Ο Χαράλαμπος Κωστούλας είδε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τον εμπιστεύεται σε δύο φιλικά προετοιμασίας επί Ολλανδικού εδάφους. Ο Βάσκος τεχνικός τον ξεκίνησε βασικό τόσο στην ήττα με τον Άγιαξ, όσο και στη νίκη επί της Μέχελεν.

Με τον Αίαντα ο γιος του βετεράνου άσου των Πειραιωτών, Θανάση Κωστούλα, αγώνιστηκε στην τριπλέτα της επίθεσης μαζί με Μπιελ και Μασούρα. Σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, στο 6', όταν ο Κουτσίδης έβγαλε την μπαλιά πίσω από το κέντρο, εκείνος βγήκε από τα δεξιά τετ α τετ έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με τη Μαλίν έπαιξε στην κορυφή με Μάτινς δεξιά, Αποστολόπουλο αριστερά και Παπακανέλλο σε θέση δεκαριού από πίσω του. Σε αυτό το δεύτερο φιλικό είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού, στο 28', όταν δέχτηκε πάσα από τον Ορτέγκα και έδωσε έτοιμο γκολ με ασίστ πάρε-βάλε στον Ζέλσον Μάρτινς. Και στους δύο αγώνες ο νεαρός επιθετικός έπαιξε για 45 λεπτά.

Ο Κωστούλας, όπως όλα τα παιδιά που ανέβηκαν από την Κ-19 στην πρώτη ομάδα είχε πολύ ενεργό συμμετοχή στην κατάκτηση του περσινού Youth League. Όπως σας είχε ενημερώσει σε σχετικό αφιέρωμα το Sportdog.gr, από μικρός έδειχνε ότι θα πάει ψηλά γιατί εντυπωσίαζε. Έχει όλα όσα πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας παίκτης. Διαθέτει και ταχύτητα, και ντρίπλα και σουτ. Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή και το ξέρουν στον Ολυμπιακό.

Τον ήθελε ο ΠΑΟΚ

Ο νεαρός φορ πριν πάρει μεταγραφή στου Ρέντη, το 2019, αγωνιζόταν στις Ακαδημίες του Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Άννας, μία σχολή ποδοσφαίρου με έδρα τον Βόλο. «Ήρθε σε εμάς σε μικρή ηλικία. Έμεινε μέχρι το 2019 όποτε και πήρε μεταγραφή. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στη σχολή μας ξεχώριζε, πέρα από το ταλέντο του, για το ήθος και τον χαρακτήρα του. Δεν είχαμε ξαναδεί τέτοιο παιδί. Ζήσαμε πράγματα με το Χαράλαμπο! Κατακτήσαμε τίτλους και επιτυχίες. Ταξιδέψαμε στο εξωτερικό. Όπου πήγαινε έλαμπε», είχε δηλώσει μιλώντας στο Sportdog.gr o υπεύθυνος της σχολής, Γιάννης Σίμος.

Και όμως πριν πάει στον Ολυμπιακό υπήρξαν συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά η ομάδα του Πειραιά κινήθηκε αμεσότερα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπάμπης Κωστούλας έχει παρομοιαστεί με τον Κωνσταντέλια του ΠΑΟΚ, όχι μόνο επειδή μοιάζουν σαν παίκτες, ξέρει δηλαδή πολλά κιλά μπάλα και μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο, αλλά και γιατί όπως ο άσος των Θεσσαλονικιών, είναι Βολιώτης.

Σκοράρει με κάθε τρόπο

Το υπερστοιχείο του είναι, ότι μπορεί να βάλει γκολ με οποιονδήποτε τρόπο, με το δεξί, με το αριστερό, με μακρινό σουτ (με τον Ολυμπιακό έχει σκοράρει από το κέντρο), με κεφαλιά, με ψαλιδάκι. Έχει ένστικτο στο σκοράρισμα, αλλά έχει και το χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, θράσος, προσωπικότητα και δουλεύει πάρα πολύ.

Ο Κωστούλας έχει όλα τα στοιχεία για να προχωρήσει στο ποδόσφαιρο. Είναι και δουλευταράς και σίγουρα μπορεί να επωφεληθεί από την παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος είναι ένας προπονητής που δεν κωλώνει και εμπιστεύεται το νέο αίμα.