Με τη φανέλα της ΑΕΚ θα αγωνίζεται ο Έρικ Λαμέλα, που έμεινε ελεύθερος από τη Σεβίλλη και ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Ρίβερ Πλέιτ.

Χωρίς κανείς να αμφισβητεί την ποιότητά του, ο πεπειραμένος άσος βυθίστηκε στη μετριότητα της σεζόν που ολοκληρώθηκε (όπως και όλη η ομάδα της Ανδαλουσίας), με προπονητές τούς Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, Ντιέγκο Αλόνσο και Κίκε Σάντσεθ Φλόρες.

Παίζει ως δεξιός και αριστερός εξτρέμ (αλλά και 10άρι) και ήρθε στην Ευρώπη το 2011 για λογαριασμό της Ρόμα - Η ιταλική ομάδα είχε δαπανήσει 17 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ το 2013 η Τότεναμ δαπάνησε 30 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρόμα. Συνολικά, δηλαδή, έχουν δαπανηθεί για εκείνον 47 εκατ. ευρώ.

Το market value τού Λαμέλα βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ, αν και είχε φτάσει ακόμα και τα 30 εκατ. κάποτε, με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι προφανώς εκείνος που είχε αναλάβει το ψηστήρι για να τον φέρει στην Ένωση. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Αργεντινός προπονητής ευρύτερα φέτος έχει αναβαθμισμένο ρόλο στις μεταγραφές που κάνει η ομάδα, καθώς περνάει πολλές ώρες στα τηλέφωνα για να πείσει τους παίκτες που θέλει να φέρει στην Ελλάδα - Τα παράδειγμα του Λαμέλα είναι πολύ-πολύ χαρακτηριστικό.

"Λαμέλα λόγω Αλμέιδα στη ΑΕΚ - Τον επίπεδο σε Τότεναμ και Σεβίλλη - Για αυτό ήταν απογοητευτικός φέτος"

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Λυκάκης, που αναλύει αγώνες στο ισπανικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο της χώρας, μίλησε στο sportdog και εμπλούτισε με νέες πληροφορίες το ρεπορτάζ.

"Λόγω Αλμέιδα ήρθε στην ΑΕΚ, γιατί στη Ρίβερ ήταν μαζί πολλά χρόνια πριν. Ήταν wonderkid κάποτε, τον περίμεναν για πολύ ψηλά οι Αργεντίνοι. Έπαιξε στο τοπ επίπεδο, Τότεναμ και Σεβίλλη, αλλά ποτέ δεν έκανε το ξεπέταγμα που περίμεναν", είπε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Η τελευταία του χρονιά ήταν απογοητευτική στη Σεβίλλη, όπως και όλη η ομάδα δεν πήγε καλά, δεν έπαιξε πολύ αλλά έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και φέτος".

"Εκεί παίζει μπάλα - Ελαφρύς και σχετικά γρήγορος - Highlights στην Premier League"

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

"Μπορεί να παίξει σε όλη την τριάδα μεσοεπιθετικά, 10άρι, αριστερά και δεξιά. Γκολ δεν έχει, αλλά σε ποιότητα και δημιουργία είναι πολύ καλός - Όπως είναι πολύ καλός και τεχνικά. Αλλά να πρέπει βρει πατήματα, να μην έχει τραυματισμούς για να μπορεί να βοηθήσει. Δεν φτάνουν οι καλές επαφές με την μπάλα. Δεν είναι σε απαγορευτική ηλικία. Εντάξει, αν έρθει δεν θα είναι για να ανεβάσει την καριέρα του, αλλά για να την κλείσει με μια καλή διετία".

Το παιχνίδι τού Αλμέιδα θέλει συγκεκριμένα πράγματα - Μπορεί να αντεπεξέθλει;

"Δεν ξέρω αν ο Λαμέλα έχει το work rate για να πρεσάρει, αλλά στην καλή του φόρμα είναι εξαιρετικός, ελαφρύς και σχετικά γρήγορος. Έχει και πολύ καλά χτυπήματα με την μπάλα. Στην Premier League έχει κάνει highlight".