Μια σούπερ περίπτωση από την Πορτογαλία, που με βάση το ρεπορτάζ ο Γιάννης Παπαδημητρίου παρακολουθεί πολλά χρόνια πριν απογειωθεί η καριέρα του, ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό: Ο λόγος γίνεται για τον Ζότα Σίλβα, 25χρονο διεθνή Πορτογάλο εξτρέμ, που ανήκει στην Γκιμαράες.

Το συμβόλαιό του με το πορτογαλικό κλαμπ λήγει μεν το καλοκαίρι του 2025, άρα δεν υπάρχει κάποια πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη από την ομάδα του. Παρόλα αυτά με το market value να έχει εκτοξευτεί την τελευταία διετία από τις 750.000 ευρώ στα 12 εκατ., αντιλαμβάνεται κάποιος ότι είναι πολύ δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα.

Γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας (έγινε πρόσφατα διεθνής με την ανδρών της χώρας), αλλά και από την Ιταλία και την Αγγλία - Δηλαδή από αγορές που έχουν μεγάλα πορτοφόλια και μπορούν να προσφέρουν πολλά λεφτά.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην πορτογαλία καθώς αναλύει αγώνες του πρωταθλήματος εκεί, για να μας διαφωτίσει γύρω από την περίπτωσή του.

"Τεράστια επιτυχία για τον Παναθηναϊκό - Πάνω από 10 εκατ. ευρώ η πώληση - Δεν είναι για Ελλάδα"

"Είναι αργά για τον Παναθηναϊκό, ακουγόταν ακόμα και για τη Μίλαν, συν τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Και για τη Γουλβς έχει γραφτεί το όνομά του, που παίρνει πολλούς Πορτογάλους. Είναι και διεθνής, θεωρώ ότι αν κάνει τέτοιο deal ο Παναθηναϊκός, θα είναι τεράστια επιτυχία", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για να μείνει ελεύθερος;

"Πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ίσως και 15-20 αν προλάβει και ανανεώσει το συμβόλαιό του. Έκανε διαφορά στη Γκιμαράες, συνέχεια ρεπορτάζ υπήρχαν γύρω από την περίπτωσή του. Να φύγει από τη Γκιμαράες και να έρθει ελλάδα, πρέπει να του δώσει πολλά".

Οπότε το βλέπεις δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα;

"Κάνει τη διαφορά, πολύ καλός παίκτης, είναι για μεγάλη ομάδα και όχι για να έρθει στην Ελλάδα".