του αγώνα. Στο 4' έκλεψε μπάλα, σέντραρε από αριστερά, με τη μπάλα να καταλήγει στον Ζέλσον Μάρτινς, το σουτ του οποίου κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Έκανε ωραία ενέργεια στο 40' όταν σούταρε από αριστερά αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Μαλίν. Στο 46' έκανε μαγικό σκάψιμο πάλι για τον Μαρτίνς, σε μια φάση που ο τελευταίος ανατράπηκε.

Ο Παπακανέλλος ήταν αναντικατάστατος επιτελικός χαφ στην Κ-19. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, δημιουργία και ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Λένε, ότι μοιάζει στο στυλ του Φορτούνη. Όποιος είχε δει το ματς με τη Μπάγερν Μονάχου, στα προημιτελικά του Youth League, έχει να το λέει, ότι χάζεψε όλο τον κόσμο με το γκολ που σημείωσε.

Φάνης Μπάκουλας: Μπήκε μετά το 70' στο παιχνίδι. Είχε ένα φοβερό κλέψιμο στο 82', στη φάση απ'την οποία προήλθε το διπλό δοκάρι του Ολυμπιακού με Μασούρα και Ροντινέι. Στο φιλικό με τον Άγιαξ έπαιξε βασικός για 84 λεπτά.

Ο Μπάκουλας, αν θυμάστε, είναι ο παίκτης που έβαλε το θεαματικό τέρμα με ψαλίδι, στον τελικό του Youth League, το οποίο τρέλανε κόσμο. Ήταν στον Παναθηναϊκό και έτυχε να είναι μέρος μιας εκπληκτικής φουρνιάς, αυτή του 2005. Ήταν το μόνο παιδί που δεν υπέγραφε δελτίο και ο πατέρας του τον πήγε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνα. Εκεί τους εντυπωσίασε για τον χειρισμό της μπάλας και την αντοχή του στο τρέξιμο. Δύσκολα του έπαιρνες τη μπάλα. Ωστόσο με την πανδημία του κορωνοϊού δημιουργήθηκαν θέματα. Ξαναγύρισε Ελλάδα και τότε υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να γίνει από τα καλά σύγχρονα χαφ. Γιατί δουλεύει πάρα πολύ και ατομικά. Κάποιοι τον παρομοιάζουν με τον Σιώπη. Ωστόσο ο Φάνης είναι πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής.

Ισίδωρος Κουτσίδης: Μπήκε στο 69' αντί του Ρέτσου. Δεν είχε τη μεγάλη επέμβαση, έτσι και αλλιώς όμως η Μαλίν δεν ήταν τόσο δυνατή επιθετικά. Στο φιλικό με τον Άγιαξ είχε πάρει φανέλα βασικού και αγωνίστηκε για 68 λεπτά μέχρι μα δώσει τη θέση του στον Μπιανκόν. Σε αυτό το παιχνίδι, από τα πόδια του βγήκε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, στο 30', όταν βρήκε με υπέροχη κάθετη μπαλιά τον Κωστούλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά ο 17χρονος φορ σούταρε λίγο σουτ.

Ο Κουτσίδης όταν πήγε στον Ολυμπιακό κάποιοι δεν τον πίστευαν. Υπήρχε με τη β’ ομάδα μια αμφισβήτηση. Κάποιοι όμως τον πίστεψαν και τώρα ανταμείβεται. Με δουλειά και τα καλά στοιχεία που έχει εξελίσσεται, γι’αυτόν τον πήραν στην πρώτη ομάδα στην αποστολή. Αγωνίζεται ως στόπερ.

Νίκος Μπότης: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και είχε πολύ καλή παρουσία. Στο 52' καθάρισε στον αέρα σέντρα της βελγικής ομάδας. Οχτώ λεπτά αργότερα απέκρουσε με εκτίναξη στην αριστερή του γωνία σουτ του Φλέκε. Η κορυφαία στιγμή του όμως σημειώθηκε στο 88', όταν πέταχτηκε στο δεξί του «παραθυράκι» και έδιωξε σουτ του Σχουφς.

Ο Μπότης ήρθε στον Ολυμπιακό τον περασμένο τον Φεβρουάριο και η μεταγραφή του χαρακτηρίστηκε ως «έξυπνη βόμβα». Έφυγε από την Λάρισα όταν ήταν 11 ετών για να ενταχθεί στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Το 2020 ήρθε η μεγάλη πρόκληση για τον μικρό, όταν εντάχθηκε στην Ίντερ, όπου έμεινε για μια τριετία και έφτασε να προπονείται στην πρώτη ομάδα, παρέα με τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Έχει πολύ καλή σωματοδομή για τερματοφύλακας (1,96 μ.) με τεχνική, αντανακλαστικά (ρεφλέξ) και εκτίναξη. Αν δουλέψει και λίγο με τα πόδια, τότε θα μπορέσει να γίνει ένας ολοκληρωμένος γκολκίπερ. Αρκεί να δει το παράδειγμα του Νόιερ...