Με τον Νταβίντ Κάρμο να συνεχίζει, τελικά, την καριέρα του στην Πόρτο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν βγει στην αγορά για να αναζητήσουν δύο στόπερ επιπέδου, που θα έρθουν και θα ανεβάσουν επίπεδο την αμυντική γραμμή των Ερυθρόλευκων. Ο Λορέντζο Πιρέλα ήρθε στην Ελλάδα και είναι ο πρώτος που θα προστεθεί στην άμυνα, όμως θα υπάρξει και συνέχεια!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει βρεθεί στο προσκήνιο η περίπτωση ενός σέντερ μπακ με εμπειρία και θητεία σε μεγάλες ομάδες, που έχει συνεργαστεί ήδη με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη Σεβίλλη, ενώ είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό στην περασμένη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Το όνομα αυτού Μαρκάο, 28 ετών, Βραζιλιάνος, με market value στα 4 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο με τη Σεβίλλη μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Το καλοκαίρι του 2022 η ισπανική ομάδα είχε δαπανήσει 13 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γαλατασαράι (συνολικά έχουν πληρωθεί 17,9 εκατ. ευρώ ως transfer fees στην καριέρα του), παρόλα αυτά λόγω κάποιων τραυματισμών δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό και να παίξει σε μαζικά παιχνίδια - Σε δύο σεζόν στην Ανδαλουσία έχει παίξει, συνολικά, 21 παιχνίδια.

Μοιραία η καλή του περίοδος θεωρείται η τριετία στη Γαλατασαράι από το 2019 μέχρι το 2022, όταν έφτασε στην Τουρκία με αξία στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 2 εκατ. ευρώ και εκτοξεύτηκε στα 14 εκατ. ευρώ λόγω των εμφανίσεών του.

"Ποιοτικός, αριστερό πόδι, βοηθάει στο build up - Δεν είναι Κάρμο - Στον Παναθηναϊκό λόγω Τερίμ"

Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που αναλύει αγώνες στην Τουρκία, προκειμένου να σχολιάσει την περίπτωσή του για να συμπληρώσουμε το ρεπορτάζ.

"Υπερτιμημένο το market value που έφτασε στα 14 εκατ., καλός στόπερ για Ελλάδα και Τουρκία αλλά όχι για τη Σεβίλλη. Καλός, ποιοτικός, αριστερό πόδι, βοηθάει στο build up αλλά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο στην ένταση", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Καλός και ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια. Δεν είναι δυναμικός όπως ο Κάρμο, είναι πιο μπαλάτος. Δεν σηκώνεται και καθαρίζει, αλλά με τους στόπερ που έχει τώρα ο Ολυμπιακός εννοείται ότι έρχεται και παίζει βασικός. Τον είχε παίκτη ο Τερίμ στη Γαλατασαράι, για αυτό ήθελε τον περασμένο Γενάρη να τον φέρει στον Παναθηναϊκό".